Jutro bo v torek in sredo precej hladno. Foto: EPA
Jutro bo v torek in sredo precej hladno. Foto: EPA

Količina padavin bo – predvsem v severni, zahodni in osrednji Sloveniji – predvidoma od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter, so sporočili z agencije za okolje (Arso).

Padavine, deloma nevihte, se bodo v torek dopoldne od severa postopno razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi močnejši nalivi. Zaradi tega lahko v večjem delu države hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki, na izpostavljenih območjih pa so možna tudi razlivanja, so opozorili na Arsu.

Sprva bo še pihal jugozahodnik, ob morju jugo, zvečer bo na Primorskem zapihala burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, ob morju in na Goriškem pa okoli 19 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 21, na Primorskem in na jugu do 25 stopinj.

Do srede zjutraj bo dež večinoma ponehal, le na jugu bo zjutraj lahko še deževalo. Čez dan bo na Primorskem pretežno jasno, drugod spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Burja na Primorskem bo postopno oslabela. V četrtek bo precej jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Topleje bo.