Peacehiker je svojo predsedniško kandidaturo objavil kot 12. kandidat. Foto: RTV SLO
Peacehiker je svojo predsedniško kandidaturo objavil kot 12. kandidat. Foto: RTV SLO
Sedmak za predsednika

Peacehiker je na predstavitvi povedal, da se je za kandidaturo odločil, da bi ljudem pokazal svojo vizijo Slovenije. Njegova želja je povezati ljudi v Sloveniji, zavzemal pa se bo, da bi Slovenija postala sanjska država in mirovni center sveta.

Matej Sedmak je v programu zapisal, da se bo zavzemal za ekološko Slovenijo, ki naj ne bi imela vojske oz. bi za vojsko namenila najmanjši odstotek proračuna, ki bi sama zase pridelovala energijo, želi pa si tudi, da bi glavno besedo v politiki imele ženske.

Slovenskim otrokom bi Peacehiker privoščil prvovrstno izobraževanje, kar jim bo omogočilo, da razvijejo svoj celoten potencial. "Če bi vsak državljan Slovenije vsak mesec dobil znesek, ki bi mu omogočil preživetje, verjamem, da bi Slovenija takrat doživela gospodarski razcvet," je še povedal Sedmak.

23-letni študent Sedmak se je julija 2004 podal na pot okoli sveta, potovanje pa je začel s 50 evri v žepu. Decembra lani je v okviru akcije Objemi Slovenijo mimoidočim ponujal zastonj objeme. Slovenci naj bi, kot trenutno kaže, na jesenskih volitvah izbirali med 12 kandidati.

Sedmak za predsednika