Vreme
(5)

Poudarki

  • V petek zaradi bližine vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla v soboto, na Arsu ponovno pričakujejo nekaj več vremenskega dogajanja
Vročinski val
Prva vremenska fronta nas bo prešla v noči na soboto, druga pa predvidoma naslednji torek. Foto: BoBo
Najbolj vroče bo v osrednji in vzhodni Sloveniji. Foto: BoBo/Arso

Dodaj v

Vroče in sončno vreme bo vztrajalo do konca tedna, ko nas bo prešla vremenska fronta

Najtopleje bo v četrtek
8. avgust 2018 ob 08:43
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Južni veter, ki je začel pihati v torek, bo v drugi polovici tedna zlasti vzhodni polovici države prinesel višje temperature. Kot napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso), se bo danes ob pretežno jasnem vremenu temperatura povzpela vse do 35 stopinj Celzija.

Še vedno velja tudi opozorilo za veliko toplotno obremenitev, ki ga je za danes in za četrtek izdala agencija. Danes opozorilo velja zlasti za območje nižin Primorske, od četrtka naprej pa bo velika toplotna obremenitev tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji. Lahko pa v četrtek popoldne predvsem v vzhodni polovici države nastane tudi kakšna nevihta. Dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj Celzija.

V petek zaradi bližine vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla v soboto, na Arsu ponovno pričakujejo nekaj več vremenskega dogajanja. Popoldne ali zvečer se bodo začele pojavljati nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. V soboto čez dan bodo krajevne padavine ponehale. Ob koncu tedna meteorologi tako napovedujejo osvežitev. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 18 do 23, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija. Druga vremenska fronta nas bo prešla predvidoma naslednji torek.

Po trenutnih izračunih torej kaže, da bo vročina vztrajala nad našimi kraji do vključno petka. Skupno bomo torej našteli od sobote, 28. julija, 14 zaporednih vročih dni, so še zapisali na Arsu.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
Neekdo
# 08.08.2018 ob 11:03
Kar se tiče neviht, zna biti kar pestro. Upam, da ne bo prehudo.
RJSlo
# 08.08.2018 ob 17:38
No ja. Prav kar sem se vrnil z druge runde košnje. Nobene prave vročine.
1upanje
# 08.08.2018 ob 11:46
komi čakam, da se konča tale vročina
RJSlo
# 08.08.2018 ob 17:37
No ja. Vremenska napoved za avgust?

Po prvem močnejšem dežju v avgustu, bodo temperature padle na jesenske, 23 - 30 C. :)))

P. S. Mislil sem 15 - 25 C.
frlekin
# 08.08.2018 ob 14:27
Pa bo v petek stolklo kar še ni.
Kazalo