Foto:
Foto:


Živali utegnejo biti včasih zelo radovedne in se večkrat odpravijo na potep, ki pa lahko njihovim skrbnikom povzroči ogromno sivih las. Velikokrat se prestrašijo in začnejo žival panično iskati.
Tako kot pri ljudeh je tudi pri živalih prvih 24 ur od izginotja zelo pomembnih, zato je ključno, da z iskanjem začnete takoj. Za pomoč prosite prijatelje, če je mogoče imejte s seboj fotografijo, ki jo boste lahko med povpraševanjem pokazali bližnjim sosedom in prebivalcem v okolici.

S seboj imejte še kos papirja in svinčnik, da boste lahko ljudem pustili svoje kontaktne podatke, če bodo žival pozneje opazili. Pri iskanju si lahko pomagate tudi z zvoki, ki jih vaša žival zelo dobro pozna (piskanje najljubše igrače, žvižgi itn.).
Če živali ne boste našli, je naslednji korak izdelava letakov, ki jih lahko nalepite na mestih, ki bi jih žival utegnila obiskati.

Seveda pa si lahko pomagate tudi z našim formularjem, ki ga lahko izpolnite, dodate fotografijo in pošljete. Oglas bomo objavili na naši spletni strani, kjer bo viden 14 dni. Formular lahko izpolnite tudi, če ste žival našli.
V roku 72 ur morate izgubo živali sicer prijaviti tudi najbližjemu zavetišču za zapuščene živali. To je sicer najbolje storiti kar takoj, saj se lahko zgodi, da bo vaš štirinožni prijatelj že tam. Seveda pa morate v zavetišče ponj priti v zakonsko določenem roku osmih dni, sicer imajo upravitelji zavetišča pravico, da ga oddajo komu drugemu.
V uredništvu MMC-ja si želimo, da bi imela vsaka zgodba o izgubljeni in najdeni živali lep konec. Srečno!