Narava
slice
Koliko časa bomo še jedli plave ribe iz Jadrana?
Stanje se hitro približuje kritični meji, 21. marec 2017 ob 12:55 Če ne bo odločnega ukrepanja, bo stalež plavih rib, kot so priljubljene sardele in sardoni, zaradi prelova kritičen že med letoma 2022 in 2024, kažejo podatki Evropske komisije. Zaradi perečega ...
50
Desetine požarov na prostem kljub prepovedi požiganja v naravi
14
19. marec 2017 ob 12:17 Daljše obdobje suhega in toplejšega vremena povzroča ugodne razmere za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju v večjem delu države. Samo v soboto so gasilci našteli 26 travniških požarov.
Vandalizem zaradi napovedanega odstrela volkov in medvedov
72
20. februar 2017 ob 19:42 Zaposleni na sežanski enoti Zavoda za gozdove so zjutraj ob prihodu na delo presenečeni obstali - pročelje je bilo popisano, po vratih in stopnicah pa je bila polita rdeča barva.
Se da z vodnimi črpalkami rešiti arktični led?
53
12. februar 2017 ob 11:22 Znanstveniki z Univerze v Arizoni v ZDA so predlagali novo rešitev za arktični led, ki ga je zaradi podnebnih sprememb vse manj.
"Če smo v trenutku, ko se snežna plošča pretrga, na njej, to pomeni skoraj gotovo smrt"
3
16. februar 2017 ob 10:37 Agencija za okolje je izdala zmerno opozorilo pred snežnimi plazovi nad 1500 metri nadmorske višine. Posebej nevarna so strma pobočja in mesta z napihanim snegom.
Na Novi Zelandiji je na obalo nasedlo še dodatnih 240 kitov Potem ko je na polotoku Farewell Spit na Novi Zelandiji nasedlo več kot 400 kitov, izmed katerih jih je večina že poginila, je na obalo nasedlo še 240 kitov. Razlogi niso jasni.
34
Pri odvozu živalskih trupel ne bo več odtekalo s tovornjakov Po desetletju dotrajanih vozil, ki so komaj še služila svojemu namenu, je vozni park Nacionalnega veterinarskega inštituta dočakal nova vozila, s katerimi bodo lahko varneje in učinkoviteje ...
43
Kenijski predsednik sušo razglasil za nacionalno katastrofo Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta je sušo, ki je prizadela pol države, razglasil za nacionalno katastrofo.
16
Požrešni kormorani pomorili vse majhne ribe, zdaj plenijo že večje Slovenija se spoprijema z vseevropskim problemom prenamnožitve kormoranov, ki plenijo tudi domorodne ribe po slovenskih rekah, zato ribiči pozivajo državo, naj se odloči, ali bo varovala avtohtone ...
30
Je medvedov in volkov v Sloveniji preveč ali premalo? V letu 2017 bo iz narave 'odvzetih' 113 rjavih medvedov in 10 volkov, kar je po mnenju kmetijske zbornice občutno premalo, saj so prepričani, da se število obeh zaščitenih zveri povečuje, širita pa ...
201
Potrjen primer ptičje gripe tudi na Obali Nacionalni veterinarski inštitut je potrdil, da je bil poginuli labod, ki so ga našli v Sečovljah, okužen z aviarno influenco.
3
Infografika: Desetletje in pol rušilnih potresov Na leto se v povprečju zabeleži pol milijona potresov, a le sto tisoč jih lahko čutimo, medtem ko jih samo okoli sto povzroči žrtve in škodo.
11
Potrjena peta smrt laboda zaradi ptičje gripe pri nas Nacionalni veterinarski inštitut je potrdil okužbo z virusom H5N8 pri labodu, ki so ga 5. januarja našli ob ribniku na Pragerskem. Gre za peti potrjeni primer okužbe laboda s ptičjo gripo pri nas.
6
Ne le ograja, za divje živali so precej bolj usodni avtomobili V Sloveniji za posledicami trkov vozil vsako leto pogine skoraj 7.000 živali, opozarjajo na lovski zvezi, kjer vse voznike pozivajo k odgovorni vožnji in upoštevanju prometne signalizacije.
57
"Lubadark smo letos našli že za pet Bohinjskih jezer" Zaradi napada podlubnika so na nekaterih območjih zgornje Gorenjske nastale velike prazne površine, ki jih bo treba pogozditi, saj v nasprotnem primeru grozi erozija. Na zgornjem Gorenjskem je do ...
19

Kazalo