slice
Na odpadno vodo moramo gledati kot na vir surovin in energije
Svetovni dan voda pod geslom Ne uničujmo voda, 22. marec 2017 ob 16:08 Na odpadno vodo ne smemo pozabiti, takoj ko odteče skozi odvodne kanale, temveč moramo nanjo gledati kot na vir surovin in energije, ob svetovnem dnevu voda, ki letos v središče postavlja odpadne ...
14
Severni Jadran med najbolj ogroženimi zaradi dviga gladine Sredozemlja
43
11. marec 2017 ob 13:03 Gladina Sredozemlja se je v zadnjem tisočletju dvignila za približno 30 centimetrov, medtem ko projekcije napovedujejo dvig gladine morja tudi do 95 centimetrov do leta 2100.
Kdo je odgovoren za poplave leta 2012? Verbund naj bi kazal na Dravske elektrarne.
28
7. februar 2017 ob 13:08 Začela se je glavna obravnava v tožbi, ki jo Mestna občina Maribor vložila proti avstrijski družbi Verbund. Zaradi pridobivanja izvedenskih menj je preložena za nedoločen čas.
Kaj imajo Cerkničani od ustavne pravice do pitne vode?
19
17. januar 2017 ob 12:10 V začetku leta je prebivalce Cerknice razburilo poročilo o kakovosti vode za leto 2015, ki ga je pripravil nacionalni laboratorij.
Ustavna pravica do pitne vode ni zagotovljena vsem
24
15. december 2016 ob 14:23 Ministrstvo za zdravje je pripravilo uredbo o pitni vodi, ki bo državni monitoring pitne vode, ki ga je izvajal Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, prenesla na upravljavce vodovodov.
Foto: 700 kilometrov Velikega koralnega grebena prizadelo hudo odmiranje Veliki koralni greben na vzhodni obali Avstralije je zaradi pretoplega morja prizadelo najhujše odmiranje koral oz. beljenje v zgodovini, so opozorili znanstveniki.
13
Po obilnem deževju se pretoki rek umirjajo Po obilnem deževju se pretoki rek umirjajo in upadajo, čeprav se Vipava, Ljubljanica, Krka, Kolpa in Sava v spodnjem toku še razlivajo na območju pogostih poplav.
Občine opozarjajo na nejasnosti pri vpisu pravice do pitne vode v ustavo Skupnost občin Slovenije (SOS) je nezadovoljna z dopolnili k vpisu pravice pitne vode v ustavo, ki jih je julija sprejel DZ.
7
Prihodnje leto 25 milijonov evrov več za zaščito pred poplavami "Ko smo začeli delati, se je govorilo samo o rednem vzdrževanju vodotokov, danes pa je v pripravi 200 naložb, namenjenih izboljšanju poplavne varnosti," je ob predstavitvi prvih dveh let dela na ...
15
Okoljska katastrofa v Gazi: Le tri odstotke vode je pitne V Gazi je le okoli tri odstotke vode pitne. Ljudje pitno vodo slabe kakovosti pridobivajo tudi z razsoljevanjem morske vode.
103
V slovenskem morju vse manj sardel in sardonov Slovenski ribiči, ki lovijo majhne plave ribe, bijejo plat zvona. Sardel in sardonov v našem morju skorajda ni več, nekoč najbolj razširjen način ribolova pri nas pa je tik pred izumrtjem.
29
Urejanje Savinje: ministrstvo kljub trem zavrnitvam revizije vztraja pri nepopolni ponudbi Po dobrih treh letih od javnega razpisa za urejanje vodotokov na območju Savinje še vedno čakajo na novega koncesionarja.
25
Industrija pijač nas še ne bo izsušila, nevarnosti so drugje Kljub pomislekom o prehajanju vodnih virov pod koncesionarsko upravljanje zasebnikov ti načrpajo manj kot dva odstotka vse načrpane podzemne vode. Večino načrpajo javni vodovodi.
55
Vogršček v slabem stanju in onesnažen s fekalijami. Sanirali naj bi ga še letos. Projekt sanacije Vogrščka se vleče že deset let. Zadrževalnik je medtem v vse slabšem stanju, kmetje pa - tudi zaradi onesnaženosti - vse manj namakajo.
49
Kakovost kopalne vode v Sloveniji je zadovoljiva Na zdravstvenem inšpektoratu po opravljenem ocenjevanju vzorcev z 82 kopališč po Sloveniji ugotavljajo, da je kopalna voda zadovoljive kakovosti in primerljiva s stanjem iz prejšnjih let.
8

Kazalo