Snežna idila je krasna priložnost za lep sprehod. Foto: MMC RTV Slovenija
Snežna idila je krasna priložnost za lep sprehod. Foto: MMC RTV Slovenija
false
Prvi počitniški dan za šolarje iz zahodnega dela države se je začel po njihovih željah: s snegom. Foto: MMC RTV SLO

V Ljubljani in po nižinah osrednje Slovenije je ponoči po podatkih Agencije za okolje zapadlo deset centimetrov snega. Več snega je od sinoči zapadlo drugod po državi - na Kočevskem 23 centimetrov.

Nočno sneženje je povzročilo nekaj težav po državi, predvsem na Gorenjskem in Notranjskem. Zaradi zasneženih ceste se je zgodilo več manjših prometnih nesreč, promet pa so ovirala tudi drevesa, ki so pod težo snega padla na cesto. Prav tako je bila motena dobava elektrike.

Zaradi snega in podrtih dreves so bile na terenu dežurne službe, ki so odpravljale težave na več transformatorskih postajah, predvsem v Logatcu, Borovnici, Dragomerju, Kostelu, Zalogu in Polhovem Gradcu.

Zdaj na cestah ni večjih posebnosti, razen megle v pasovih na Gorenjskem, voznike pa kljub temu opozarjamo na previdno vožnjo.

V nedeljo sredi dneva znova padavine
Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija. Ponoči bo ponekod v južnih krajih prehodno rahlo deževalo. Jutri bo v severni in severovzhodni Sloveniji sprva delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Sredi dneva bodo padavine od jugozahoda spet zajele večji del Slovenije. Po nižinah bo deževalo, meja sneženja bo nad 1000 metri nad morjem. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju 6, najvišje dnevne od 2 do 9, ob morju do 12 stopinj Celzija.

Vremenski vpliv bo močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki. Sredi dneva bo obremenitev prehodno nekoliko oslabela, popoldne pa se bo ponovno krepila. Spanje bo moteno.

Vremenoslovci sicer pravijo, da ne moremo reči, da je zima že končana - prav lahko se zgodi, da bo v prihajajočih tednih še snežilo.