Predsedniške volitve 2012
Milan Zver Danilo Türk in Borut PahorMilan Zver Danilo Türk in Borut Pahor
Eden izmed trojice kandidatov bo v naslednjem mandatu kot predsednik države predstavljal Slovenijo. Foto: BoBo

Dodaj v

Izbirali bomo med Türkom, Pahorjem in Zverom

Valenčičeva je predložila le 10 podpisov volivcev
18. oktober 2012 ob 07:27,
zadnji poseg: 18. oktober 2012 ob 15:36
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Volivci bomo na predsedniških volitvah 11. novembra izbirali med tremi kandidati za predsednika. Državna volilna komisija je potrdila kandidature Danila Türka, Boruta Pahorja in Milana Zvera.

Kandidaturo je sicer vložila tudi Martina Valenčič, a jo je Državna volilna komisija (DVK) danes zavrnila. Komisija namreč ugotavlja, da 10 overjenih podpisov, ki jih je Valenčičeva pravočasno vložila v sredo, za kandidaturo ne zadošča. Potrebnih bi bilo namreč 5.000 podpisov.

Predstavnik njene kandidature Boris Valenčič je sicer že napovedal pritožbo, saj se je na seji DVK-ja oklical za "prvega slovenskega kralja" in ocenil, da zato njegova podpora Valenčičevi zadostuje za kandidaturo.

Kandidaturo je sicer napovedovalo devet kandidatov.

Do ponedeljka si lahko kandidati v skladu z zakonom še premislijo in umaknejo soglasje h kandidaturi. Po izteku roka, predvidoma v torek, pa bo državna volilna komisija že opravila žreb vrstnega reda kandidatov na glasovnicah.

Danilo Türk kandidira s podpisi volivcev. Komisiji je predložil več kot 13 tisoč podpisov podpore. Pahorja podpira SD, kandidaturi pa je priložil več kot 4.400 podpisov volivk in volivcev. Zver kandidira s podporo SDS-a in NSi-ja.

A. K. K., T. H.
Prijavi napako
Komentarji
jurist
# 18.10.2012 ob 07:56
kljub vsem anketam še vedno upam, da ne bom drugorazredni državljan...
Katerikoli od preostalih dveh je meni ljubši od trenutnega.
ms-dante
# 18.10.2012 ob 08:34
Kakšno sranje od volitev:

TURK - najslabši predsednik do zdaj, prepotenten, važen, pokroviteljski, levo navijaški, očiten 'rešitelj' stare trde levice, kamor (po meni povsem neznani logiki spada tudi milijonar Zoki - aja, saj res, frend od Kučana); definitivno neprimeren za predsednika SLovencev, mogoče SLovenceljnev

ZVER - podložnik Janeza Janše, prepotentnež, ki se seveda vozi v business klasu iz Bruslja, medtem ko narod že dejansko strada; nesposoben povezovanja med levico in desnico; za moje pojme najslabša izbira od vseh treh, sja ne more biti predsendik niti najbolj zagrtzenim SDS-ovcem

PAHOR - propadel na vsej črti kot vodja, sicer verjetno najbolj pošten med vsemi slovenskimi politiki, pa vendar zgolj in samo Barbika

Ko potegnem črto, vidim, da je za mene Pahor za to funkcijo še najbolj primeren, ker za predsednika vlade rabimo človeka, ki:
- se zna približati ljudem in je lahko predsednik vseh Slovencev
- zna povezovati in ne samo razdvajati (tukaj je Turk najslabši)
- zna biti tudi všečen in sproščen (Zver in Turk imata itak štango v riti)

Ker je moja državljanska dolžnost voliti, sicer nimam pravice komentirati in kritizirati, bom podprl Pahorja. HOWGH.
Gringos
# 18.10.2012 ob 08:01
prim00z - zakaj kretenska slika ? Takšen pač je. Kako pa bi ga naj "okrancljali" ?
obelix complicus
# 18.10.2012 ob 08:57
Kaj je na izbiro?
En hohštapler, ena barbika in en zverko.

