Zasuta cesta in železniška proga ter avto, ki ga je odneslo skupaj z garažo. Foto: Saša Kisovec
Zasuta cesta in železniška proga ter avto, ki ga je odneslo skupaj z garažo. Foto: Saša Kisovec
false
Dela na zasuti železnici. Foto: Gregor Naglav
Neurje, Maribor
Padlo drevo v Mariboru je fotografiral uporabnik. Foto: Miro Marolt
Večji del Slovenije zajele močne nevihte

Neurje je cesto med Suhim dolom in Razborjem uničilo, poroča urad za zaščito in reševanje (UZR). Zaradi zemeljskega plazu je zaprta železniška proga Zidani Most-Hrastnik. Za potnike je urejen avtobusni prevoz. Neurje je odkrivalo strehe, podiralo drevje in zalivalo kleti tudi na območjih Vrhnike, Logatca, Borovnice, Dolenjskih Toplic in Kranja.

Zaradi poplav oziroma plazov sta zaprti glavna cesta Hrastnik-Zidani Most in regionalna cesta Zidani Most-Marno-Rimske Toplice. Zaradi podrtih dreves je zaprta tudi glavna cesta Ljubljana-Kočevje. Še posebej se je neurje zneslo na Koroškem. Z Raven na Koroškem poročajo o poplavnih in meteornih vodah. Cesta Dravograd-Ravne je cesta zaradi poplav zaprta pri Dobrijah.

Ste neurje ali njegove posledice ujeli v fotografski objektiv? Vabimo vas, da posnetke z nami (in javnostjo) delite na e-poštni naslov:
mmc-notranja@rtvslo.si

Veliko težav je ujma povzročila v Slovenskih goricah, predvsem v občini Šentilj, kjer so gasilci že morali v več primerih posredovati zaradi meteornih vod, ki so poplavile nekatere objekte, poplavil je vodotok, prišlo je tudi do plazu. V Pesnici je poškodovalo streho, meteorne vode pa so zalile tudi objekt na Zgornji Polskavi. Iz Pesnice poročajo tudi o toči.

Močan veter je v Sv. Jerneju nad Muto podrl drevo na cesto. Gasilci so ga že razžagali in očistili cestišče.

Arso je izdal opozorilo, da so danes zvečer in v prvem delu noči na torek zlasti v severni, vzhodni in osrednji Sloveniji mogoči hitri porasti hudourniških vodotokov in njihova razlitja. V tem času so mogoče krajevno močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in možnostjo toče, predvsem v severni polovici Slovenije.
Po poročanju centra za obveščanje je v sosednji Avstriji v bližini Lipnice nastala nevihtna celica z močnimi radarskimi odboji, kar nakazuje na močan naliv in točo. Nevihta se počasi pomika proti jugovzhodu.
Prometnoinformacijski center na spletni strani voznike opozarja, naj se ob močnejših padavinah ali toči ne ustavljajo pod mostovi in nadvozi ter v predorih.

Fotografije toče iz Lokovice pri Šoštanju nam je poslal bralec Sandi Kešpret, fotografije podrtega drevesa v Mariboru bralec Miro Marolt, zaplazene železniške proge pa Klemen Kraševec.



Večji del Slovenije zajele močne nevihte