Deževje bo danes ponehalo. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Deževje bo danes ponehalo. Foto: MMC RTV SLO/Reuters


Meteorne vode so poplavile nekaj kleti v Ljubljani, Domžalah, Medvodah, Trbovljah in Brezovici, je razvidno s spletne strani uprave za zaščito in reševanje.

V občini Slovenske Konjice je močan veter na cesto Zbelovo–Jernej pri Ločah podrl drevo, ki so ga delavci pristojnega podjetja že odstranili in sprostili promet. V občini Polzela je na cesto Polzela–Velenje voda nanosila kamenje in skale, ki so jih delavci cestnega podjetja že odstranili.

Na okopih v Celju je močan veter razkril ostrešje objekta, ki je v fazi prenove. Celjski poklicni gasilci so objekt začasno prekrili s folijo.

Po podatkih oddelka za hidrološke napovedi na agenciji za okolje je v jutranjih urah hitro in močno narasla reka Medija, ki se trenutno razliva na izpostavljenih mestih. Njen pretok se je na postaji Zagorje ustalil, vendar lahko Medija v naslednjih urah ponovno nekoliko naraste, so navedli na agenciji.

Razlivanja hudourniških vodotokov so dopoldne možna tudi drugod v osrednjem, zahodnem in južnem delu države.

Agencija za okolje je v nedeljo izdala opozorilo, da bi lahko danes zjutraj močnejši sunki severnega vetra ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji presegli hitrost 70 kilometrov na uro.

Danes dopoldne naj bi nevihte od severa postopoma ponehale. Sredi dneva se bo zjasnilo, popoldne pa bo že povsod večinoma sončno. V torek in sredo bo sončno, a hladno. Predvsem v torek bo še razmeroma vetrovno. V sredo zjutraj bo ponekod v zatišnih legah mogoča slana. Tudi v četrtek bo precej jasno, čez dan bo spet topleje.