Prvega ne bom volil, ker mi ne sedejo ljudje, ki delajo drugače, kot govorijo in se kot predsednik v tem mandatu ni izkazal z politično držo, ki pritiče predsedniku republike. Ostaneta še dva. Prvi iz tega para se ni izkazal kot premier, drugi se ni izkazal kot minister.
In kaj sedaj.
Volil bom Pahorja, ker ima več realnih šans da premaga sedanjega predsednika.

V samem bistvu pa mi pravzaprav 'dol visi', kdo je predsednik. Kakšne pomembne formalne funkcije nima, pristojnosti ravno tako ne. Naš denar zapravljat na protakolarnih obiskih pa zna tako ali tako vsak.
zemljemerec
# 18.10.2012 ob 07:52
Mislim, da ne potrebujemo Predsednika države v vlogi kot jo ima danes. Za dva mio. ljudi je povsem dovolj Premier in ministri. Vse ostalo je potrata.
mucek113
# 18.10.2012 ob 10:23
Caetano@

Poglej zdaj ti delitve. Turka se zmerja z boljševikom, rdečkarjem in ne vem kaj še vse, ker pač spoštuje narodno osvobodilni boj. Ti slišiš kdaj od nasprotnikov zvera da mu pravijo domobranec, fašist ali nacist? Čeprav odkrito podpira domobranstvo in hodi na koncerte domobranskih zborov. Only in Slovenija.

Kodo deli narod te vprašam? Samo poglej retoriko in vse ti bo jasno.

Oziroma ti ne bo, pozabi kaj sem pisal
STANE
# 18.10.2012 ob 10:00
šurda
Mirnčan ima Pahorja za rezervo-za drugi krog,kot večina desnice.Nisem si mislila,da bom kdaj doživela,da bodo Pahorja volili desničarji !
šurda
# 18.10.2012 ob 10:02
MIRNČAN
O, seveda ne boš odgovarjal, to je tvoja stalna navada na tem
portalu, ko te soočimo z dejstvi se potuhnjeno umakneš !
genniuuss
# 18.10.2012 ob 07:33
zate , sto ljud,i sto čudi.
celjskigrof
# 18.10.2012 ob 14:37
a zdaj pa je Pahor kr naenkrat za desnico najbolj povezovalen in pošten politik? Še pred 10 meseci pa je bil največji udbomafijski, bulmastifski komunajzar, največja nesnaga od največjega.

zdaj pa je prijeten, ne deli, super duper kr najboljši kandidat za predsednika. Celo boljši od njihovega kandidata.

Zato gre ta država v sekret, ker imamo intelektualno zelo močne osebke, ki so vodeni v čredi in ki bi lastno mamo zatajili, če bi imeli korist od tega.

Ne razumem, kako pa da pahor kar naenkrat ni več komunist? Saj kot je retorika desnice, so po njihovo vsi 'levi' komunisti oz. komunajzarji... A to zato, ker je rekel, da pa zdaj mora opozicija biti podložna vladi? To samo priča o njegovi pohlevnosti, ki pa jo 'vodje' na desnici tako cenijo.

levica vsaj premore samokritiko, desnica pač ne.
stefana
# 18.10.2012 ob 10:07
ringio

Turk iz Kumrovca zamgovalec
Samo to kar vas bode je ,da J J ne bo odstopil v nobenem primeru :-)

kaj zver in janša nista iz kumrovca????kaj sta iz argentine???
nunc
# 18.10.2012 ob 14:25
Smo že izbrali. Türka seveda.
Homer.
# 18.10.2012 ob 13:47
@sharkyslo
A se greš neka dvojna merila?
Očitaš Turku neko afero za katero nimaš niti najmanjšega dokaza.
Po drugi strani pa opravičuješ Zvera, češ da se je drugič poročil. Za kristjana za katerega se ima, to ni mogoče. Kar Bog združi je večno. Torej se je Zver dokazljivo pregrešil-

