Narava
slice
Uničevalski pohod podlubnikov v smrekovih gozdovih se nadaljuje
Najbolj problematična je zahodna Slovenija, 17. avgust 2017 ob 10:04 Lubadar v letošnjem letu nadaljuje uničevalni pohod v smrekovih gozdovih. Letos se je rekordno razširil na območju Bleda in zaradi njega se spreminja podoba nad Bohinjskim jezerom.
9
Podlubniki napadajo smreke tudi v gorah
17
1. avgust 2017 ob 15:16 Na območnih enotah zavoda za gozdove Kranj, Postojna in Tolmin letos zaznavajo nekoliko manj napada podlubnikov, ga pa ponekod opažajo na novo, zato se bojijo posledic vročine.
Podlubniki se spet množijo in ogrožajo gozdove
10
28. julij 2017 ob 13:07 Gozdarji in lastniki gozdov v Šaleški, Mislinjski in Dravski dolini v zadnjem obdobju opažajo naraščanje števila napadov podlubnikov.
Slovenska bukova gozdova v družbi nacionalnih parkov Veliki kanjon, Yellowstone, Serengeti…
10
19. julij 2017 ob 17:32 Unesco je na seznam svetovne naravne dediščine vpisal dva slovenska gozdna rezervata.
Na opustošeni atol Bikini se vrača življenje
54
15. julij 2017 ob 13:46 Znanstveniki so presenečeni, kako odporen je morski živelj.
Risom v Sloveniji grozi izumrtje, zato jih bodo 14 priselili Risom v Sloveniji in sosednjih državah grozi izumrtje, zato bodo pristojni zagnali mednarodni projekt Life Lynx. Iz Slovaške in Romunije jih bodo priselili 14. Projekt Life Lynx (ang.
26
Po treh medvedjih mladičih na avtocesti poginila še medvedka Voznik osebnega vozila je v torek okoli 23. ure na avtocesti za izvozom Vransko v smeri Ljubljane povozil medvedko.
108
"Po svetu poteka biološko uničenje" Biologi svarijo, da je izginilo že 50 odstotkov vseh živali, s katerimi smo si nekoč delili planet. Pozivajo h končanju utvare neskončne rasti na končnem planetu.
93
Vransko: Povoženi trije medvedji mladiči, opozorilo pred razjarjeno medvedko Na avtocesti med predorom Ločica in cestninsko postajo Vransko so našli tri povožene medvedje mladiče. Lovci opozarjajo, da utegne biti mati medvedka nevarna.
91
Med naravno dediščino Unesca še drug slovenski vpis: dva starodavna bukova gozda Po Škocjanskih jamah, ki so bile na seznam Unescove naravne dediščine vpisane pred 30 leti, je Slovenija dobila drugi vpis: bukov gozd oz. natančneje pragozd Krokar in gozd Snežnik-Ždrocle.
13
Ribiči opozarjajo in prosijo za pomoč: plave ribe ni Zaradi vse večjega pomanjkanja tako bele, še posebno pa "plave" ribe, se slovenski morski ribiči obračajo na državo, naj jim vendarle pomaga.
28
Nov korak k razglasitvi svetovnega dne čebel Minister za kmetijstvo Dejan Židan se je udeležil zasedanja Organizacije ZN za prehrano in kmetijstvo (FAO), kjer bo obravnavana slovenska pobuda za razglasitev 20. maja za svetovni dan čebel.
14
Rezultati meritev: Tojnica onesnažena z najmanj osmimi pesticidi Dober teden dni po požaru v Kemisu je agencija za okolje objavila rezultate analiz vzorcev: bližnji potok Tojnica je izjemno onesnažen s pesticidi.
69
"Imeti bi morali ničelno toleranco do nesreč, povezanih z zdravjem ljudi" "Za primere nesreč bi morali imeti natančne protokole ravnanja. Mislim, da je vse to v Kemisu spodletelo," je opozoril direktor Zavoda za varstvo narave Darij Krajčič in dodal, da bi bila to lahko ...
27
Tik pod vrhom Everesta se je zrušila znamenita Hillaryjeva stopnja Alpinisti poročajo, da se je tik pod vrhom Mount Everesta zrušila znamenita Hillaryjeva stopnja, 12-metrska visoka navpična stena, ki je veljala za zadnjo večjo prepreko pred osvojitvijo vrha.
29

Kazalo