Okolje
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 6 glasov Ocenite to novico!
Toča je močno klestila v okolici Brkinov. Foto: EPA

Dodaj v

Toplo popoldne prekinilo neurje, ponekod padala toča

V Brkinih močno neurje s točo
12. maj 2018 ob 15:42,
zadnji poseg: 12. maj 2018 ob 18:28
Brkini - MMC RTV SLO, STA

Toplo popoldne so po Sloveniji prekinila neurja. Najhuje je bilo na območju Brkinov, kjer se je močnejša nevihta s točo znesla nad pridelkom in popolnoma pobelila tla. Nevihte napovedujejo tudi v prihodnjih dneh.

Meteorna voda, ki je zalivala objekte, je nekaj nevšečnosti povzročila v Ljubljani, je razvidno s spletne strani uprave za zaščito in reševanje. Na voznike so uperili opozorilo, naj se ne ustavljajo v predoru ali pod nadvozom, če jih toča ujame v vozilu. Nevihtni oblaki bodo ponoči razpadli.

V nedeljo bo zjutraj delno jasno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, v Gornjesavski dolini okoli 7, najvišje dnevne od 21 do 25 stopinj Celzija, kaže vremenska napoved Arsa.


Hladneje bo
V ponedeljek bo večinoma oblačno z občasnim dežjem, ki bo popoldne od zahoda počasi ponehal. Nekoliko hladneje bo. V torek bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Nad osrednjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka s šibkimi južnimi vetrovi v višinah. Nad našimi kraji se zadržuje razmeroma vlažna in nestabilna zračna masa. Nekoliko hladneje bo.

Spodaj posnetek toče v Brkinih, ki ga je na Facebooku objavil Severe Wheather Europe.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
Tuintam
# 12.05.2018 ob 17:14
Dragi novinarji Brkini so območje in ne kraj. Javorje pa je vas v Brkinih.
Prav je v Javorju v Brkinih.
Drugače pa grozno :(
cairns
# 12.05.2018 ob 17:41
Na Javorju pri Brkinih klestila toča

Javorje V Brkinih in ne pri Brkinih.
Škode je bilo veliko tudi v drugih vaseh V Brkinih in ne samo v Javorjah.
zapravico
# 13.05.2018 ob 07:17
V slabših časih smo imeli protitočno obrambo,zdaj se ne izplača nič več,pravijo tisti ki nam v trgovinah ponujajo tisto,kar nam toča uniči-se je treba mal zamislit
evaevi
# 14.05.2018 ob 10:35
Ne mi govoriti, da je to naravno,
da je toča vsake dva dni v maju, tudi po hladu, delo narave
Drncl
# 12.05.2018 ob 21:06
V Ljutomeru je poplavilo ceste, avtomobili so obstali v vodi, voda je šla iz vseh lukenj... https://p24.si/mocan-naliv-toca
Kazalo