Slovenija
"Če bi obstajala možnost, da bi predčasne volitve izvedli še pred poletjem, sem absolutno pripravljena odstopiti takoj," je bila jasna Bratuškova. Ker pa po njenih besedah vsi terminski izračuni kažejo, da volitve pred jesenjo praktično niso mogoče, se bo s predsedniki preostalih treh strank koalicije najprej pogovorila o tem, kako stvar končati tako, da ne bodo škodovali Sloveniji. Foto: BoBo
Premierka Alenka Bratušek je po sestanku s predsednikom Borutom Pahorjem izpostavila, da ji je Pahor dejal, da se je iskanju mandatarja že odpovedal. Foto: BoBo
VIDEO
Kdaj bodo nove volitve?
VIDEO
Bratušek: Predčasne volit...

Dodaj v

"Alenka Bratušek ne bo ovira za predčasne volitve pred poletjem." Za te sicer zmanjkuje časa.

Izstopi iz Pozitivne Slovenije se vrstijo
29. april 2014 ob 08:28,
zadnji poseg: 29. april 2014 ob 19:47
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Vsi terminski izračuni, ki smo jih delali, kažejo, da volitve pred jesenjo praktično niso mogoče," opozarja premierka Bratušek. A dodaja, da je sicer pripravljena odstopiti takoj.

Premierka Alenka Bratušek je po sestanku s predsednikom republike Borutom Pahorjem pojasnila, da je pripravljena odstopiti s funkcije, če bi obstajala možnost za izvedbo predčasnih volitev še pred poletjem.

A se bo najprej s preostalimi tremi predsedniki koalicijskih strank pogovorila, kako stvar končati tako, da ne bodo škodovali Sloveniji - z njimi se namerava sestati še ta teden.

"Predčasne volitve v Sloveniji so dejstvo, in prav je, da ljudje povedo, kdo so tisti, ki bodo prihodnja štiri leta oblikovali in konec koncev imeli v rokah tudi usodo Slovenije," poudarja Bratuškova, a dodaja, da je dolžna ravnati odgovorno, saj bi prenagljene poteze lahko Sloveniji bolj škodovale kot koristile.

Pahor se je odpovedal predlaganju novega mandatarja
Tudi predsednik Pahor je na današnjem srečanju Bratuškovo obvestil, da se v nastalih razmerah zavzema za predčasne volitve. Zato se bo tudi odrekel ustavni možnosti, da državnemu zboru sam predlaga kandidata za predsednika vlade, je napovedal.

Če bi enako storili tudi drugi deležniki, ki imajo pravico do takšnega predloga, gre Slovenija "absolutno lahko na predčasne volitve še pred poletjem in Alenka Bratušek ne bo ovira za to", pojasnjuje premierka.

Jih pa, kot je dejala, sama kot predsednica vlade ne more prositi, naj se tej možnosti odpovejo - če se bodo, pa bi se lahko volitve izpeljale "tam nekje do zelo zgodnjega začetka julija".


Želela bi še uresničiti zastavljene projekte
Če pa bi bile predčasne volitve jeseni, bi si Bratuškova želela uresničiti zastavljene projekte na področju gospodarstva, potrebni bi bili tudi določeni koraki na področju zdravstva, pa tudi nadaljevanje dogovarjanj o strategiji upravljanja premoženja, je dejala.

Na vprašanje, ali torej ne bo vložila zaupnice v DZ, pa je Bratuškova odgovorila, da ne bo "še enkrat iskala nove večine in se preštevala do koalicijsko potrebne večine".

Za aktualne ministre pričakuje, da bodo z njo ostali do konca. Poudarila je tudi, da je v tem trenutku stanje v državi - tudi proračun in likvidnost državnega proračuna - takšno, da panika zaradi predčasnih volitev ni potrebna.

Že izstopila iz Pozitivne Slovenije
"Danes sem poslala izstopno izjavo iz Pozitivne Slovenije," pa je po sestanku s Pahorjem še poudarila Bratuškova.

Iz politične stranke Pozitivna Slovenija so danes poleg Bratuškove izstopili tudi poslanke in poslanci Jani Möderndorfer, Jerko Čehovin, Maja Dimitrovski, Aljoša Jerič, Darko Jazbec, Saša Kos, Jožef Kunič, Mitja Meršol, Alenka Pavlič, Peter Vilfan in Jože Velikonja, pa tudi ministra Metod Dragonja in Roman Jakič ter državna sekretarja Jernej Pavlič in Matija Sevšek, so sporočili iz PS-ja. Že prej pa sta PS zapustila tudi državna sekretarka Tamara Vonta in poslanec Dragan Bosnić,dodajajo.


Poleg premierke je iz PS-ja izstopilo še 12 poslancev, dva ministra in trije državni sekretarji. Peter Vilfan pa je za MMC potrdil, da bodo ustanovili svojo skupino neodvisnih poslancev.

