Nafta iz cisterne v kanalizacijo. Foto: Evgenija Carl
Nafta iz cisterne v kanalizacijo. Foto: Evgenija Carl

Na Kajuhovi ulici v Luciji se je zgodilo izlitje kurilnega olja. Individualna hiša je naročila kurilno olje, med polnjenjem pa je nekdo pomotoma vtaknil cev v kanalizacijo, poroča RTV-jeva dopisnica Evgenija Carl. Posredovali so policisti, gasilci in agencija za okolje. Gasilci so sicer že končali črpanje.
Član uprave piranskega javnega podjetja Okolje Alen Radojkovič je za TV Slovenija povedal, da so takoj po obvestilu o izlitju ustavili vsa črpališča, tako da nafta ne bi dosegla osrednje čistilne naprave v Fornačah pred Piranom.
"Kurilno olje je po odtočnem sistemu priteklo nekje do Metropola, približno dva kilometra od mesta razlitja. Čeprav količine niso zanemarljive, nevarnosti, da bi prišlo do izlitja v morje, ni. Naše intervencijske službe so na terenu, pregledujejo, v kolikšni meri je sistem zapackan. Težava je tudi v tem, da lahko črpalke mirujejo le nekaj ur, sicer se lahko celoten kanalizacijski sistem ustavi. Do večera naj bi spet vzpostavili normalen pretok," je dejal Radojkovič.
O dogodku bodo obvestili tudi inšpekcijske službe.