slice
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo
Voda znova zaliva kleti, na morju dvametrski valovi, 13. november 2017 ob 21:05 Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
20
Foto: Zaradi večdnevnega dežja v Albaniji poplave, v Makedoniji naraščajo reke
1
2. december 2017 ob 20:01 V Albaniji je po večdnevnem deževju na jugu države prišlo do obširnih poplav, zato so morali evakuirati številne prebivalce, poplave so zahtevale tudi smrtno žrtev.
"Ekstremni pojavi se v zadnjih desetih, petnajstih letih gostijo"
11
21. oktober 2017 ob 18:10 Slovenija ima zaradi svoje geografske lege veliko padavin. Posledično imamo tudi dovolj podzemnih voda, ki so glavni vir oskrbe prebivalstva s pitno vodo.
V Pomurju so se izognili "najbolj črnemu scenariju", tudi Krka ni dosegla hiš
2
20. september 2017 ob 15:10 V Pomurju so se razmere po obilnem dežju, ki je povzročil nekaj težav, normalizirale.
Slavne normandijske plaže prekrile "gnusne" zelene alge
8
17. avgust 2017 ob 19:37 Plaže v Normandiji, kjer so se junija leta 1944 na t. i. dan D izkrcale zavezniške sile, so prekrile zelene alge, ki sicer niso strupene, a njihovo razkrojevanje območje ovija v neznosen smrad.
EU bo za prenovo ljubljanske kanalizacije prispeval skoraj 69 milijonov evrov Evropska komisija bo sofinancirala projekt posodobitve vodovodnega omrežja v Ljubljani, Medvodah in Vodicah.
44
Že četrti množični pogin rib v Perniškem jezeru Zaradi hude poletne vročine je v preteklih dneh v Perniškem jezeru v bližini Maribora poginilo od pet do šest ton rib, kar je že četrti množični pogin v zadnjih desetih letih.
15
Suša pesti jugovzhod Slovenije, obilnejše padavine niso napovedane Agencija za okolje opozarja, da se kmetijska suša, ki se vleče vse od aprila, močno zaostruje predvsem na jugovzhodu države, na Dolenjskem, delu Posavja (Krško-Brežiško območje) in v delu Bele ...
13
Vogršček naj bi naslednje leto le dočakal obnovo Ministrstvo za kmetijstvo in ministrstvo za okolje in prostor sta le dosegla dogovor o sanaciji zadrževalnika Vogršček.
"Večni podizvajalec" pri urejanju Savinje bo to ostal do konca leta. Novega razpisa še ni. Kljub obljubam ministrstva za okolje, da bodo do poletja pripravili nov razpis za urejanje vodotokov na območju Savinje, pa razpisa še ni.
7
Odlična kakovost slovenskega morja, druge vode vsaj 'zadovoljivo' Arsovo poročilo pred poletno sezono o kakovosti kopalnih voda za leto 2016 ocenjuje prav vse lokacije ob slovenski obali z odlično oceno, celinske vode pa so se odrezale nekoliko slabše.
22
Verbund naj bi trdil, da je Dravograd poplavila Meža, ne Drava Začel se je postopek v odškodninski tožbi, s katero Občina Dravograd od avstrijske družbe Verbund zaradi poplavljanja reke Drave novembra 2012 terja odškodnino v višini enega milijona evrov.
8
Vse več tožb zoper avstrijski Verbund zaradi poplav Drave leta 2012 Zaradi posledic poplav Drave leta 2012 sta tožbe proti Verbundu vložila še Adriatic Slovenija za pol milijona evrov ter zasebna lekarna iz Dupleka, ki zahteva 40.000 evrov. Tožb je še veliko.
11
Na odpadno vodo moramo gledati kot na vir surovin in energije Na odpadno vodo ne smemo pozabiti, takoj ko odteče skozi odvodne kanale, temveč moramo nanjo gledati kot na vir surovin in energije, ob svetovnem dnevu voda, ki letos v središče postavlja odpadne ...
15
Severni Jadran med najbolj ogroženimi zaradi dviga gladine Sredozemlja Gladina Sredozemlja se je v zadnjem tisočletju dvignila za približno 30 centimetrov, medtem ko projekcije napovedujejo dvig gladine morja tudi do 95 centimetrov do leta 2100.
43

Kazalo