Meni kot ateistu pa popolnoma dol visi za take stvari.
In kot predsednik države je med kandidati zagotovo najbolj primeren Turk.
Jethros
# 18.10.2012 ob 11:59
V_n_u_k:
A toje TV tistega izsiljevalca, prijatelja Majerja? :)
stefana
# 18.10.2012 ob 09:58
volila bom g.turka....edini, ki si zasluži moj glas...kdo bo pa glasoval za pahorja in zvera bo dal glas janši....to je moje mnenje...in ne mislim vplivati na nobenega...mnenje pa lahko povem...čeprav ni vedno zaželeno......
šurda
# 18.10.2012 ob 09:55
MIRNČAN
Daj ne LAŽI, ker vsi dobro vemo, da podpiraš samo enega
kandidata in toje dr:MIlan Zver SDS+N.Si !
Vem, pa zato, ker je šel dr:Milan Zver v Vatikan, ti pa si vedno
na strani RKC-ja !
stefana
# 18.10.2012 ob 09:53
Gringos....

kako lahko dvomiš v tako sveto brezmadežno, nedotakljivo in nezmotljivo sekto, kot je rkc.....

ne glejte nas, kaj počnemo, poslušajte nas, kaj vam govorimo.......
royayers
# 18.10.2012 ob 09:23
Izbirali bomo med Türkom, Pahorjem. Zver ni resna izbira. Je izbira dveh opcij, ki delita narod. Njegov domet je 20%, ajde 25% v primeru, da bo raja naklana od Martinovega in bo nehote obkrozila njegovo ime. Normalen in trezen clovek, ga ne bo.
ferrari458
# 18.10.2012 ob 08:53
Zvera ne bom volill, ker je glas za njega stran vržen glas in ker je Janšev vojak, ki bi na predsedniški funkciji delil Slovence. Türk je še slabša možnost kot Zver, cel mandat je delil Slovence, se norčeval iz žrtev komunističnega genocida, delil državljane na prvorazredne in drugorazredne, udbašem delil odlikovanja, na začetku kampanje pa se je hinavsko šel slikat s katoliškimi skavti, katere v resnici sovraži iz dna duše. Bolj hinavskega politika ni v Sloveniji kot je Türk, še celo Kučan je bil manj hinavski. O Türkovih diplomatski spretnosti pa Slovenija v njegovem mandatu ni imela nič, razen še bolj praznega proračuna.

Ker mi Zver in Turk nista primerna, bom volil Pahorja, kljub temu, da je slabo vodil vlado. Imel je težko opozicijo in še bolj težke nasprotnike v lastnih levih vrstah, ki so ga sabotirali in rušili. Vedno v svoji karieri je pa bil edini politik na levici, ki ni delil Slovencev in skušal delovati povezovalno preko strankarskih okopov in tudi kot predsednik sem prepričan, da bi tako deloval.

Zver nima šans, Türk je favorit, Pahor ma ima realne šanse, če pride do drugega kroga. Odvisno pa bo od volilne udeležbe, koliko bo levici uspelo mobilizirati starejšo volilno bazo, ki brani svoje privilegije in pa Jankoviću zveste trenirkarje. Glas za Türka je glas za nadaljne delitve Slovencev, glas za udbomafijo in Jankovićevo Electo, Bazo Dante in poštne nabiralnike na Cipru.

Zato Slovenci pamet v roke, ne pustite se omamiti raznim "gostilna išče šefa" butastim šovom in ne ostanite doma in ne pustite, da nas trenirkarji spet preglasujejo. Vsi na volitve in glasujte za Pahorja, ki bo čisto soliden predsednik vseh Slovencev, boljši kot ja tale trenutni Mr. Bean z rdečo zvezdo.
KLIPAN
# 18.10.2012 ob 08:37
Spelajte se vsi trije!
Delboy Trotter
# 18.10.2012 ob 14:26
zapatist
# 18.10.2012 ob 11:58
@vnuk

Ankete Vročega stola...hahahahaha
lao wai
# 18.10.2012 ob 10:52
do 11.11. so sanje in blebetanje dovoljene, 12. pa bo nov dan . . in verjemite, da za nas smrtnike, ne bo nič drugače, kot je bilo . . . mogoče bo koga bolela glava - pa ne od volitev . .
šurda
# 18.10.2012 ob 09:58
Caetano
UDBA press, še enkrat Turk, ni predsednik, in Turk ne kandidira,
ker Turk ostaja SUPER minister ! toliko pa bi res lahko vedel !
pfc
# 18.10.2012 ob 09:25
Že zdavnaj smo izbrali.Ve se kdo je stari-NOVI predsednik.
Vse ostalo so malenkosti.
mucek113
# 18.10.2012 ob 09:19
Kdaj bo pa prvo TV soočenje? Bo zanimivo. me zanima ali bo Zver uporabil taktiko Petrleta in začel pljuvati po nasprotnikih z vsemi topovi in jih poskušat diskreditirat.

