Sneg bo v naslednjih dneh še naprej povzročal težave v prometu. Foto: Anže Zadravec
Sneg bo v naslednjih dneh še naprej povzročal težave v prometu. Foto: Anže Zadravec
Sneg povzroča težave

jugozahodni ter zahodni Sloveniji. V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.

Zaradi snega so zaprte ceste Volče-Solarji, prehod Italija, cesta čez prelaz Vršič ter cesta Čepovan-Most na Soči. Na cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič in Kobarid-Žaga-Bovec je sneg na cestišču, prepovedan je tudi promet za priklopnike in polpriklopnike.
Na prometnoinformacijskem centru že v četrtek zjutraj pričakujejo obilnejše sneženje na vzhodu države, še posebej na Štajerskem. Zapadlo bo še med 10 in 15 centimetrov, lahko tudi do 20 centimetrov snega.
Tudi v petek lahko v jugovzhodni Sloveniji pade okoli pet do deset centimetrov snega, padavine pa bodo najdlje vztrajale prav na tem delu države, je pojasnil vremnoslovec Jure Cedilnik.
Tudi burja še ne bo pojenjala
Ponovno naj bi se okrepila tudi burja, ki naj bi povzročala težave v prometu še do petka. Vozniki lahko tako ponovno pričakujejo nevšečnosti v prometu, počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.

Na Darsu pozivajo uporabnike avtocest, da se na pot odpravijo pravočasno, z ustrezno zimsko opremo, da upoštevajo prometno signalizacijo in da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cestišču.
Velika nevarnost plazov
V Julijskih Alpah se je zaradi močnega sneženja nevarnost snežnih plazov povečala na četrto stopnjo in je velika, opozarjajo na Agenciji za okolje. Drugje po gorah velja nevarnost tretje stopnje. Na Arsu pričakujejo tudi spontano plazenje srednje velikih plazov nesprijetega snega predvsem s strmejših pobočij.

Sneg povzroča težave