Mura narašča, a morebitnih razlivanj zunaj območij poplavnih nasipov ne bo. Foto: BoBo
Mura narašča, a morebitnih razlivanj zunaj območij poplavnih nasipov ne bo. Foto: BoBo

Po podatkih oddelka za hidrološko prognozo Agencije RS za okolje (Arso), ki jih v izrednem biltenu kot opozorila navaja uprava za zaščito in reševanje, je bil danes ob 13. uri pretok reke Mure v Gornji Radgoni 620 kubičnih metrov na sekundo in bo v prihodnjih urah presegel opozorilno vrednost 635 kubičnih metrov na sekundo.

Pri tem bodo nastala manjša razlivanja znotraj poplavnih nasipov, po podatkih Arsa pa največji pričakovani pretok v Gornji Radgoni danes ne bo presegel 700 kubičnih metrov na sekundo.

Zmanjševanje pretoka v četrtek
Pretok reke Mure se bo nato začel zmanjševati v noči na četrtek v zgornjem toku Mure v Sloveniji in v četrtek čez dan v spodnjem toku ob meji s Hrvaško.

Več dni zaprt mejni prehod Hotiza
Zaradi že predhodnega poplavljanja reke Mure je že več dni zaprt mejni prehod s Hrvaško na Hotizi in bo zaprt predvidoma še nekaj časa, je pojasnil direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš. Povedal je tudi, da za zdaj nimajo informacij o neprevoznosti katere izmed drugih cest v Pomurju, ki bi bila posledica poplavljanja reke Mure.
Mura je pred dnevi na avstrijskem Štajerskem povzročila precejšnjo gmotno škodo, pa tudi eno smrtno žrtev.