Predsedniški kandidat Milan Zver je znova poudaril nujnost izvedbe reform. Foto: STA
Predsedniški kandidat Milan Zver je znova poudaril nujnost izvedbe reform. Foto: STA

Naredil bom vse, da bodo vaša pričakovanja o meni uresničena.

Milan Zver, predsedniški kandidat

Zver meni, da v tem trenutku težava ni le Slovenija, ampak celotna Evropska unija, ki pa se bo iz težav izkopala. EU so številni skušali pokopati ali ga celo primerjati z Beogradom, a kljub temu Zver meni, da bo Unija iz krize izšla kmalu in močnejša kot pred tem.

Predsedniške volitve na družbenih omrežjih:

MMC-Slovenija na Facebooku
in
#rtvolitve2012

Odločitev za vstop v EU je bila po mnenju kandidata SDS-a in NSI-ja dobra, saj Slovenci "še nikoli nismo živeli v skupnosti, ki bi nam dajala takšne garancije, da lahko tako kulturno kot politično preživimo kot narod in nacija, kot nam to daje EU".

V zvezi z dogajanji na domačem terenu je znova poudaril nujnost izpeljave reform in obljubil, da bo v primeru, da bo izvoljen za predsednika, poskrbel, da jo bo vsak videl kot državo, v kateri lahko izpolni svoja pričakovanja. "Naredil bom vse, da bodo vaša pričakovanja o meni uresničena," je poudaril.

Podporo Zveru izrekli vidni predstavniki strank
Zvera so na konvenciji, ki sta jo organizirali SDS in NSi, podprli Dragutin Mate, predsednik MO-ja SDS Ljubljana, ki je Zvera označil za edino in najboljšo izbiro. Kajti prav zdaj, ko je Slovenija pred velikimi odločitvami, je trenutek, da se izvoli predsednik, ki bo povezoval in ne razdvajal, pravi Mate.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica MO-ja NSi Ljubljana, pa je dejala, da se je Zver kalil v demokratičnem okolju, kjer ima resnica osrednjo težo. Zato meni, da je najprimernejši za predsednika države. Zvera so podprli tudi Barbara Brezigar, državna sekretarka na MNZ-ju, Bernard Brščič, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, minister Žiga Turk in predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm.

Naredil bom vse, da bodo vaša pričakovanja o meni uresničena.

Milan Zver, predsedniški kandidat