G. C., B. V., Tina Hacler
Prijavi napako
Komentarji
pd
# 29.04.2014 ob 08:46
Čimprejšnje volitve, pa da zbrišemo Jankoviča in Janšo iz spomina. Trajno.
Še kdo bi moral iti, da bi se vse spucalo. Ampak za začetek bi bila tudi tale dva dober znak.
No Remorse
# 29.04.2014 ob 08:56
Kaj tej ni jasn. Odstop že enkrat.
bondi
# 29.04.2014 ob 08:55
Alenka spoki.

Dost škode si naredila Slovencem v enem letu...vsakega si zapufala za dodatnih 4500 eur, pri čemer jaz tega keša nisem dobil. Dviguješ davke. S svojo nesposobnostjo si ustvarila vsaj 20000 novih brezposelnih. Brezposelnim, si povišala obvezno zdr. zavarovanje za 45%, čeprav so največje oškodovanci krize. Z neznanjem angleščine delaš sramoto SLO. V koaliciji imaš ljudi, ki se okopavajo v fotelih in iz svojih okopov ne bodo šli nikoli. Tako se ne vlada, čeprav ti je opozicija z referendumsko zakonodajo omogočila imeti vse niti v svojih rokah. Dost te mamo. Na slabše ne moremo it.
sportivko
# 29.04.2014 ob 08:50
Slovenska politika je bolj napeta kot Mehiške limonade, tam vsaj veš koliko delov bo do konca in kdaj bo zadnja serija, pri nas se pa nikoli ne ve, kdo bo odstopil, kdaj bodo volitve, če sploh bodo, kaj šele kdo bo vodil državo. Ne vem kaj naj rečem, ampak tole je svetlobna leta oddaljeno od normalnega funkcioniranja države, kaj šele tekočih problemov in gospodarstva.
SamoRes
# 29.04.2014 ob 08:49
Po včerajšnji odločitvi sodišča je jasno da kriminalci ne morejo sestaviti vlade, torej ni strahu pred volitvami.
Ivan Ivanovič
# 29.04.2014 ob 09:03
Verjetno je marsikateriod poslancev Poitivne Slovenije pristal na kandidaturo, ker je verjel, da je ta projekt dober za Slovenijo in ne samo za njega/njo. In so verjeli tudi, da je Zoran Jankovič sposoben potegniti Slovenijo iz krize, zato pri tem niso posvečali pozornosti očitkom o njegovem najmanj sumljivem poslovanju oziroma so domnevali, da je to propaganda nasprotnikov.

Zakaj jim sedaj očitati, da so izdali Jankoviča? Ni res, Jankovič je izdal njih, saj se je jasno pokazalo (razen za največje vernike, enako kot pri Janši), da je korumpiran in poleg tega še politični analfabet.Tudi zadolženos ljubljanske občine ne kaže ravno na njegove gospodarske sposobnosti. Kadar nekdo vstopi v politiko in ne obvlada politične abecede, mu to oprostimo in mu damo nekaj časa. Kadar pa nekdo po šestih letih v politiki še vedno ne obvlada politične abecede, mu je treba odvzeti politično opravilno sposobnost, ne pa ga izvoliti za predsednika stranke.
Zato so odgovono ravnali vsi tisti, ki so na kongresu PS volili Alenko Bratušek za predsednico, čeprav tudi ona ni nikakršna perla. Je pa res, da je umirila situacijo v Sloveniji in jo stabilizirala. Počasi smo se začeli ukvarjati z bistvenmimi stvarmi, nekaterimi tudi pod prisilo, ne da pa se vsega storiti naenkrat. Se je kdo ustrašil, da bi še pol leta pozitivnih trendov utrdilo AB in jo je bilo treba še pravočasno "sneti"?

Upam,d abo zmogla odstopiti, pa čeprav s septembrom. podogfodkih zadnjih dveh let je nujno preveriti politično podporo ljudtsva na demokratičnih volitvah in "požreti" rezultate, čeprav nam ne bodo všeč. Morda pa bo to prvi resen znak politikom, da jih ne bomo podpirali, če se bodo obnašali kot otroci v peskovniku.

Nujno je, da na volitvah v celoti umaknemo podporo politikom, ki niso naredili nič koristnega, ali pa so celo nezakonmito delovali. Voliti je treba vedno nove stranke, s vsaj približno sposobnimi novimi ljudmi, dokler enkrat ne bomo le izvolili "ta pravih".

