Neurje je tokrat najbolj prizadelo območje Celja (slika je simbolična). Foto: BoBo
Neurje je tokrat najbolj prizadelo območje Celja (slika je simbolična). Foto: BoBo
Sončni žarki
Danes bo povečini sončno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa bo več oblačnosti in predvsem v Posočju bo občasno deževalo, drugod na zahodu pa bo dežja malo. Foto: BoBo

Posredovalo je 91 gasilcev s 23 vozili, ki so iz objektov izčrpali vodo, očistili cesto nanosa in jo sprali, so sporočili s Centra za obveščanje RS.

Neurje zajelo tudi Šmarje pri Jelšah
Gasilci so posredovali tudi na območju občine Šentjur, ki ga je okoli 18.30 zajelo neurje z močnimi nalivi in točo. Meteorna voda je zalila večje število objektov, podrtih je nekaj dreves, na posameznih odsekih cest pa je nanosilo zemljo.

Okoli 19. ure je neurje z močnimi nalivi zajelo območje občine Šmarje pri Jelšah. Meteorna voda je zalila garažo in delavnico v stanovanjski hiši v Strtenici. Gasilci so izčrpali vodo in nudili pomoč domačim pri čiščenju prostorov.

Veter na Ljubljansko cesto v Velenju podrl drevo
Prav tako je zaradi zamašenega odtočnega kanala meteorna voda zalila garažo in kletne prostore stanovanjske hiše v Zgornjem Tinskem. Posredovali so gasilci, ki so izčrpali vodo iz prostorov, jih očistili in očistili kanal.

Okoli 21. ure je neurje z vetrom zajelo območje občine Velenje. Močan veter je na Ljubljansko cesto v Velenju podrl drevo, ki so ga velenjski gasilci razžagali in odstranili.

Popoldne so gasilci posredovali tudi v Rušah. Okoli 17. 30 je na pokopališču v Rušah zaradi udara strele zagorelo drevo. malo pred 18. uro pa so gasilci posredovali na Glazerjevi ulici v Rušah, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše.

Najvišje današnje temperature od 16 do 21
Danes bo povečini sončno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa bo več oblačnosti in predvsem v Posočju bo občasno deževalo, drugod na zahodu pa bo dežja malo. Jugozahodni veter se bo nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, v vzhodnih krajih do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo v vzhodni Sloveniji večinoma sončno in suho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Več dežja bo le na zahodu. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, ob morju okoli 15, najvišje dnevne od 14 do 20, v vzhodnih krajih do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v hribovitih krajih zahodno od nas pretežno oblačno, občasno bo tam ponekod deževalo. Drugod bo delno jasno, v vzhodnih krajih tudi pretežno jasno. Jutri bo v sosednjih krajih Italije ter v zahodni Hrvaški občasno deževalo, drugod pa bo še suho in v krajih vzhodno od nas tudi večinoma sončno.

Vremenska slika: Nad srednjo in južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Z jugozahodnikom priteka k nam prehodno bolj suh zrak.

Občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave
Obeti: Do ponedeljka zjutraj bo dež zajel vso Slovenijo. Čez dan bo oblačno in deževno ter hladneje. Popoldne bo dež na zahodu postopno ponehal, v noči na torek pa tudi drugod. V torek bo zjutraj ponekod po nižinah megla. Čez dan bo večinoma sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe.

Napoved vpliva vremena na počutje: Občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, ki bodo pogostejše v drugi polovici dneva in v zahodni polovici države. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočena je večja previdnost.

Danes in v nedeljo zvečer med 20. in 23. uro bo povišano plimovanje morja, še opozarja Agencija RS za okolje. Višina morja bo presegla opozorilno vrednost 295 centimetrov. V času presežene opozorilne višine bo morje za krajši čas poplavilo izpostavljene dele nižje ležeče obale.