Zdaj če se hoče kaj iz epskega poraza Lojza naučit ne bo smel tega delat. Kaj drugega pa nima veliko pametnega za povedat...
kolibri123
# 19.10.2012 ob 11:28
O tej kampanji zelo duhovit komentar Kunstlja na njegovem mikstone blogu:

Bitka za ničvredni predsedniški stolček je dobila krila. Začetek uradne volilne kampanje, ki bo prinesla rezultat na martinovo nedeljo. Odličen tajming! Klerodomobranska koalicija pod vodstvom večkratnega obtoženca Janezom Janšo, bo imela spet razlog, da se ga nalucka. Iz izkušenj vemo, da edino poraz združi te luzerje. Kakšni so resnični nameni teh klovnov na volitvah, pa je druga zgodba.

Volilna kampanja je nekaj najbolj žaljivega za državljane! Zakaj? Odlično poznamo vse tri kandidate letošnjih predsedniških volitev. Poznamo njihove reference in preteklo delo. Pravzaprav nam je aktualni predsednik še največja neznanka. Do izvolitve v prvem mandatu je deloval v tujini, kar pa slovencev ne zanima preveč. Tako, da smo ga bolj spoznali v tem predsedniškem mandatu. Ostala dvojica sta stalnica v našem političnem prostoru.

Volilna kampanja je sajenje rožic in laganje. Volilna kampanja bi prišla v poštev pri nekom, ki je pravkar padel iz vesolja. Ker o kandidatu ne vemo nič. Kaj nam želita povedati Borut Pahor in Milan Zver? Prvi nam sporoča, da je bolnik, ki ne more živeti kot normalen človek. Dva meseca išče svoj idealen poklic, pa ni za nobeno rabo. Zadnja dva meseca je izgubil še zadnji kanček upanja, da se povzpne v njemu tako ljubi predsedniški stolček. Po grozljivki, ki jo je tri leta uprizarjal državljanom iz Gregorčičeve, bi bila selitev na Erjavčevo norčevanje iz nas! Čeprav v ozadju poteka čisto drugačna igra, kot jo vidimo državljani, rezultat ne bo po volji velikemu režiserju Majerju.

Tretji kandidat, ki ga podpira del ekstremne desnice in nepismeni del ruralne Slovenije, je Milan Zver. Tudi on je v dveh desetletjih na domači politični sceni, dodobra razgalil svoj obraz! Nikoli ni bil na vodstveni funkciji, vedno v senci šefa Majerja. Jokajoče prošnje za ministrski stolček je Majer leta 2004 uslišal. In kasneje obžaloval! Poleg državnih sekretarjev je prva Janševa vlada plačevala štiri zunanje strokovnjake, da Zver ni zavozil ministrstva za šolstvo. Potem je počilo. Majer je izvedel, kakšni so odnosi pri Zverovih. Operacija reševanje ugleda je zajemala utišanje domačih, ločitev in umik iz domačega parketa.

Leta so tekla, Zver pa je ostajal. Kakorkoli obrnete, Zver je Majerjev hlapec od leta 1991. Pozna ozadje trgovine z orožjem in kup drugih svinjarij. Majerju bi se utegnil maščevati. Zato ga je Majer porinil za predsedniškega kandidata in si opral roke. Ve, da Zver nikoli ne more biti izvoljen. Niti v rodnem selu Destrnik! Tam je car na vasi njegov bivši strankarski kolega, Franc Pukšič. Očitno je destrniško okolje krivo, da se spravljajo na hčerke?

