Na Kredarici so izmerili že 55 cm snega. Foto: MMC RTV SLO
Na Kredarici so izmerili že 55 cm snega. Foto: MMC RTV SLO

Petek bo oblačen, padavine bodo najpozneje popoldne povsod ponehale. Sneg naj bi počasi začelo pobirati, predvsem v nižje ležečih krajih. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. Konec tedna bo suh. Tako bo v soboto na Primorskem in v visokogorju pretežno jasno, drugje pa bo prevladovalo oblačno vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 5 do 9, na Primorskem tudi do 16 stopinj Celzija.

V nedeljo bo delno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo zjutraj in dopoldne, ponekod pa večino dneva, megla ali nizka oblačnost. V ponedeljek bo pretežno oblačno in večinoma brez padavin.

Na cestah se je začela zimska sezona
S 15. novembrom se je na cestah začela letošnja zimska sezona, med katero morajo vozila imeti obvezno zimsko opremo. Zimsko opremo za vozila s skupno maso do 3,5 tone sestavljajo štiri zimske pnevmatike z minimalno globino profila tri milimetre ali štiri letne pnevmatike z minimalno globino tri milimetre in snežne verige.

Vozniku, ki nima ustrezne opreme, grozi 40 evrov denarne kazni, če ovira promet, pa kazen znaša 500 evrov in pet kazenskih točk.