slice
Kdo je odgovoren za poplave leta 2012? Verbund naj bi kazal na Dravske elektrarne.
Sojenje na mariborskem okrožnem sodišču, 7. februar 2017 ob 13:08 Začela se je glavna obravnava v tožbi, ki jo Mestna občina Maribor vložila proti avstrijski družbi Verbund. Zaradi pridobivanja izvedenskih menj je preložena za nedoločen čas.
28
 • V Dupleku zahtevajo 400.000 evrov
 • Kaj imajo Cerkničani od ustavne pravice do pitne vode?
  18
  17. januar 2017 ob 12:10 V začetku leta je prebivalce Cerknice razburilo poročilo o kakovosti vode za leto 2015, ki ga je pripravil nacionalni laboratorij.
  Ustavna pravica do pitne vode ni zagotovljena vsem
  24
  15. december 2016 ob 14:23 Ministrstvo za zdravje je pripravilo uredbo o pitni vodi, ki bo državni monitoring pitne vode, ki ga je izvajal Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, prenesla na upravljavce vodovodov.
  Foto: 700 kilometrov Velikega koralnega grebena prizadelo hudo odmiranje
  13
  30. november 2016 ob 08:39 Veliki koralni greben na vzhodni obali Avstralije je zaradi pretoplega morja prizadelo najhujše odmiranje koral oz. beljenje v zgodovini, so opozorili znanstveniki.
  Po obilnem deževju se pretoki rek umirjajo
  20. november 2016 ob 09:13 Po obilnem deževju se pretoki rek umirjajo in upadajo, čeprav se Vipava, Ljubljanica, Krka, Kolpa in Sava v spodnjem toku še razlivajo na območju pogostih poplav.
  Občine opozarjajo na nejasnosti pri vpisu pravice do pitne vode v ustavo Skupnost občin Slovenije (SOS) je nezadovoljna z dopolnili k vpisu pravice pitne vode v ustavo, ki jih je julija sprejel DZ.
  7
  Prihodnje leto 25 milijonov evrov več za zaščito pred poplavami "Ko smo začeli delati, se je govorilo samo o rednem vzdrževanju vodotokov, danes pa je v pripravi 200 naložb, namenjenih izboljšanju poplavne varnosti," je ob predstavitvi prvih dveh let dela na ...
  15
  Okoljska katastrofa v Gazi: Le tri odstotke vode je pitne V Gazi je le okoli tri odstotke vode pitne. Ljudje pitno vodo slabe kakovosti pridobivajo tudi z razsoljevanjem morske vode.
  103
  V slovenskem morju vse manj sardel in sardonov Slovenski ribiči, ki lovijo majhne plave ribe, bijejo plat zvona. Sardel in sardonov v našem morju skorajda ni več, nekoč najbolj razširjen način ribolova pri nas pa je tik pred izumrtjem.
  29
  Urejanje Savinje: ministrstvo kljub trem zavrnitvam revizije vztraja pri nepopolni ponudbi Po dobrih treh letih od javnega razpisa za urejanje vodotokov na območju Savinje še vedno čakajo na novega koncesionarja.
  25
  Industrija pijač nas še ne bo izsušila, nevarnosti so drugje Kljub pomislekom o prehajanju vodnih virov pod koncesionarsko upravljanje zasebnikov ti načrpajo manj kot dva odstotka vse načrpane podzemne vode. Večino načrpajo javni vodovodi.
  55
  Vogršček v slabem stanju in onesnažen s fekalijami. Sanirali naj bi ga še letos. Projekt sanacije Vogrščka se vleče že deset let. Zadrževalnik je medtem v vse slabšem stanju, kmetje pa - tudi zaradi onesnaženosti - vse manj namakajo.
  48
  Kakovost kopalne vode v Sloveniji je zadovoljiva Na zdravstvenem inšpektoratu po opravljenem ocenjevanju vzorcev z 82 kopališč po Sloveniji ugotavljajo, da je kopalna voda zadovoljive kakovosti in primerljiva s stanjem iz prejšnjih let.
  8
  Dravinja poplavlja na območju vsakoletnih poplav Po podatkih agencije za okolje se Dravinja v srednjem in spodnjem toku razliva na območju vsakoletnih poplav. Danes popoldne pa bo še nekoliko porasla.
  14
  Kopate se lahko kjer koli - a precej varnejša so urejena kopališča Voda - naj bo to morje, jezero, reka ali potoček - je javna dobrina, ki jo lahko izkoristi vsakdo.
  10

  Kazalo