Ko se je pisala slovenska ustava, je bilo jasno, kdo bo predsednik. Ker demosovci niso želeli, da ima Kučan preveč formalne moči, so predsedniška pooblastila oklestili na raven gostitelja veselic! Pred dnevi pa je Zver v želji, da ugaja Majerju, izjavil;

"Predsednik države ima preveč pooblastil, zato si s predsednikom vlade hodita po prstih! Prav ste prebrali in slišali. Zver se vnaprej opravičuje Majerju in nakazuje, kaj bo v primeru izvolitve? Hlapec še naprej!
levak
# 18.10.2012 ob 20:34
Caetano
Dam ga pel.

Vrata mojega doma so osamosvojiteljem vedno bila, so in bodo odprta.
--
Moja vrata so prihvatiteljem zaprta. Slovenijo so osiromašili in še nadaljujejo in to družno levi ter desni in celo cerkveni s podporo našega krivosodja.
---
Samostojna Slovenija?
Dva današnja naslova, ki to potrjujeta:

Vrh EU-ja: Kako daleč naj gre skupni bančni nadzor?

Merklova: Komisar naj ima pravico veta na proračune držav
levak
# 18.10.2012 ob 14:49
V_n_u_k
Ker sem tako napaden z minusi vam priporočam, da si na INFO TV
--
Na INFO TV bi SDS-ova koalicija dobila 120 % na volitvah.
levak
# 18.10.2012 ob 12:32
mkrebs
Vsak od teh treh je boljša izbira, kot pa je bila izbira predsednika vlade.
--
Drži kot pribito. JJ ima srečo, da predsednika vlade ne volimo. V takem primeru ne bi imel naš domolju (Patrioljub) nobenih možnosti.
nekdodalec
# 18.10.2012 ob 10:51
NE jansizmu oz. zverinskosti !!
Samči
# 18.10.2012 ob 09:37
Upam, da bomo volvci pokazali zrelost in zgodbo končali že v prvem krogu. Bo ceneje, tudi vlada bo vesela, ker bo proračun prihranil denar za drugi krog.
mucek113
# 18.10.2012 ob 09:22
urko23@

No pa nam povej kaj bo Zver naredil, daj prosim povej.

In povej kje je bil Zver ko smo se osamosvojili? In turk je v UN naredil veliko za našo samostojno pot. Res pa je da se ni hotel zaleteti v JNA kot so se hoteli nekateri ker bi bilo v Slo lahko isto sranje kot drugot če ne bi bilo diplomatov tipa Turk.
tristokosmatih
# 18.10.2012 ob 09:17
Mislim, da bi bil triumvirat še najboljša rešitev... Da se ne bi preveč prepirali.
bazaDANTE
# 18.10.2012 ob 08:54
.
izbirali bomo med Pahorjem in Zverom
ter
Turkom - KANDIDATOM MAFIJE
.
no72
# 18.10.2012 ob 08:54
g. Pahor je bil prepošten za spletkev KGB vladi, ki jih v naivnosti ni obvladoval. Kresal in Golobič sta bila zanj prehuda pokvarjena premetenca, kar je vlado tudi zrušilo.
Homer.
# 19.10.2012 ob 07:15
Res ste eni neverjetni s pisanjem zgodbic o Turku .....
moler
# 18.10.2012 ob 22:46
Kar je logično, ker je Janković med drugim tudi Türkovo politično dete, torej njegov ideološki brat v partizanskem odporu proti sedanji vladi Janeza Janše. Če je tako, potem udbovci in udbovski sodelavci niso nobeno zgodovinsko breme za predsednika Türka in sedanjo opozicijo. Še več, potrjuje se »teorija zarot«, da smo se leta 1991 sicer osamosvojili, nikoli pa se nismo znebili preteklosti. In udbovci ter udbovski sodelavci so še vedno prepleteni v omrežju medijev, vladnih služb, gospodarstva, v kulturi itn. Od tod v teh tednih in mesecih izvira tudi črna propaganda.

Zaradi tega je marsikje zdaj, ko je bil zamenjal šef Sove (ki je preprečeval vpoglede v občutljivo, a za narodovo duševno zdravje pomembno arhivsko gradivo – je marsikje prava panika. Na plano bodo prišli podatki o novinarjih in urednikih, ki so še danes aktivni in so delali za udbo, ali vojaško kontraobveščevalno službo, znameniti KOS; o še dandanašnjih uglednežih, ki imajo umazano preteklost in čisto sedanjost. O ljudeh torej, ki bi morali molčati in se vsaj malo sramovati, ne pa da so nam znali brati levite o demokraciji in liberalnosti. Kot je to počenjal tudi Mitja Meršol.

A najhuje je in najbolj žalostno, da vsem takšnim daje predsedniški alibi Danilo Türk. Ko bodo predsedniške volitve, se splača spomniti tudi na to.
moler
# 18.10.2012 ob 22:45
V Pozitivni Sloveniji so v svoji perverzni interpretaciji udbovske preteklosti svojega člana in poslanca zapisali, da gre za Meršolovo osebno zgodovino, da Meršol tako in tako ocenjuje, da s svojimi udbovskimi poročili ni nikogar ogrožal ali prizadel, stranka pa še dodaja, da je Meršol s svojim delovanjem tako na Listi Zorana Jankovića kot v Pozitivni Sloveniji dokazal, da dela v korist meščank in meščanov ter državljank in državljanov.

Saj veste, kaj v takšnih primerih pride zdaj: udari strela z jasnega. Pa ni. Je pa res nekaj drugega: Türkovo pojmovanje »različnosti v obsojanju« je sila podobno, če ne že povsem enako, kot je pojmovanje njegovega varovanca Zorana Jankovića, ki si ga je tako zelo želel videti na stolu predsednika vlade.
pepar
# 18.10.2012 ob 20:44
Bolje it na tržnico in se tam pogovatjat z branjevkami in njih poslušat,ker vedo več o dogajanju in življenju v naši državi,kot vsi kandidati za predsednika skupaj.
Drugač pa,nič, popolna praznina,nezaiteresiranost in apatija do teh volitev.
Pa ne le pri meni,čuti se povsod.
Le zakaj?
Mogoče zato,ker so nam elite (tisti procent,dva sodržavljanov ) spizdli državo,nas pa naredili za hlapce ?!
levak
# 18.10.2012 ob 14:07
Janšev kandidat za predsednika države dr. Milan Zver podprl protidemokratično politiko madžarske vlade .....
....V pogovoru za madžarski medijski portal Origo je, medtem ko je vsa demokratična Evropa bentila zoper omejevanje svobode govora in krčenje državljanskih svoboščin, podprl Orbanove reforme in svojim političnim prijateljem svetoval, naj „ostanejo močni“.
šurda
# 18.10.2012 ob 12:04
V_n_u_k
Vroči stol ??, Vladimir Vodušek ???, ja res bo zmagal dr:Milan
Zver SDS, podobno prenost ima v stankarskem glasilu SDS-a
demokraciji !!
Se pa vidi kako bo delel dr:Vinko Gorenak SDS notrajni+tožilski
minister, tako da bo ščiti svoje BARABE ala Vladimir Vodušek !
stari-pjer
# 18.10.2012 ob 11:40
Ne vem kako lahko gospa Ljudmila in njena stranka, ki ji ogromno pomenijo krščanske vrednote predvsem družina, lahko podpira Zvera , ki je ločenec in znova poročen kakor vem RKC ravno tega ne odobrava ,pa še hčerke pretepa itd. še bi lahko naštel njegove vrednote
zapatist
# 18.10.2012 ob 11:01
@5tane
Kako izbrati med slabim, slabšim in najslabšim ??

Ena možnost, da sploh ne izbiraš, druga da izbereš slabega.
kak-tus
# 18.10.2012 ob 10:45
Na volitvah se bo videlo, koliko verodostojne so Delove ankete....
Knight Kant
# 18.10.2012 ob 10:28
bösanc - 18.10.2012 ob 09:32
Volil bom turka - edini se zna udobno pripeljati v bosno za 90.000€ in pozdraviti volilno bazo.

-------------

Običajna teza SDS je, da je volilna baza levice (torej tudi predsednika Türka) peščica Ljubljanskih Srbov iz Ljubljanskega primestja. Ste za to priložnost spremenili (prilagodili) svoje stališče?

Po mnenju IZ TEGALE VIRA "ljubljanski Srbi niti niso pravi Ljubljančani".

TVOJI SOMIŠLJENIKI TO UTEMELJUJEJO[/url] s tem, "da Srbi v Ljubljani niso avtohtoni"
bodimo_realni
# 18.10.2012 ob 09:44
Bi volili Pahorja, ampak ker ga Janša posredno podpira, moramo žal za Turka.
Knight Kant
# 18.10.2012 ob 09:40
Gringos - 18.10.2012 ob 08:30
dr. Zver - Kako verodostojen je lahko človek,ki močno zagovarja krščanske vrednote,kot vse stranke na desni in je dvakrat poročen.
Po cerkvenem kanonu se poročiš lahko samo enkrat,ker ločitve ne priznava. Kako potem gre skupaj - zagovarjanje krščanskih vrednot in dvojna poroka ? Ali je pa to zagovarjanje vrednot samo bla,bla za "butasto rajo" ?

======

Tudi jaz imam pogosto težave razumeti globino krščanske duše. Problem je, tako pravijo, v tem, da iščeš preprost racionalen odgovor, odgovor pa je običajno lahko le metafizičen. V enem podobnem primeru mi je skušal pomagati komentator Cassalis. Jaz si z njegovim metafizičnim odgovorom nisem znal kaj dosti pomagati, morda pa bo zato tebi razširil obzorje duha pri razumevanju tele tvoje dileme.

Iztočnica

En od odgovorov Cassalisa (lahko seveda slediš celotnemu "pogovoru")

Slikovni material


p.s.
Menda pa ni na nas nevernikih, da moraliziramo o morali vernikov --- tudi to je en Cassalisovih naukov!
šurda
# 18.10.2012 ob 09:34
Caetano
UDBA, UDBA; UDBA, malce slabo si obveščen, ker Turk ni
predsednik republike Slovenije, če še ne veš ( kljub obilo informacij
iz dalne Avstralije ! ) je predsednik Republike Slovenije dr:Danilo Türk
in ne Turk !
Tvoj kanditad dr:Milan Zver SDS nima podpore niti v lastni stranki, še
manj pa v bivši svoji družin,ki jo je zapustil !, ne bivša žena, ne hčerki
ne podpirata dr:Milana Zvera ! Toliko v vednost !
STANE
# 18.10.2012 ob 09:26
Če bi zmagal Zver,bi lahko samo nemočno gledali absolutno oblast JJ.Nastavili bi svoje ustavne sodnike,vrhovnega državnega tožilca,predsednika protikorupcijske komisije,
informacijsko pooblaščenko,varuha človekovih pravic,ambasadorje....
USTAVITE DESNICO !
Videonovice
Pahorja čaka izpolnitev obljub 00:02:39, 03.12.2012
Kandidata na voliščih 00:01:56, 02.12.2012
Iz volilnega štaba Danila Türka 00:02:32, 02.12.2012
Na voliščih tudi politični vrh 00:01:57, 02.12.2012
O delu volilnih komisij 00:02:34, 01.12.2012
Volilno varčevanje 00:03:38, 01.12.2012
Sklepno predsedniško soočenje 00:51:02, 01.12.2012
Analiza soočenja v Odmevih 00:11:27, 01.12.2012
Radijsko soočenje Pahor - Türk 00:50:00, 28.11.2012
Nekdaj zaveznika zdaj nasprotnika 00:02:09, 25.11.2012
Türk in Pahor o lačnih otrocih 00:02:28, 25.11.2012
Pahor gradil most na Koroškem 00:02:21, 24.11.2012
Predsedniška kandidata o DDV-ju 00:02:03, 23.11.2012
Pahor v Ložu, Türk v Mariboru 00:03:14, 22.11.2012
Türk v Mariboru 00:01:30, 21.11.2012
Pahor in Kosorjeva na FDV 00:01:47, 21.11.2012
Analiza uvodnega soočenja 00:12:56, 20.11.2012
Pahorjeva priljubljenost narašča 00:00:35, 19.11.2012