In še nekaj, sestavo Državnega zbora izvoli 1.600.000 volilnih upravičencev, tudi tistih, ki niso šli na volitve. Slednji so še slabši, saj niti enkrat na štiri leta nočejo sprejeti odgovrnosti za svoje življenje, kar vključuje tudi možnost za napako. Zato se nikar po volitvah ne tolažite, d aniste izvolili "teh volov", če niste šli na volitve. Še bolj ste odgovorni za njihovo izvolite kot tisti, ki so jih volili.
kingstone
# 29.04.2014 ob 08:49
volitve bodo sigurno hitro. ker se bojijo za stolčke.

šolniki in vstajniki še niso formirali strank, zato pa se mudi stari gardi da čimprej organizira volitve in zasede nove(stare) stolčke brez konkurence novih obrazov.

in slovenski hlapci bodo stare obraze znova veselo volili...
Modrijan6
# 29.04.2014 ob 08:56
Podatek, ki so ga pred nedavnim objavili mediji, da petina Slovencev, oziroma vsak četrti Slovenec nima denarja za hrano in položnice pove vse......, najbrž dodaten komentar, ki sem ga povzel po medijih ni potreben, ali pač..................
bondi
# 29.04.2014 ob 08:59
Podatek, ki so ga pred nedavnim objavili mediji, da petina Slovencev, oziroma vsak četrti Slovenec nima denarja za hrano in položnice pove vse...

Točno tako. Na LJ tržnici se ljudje grebejo, da po zaključku trgovanja po tleh poberejo ostanke krompirja, zelenjave...kaj takega še v za naše pojmovanje v revni Ukrajini nisem videl.
janezdolzan
# 29.04.2014 ob 08:58
odstopa z odlogom
Beri Vi nid tajm...oziroma bolj realno: čas zarečenega kruha
Epafrodit
# 29.04.2014 ob 09:06
Čakajoč na odločitve molčeče premierke Bratuškove

To pomeni, da se bo predstava za rajo (nas navadne državljane) nadaljevala.
severnik
# 29.04.2014 ob 10:29
HAHAHA...a zdaj se pa noben ne upa odstopit :)))

Kaj pa čakata previrant in Erjavec???? A na Alenko, da se bodo lahko zgovarjali, kdo je bolj kriv za razpad vlade :)

Otroci!! Pojdite raje v peskovnik, državo pa prepustite poštenim ljudem.
JohnMichxx
# 29.04.2014 ob 09:29
Grozljivo je kako imamo nesposobne in neumne politike v Sloveniji. Pa kje so se ti ljudje šolali in vzgajali? A je kej v hrani?
Bambola
# 29.04.2014 ob 09:25
Janša je v enen primeru (Patria) že obsojen za korupcijo, Janković je v sodnih procesih in še mora biti obsojen, Bratuškova pa bi morala biti v bližnji prihodnosti, med drugim za svoja dejanja v vlogi članice nadzornega sveta Nove kreditne banke Maribor v času podeljevanja in odpisovanja spornih kreditov.
slešer
# 29.04.2014 ob 09:21
tele volitve so tut kar nekaj, ker se en in isti folk svaljka iz ene stranke v drugo....pa kdaj bodo dojeli, da smo jih siti do amena!!! hočemo nove ljudi in nove spremembe, da se bo končno obrnilo na bolje.
Bivši uporabnik
# 29.04.2014 ob 09:49
"Po scenariju "odstopa z odlogom" bi bile predčasne volitve jeseni, kar bi utegnili podpreti tudi koalicijski partnerji."

Prevod: Nujno potrebujemo še dve do tri poslanske plače pa čas, da si 'zrihtamo' službe za naprej.
vojnaslo91
# 29.04.2014 ob 14:40
Pa ne se hecat!!!

1.) Ne bom kandidirala, če bo kandiral Zoki
2.) Bom odstopila kot predsednikca vlade, če bo Zoki zmagal
3.) Odstopila bom iz PS

Pa kateri idijot ji še verjame?
Mr.Somebody
# 29.04.2014 ob 10:31
Viratn, Lukšič in Erjavc so pa itak ene navadne riti. Nothing new there.
Warg_
# 29.04.2014 ob 09:13
@bondi

Zdaj se pa odloči že kje živiš - v Ukrajini ali Slo. Malo menjaš prebivališče kakor ti zapaše na forumu.
svobodan
# 29.04.2014 ob 10:45
...ne nasedajte senzacionalističnim novinarskim konstruktom: konstruktivizem je bil moderen pred sto leti, sedaj ni več toliko...

...torej: vsi govorijo in govoričijo o neki politični krizi, kaosu, zarotah, razzsulu, izrednih odmevih, težkih časih, kako bo vse zastalo, kako bodo borze ugasnile, kako bo jojojojoj...

...bla bla bla: popolnoma nič posebnega se ne dogaja, pa kaj ste padli z lune??? ...utečeni postopki gredo svojo pot, sedaj bodo počasi ampak res počasi nove volitve po katerih bo prestil zasedla enako ali še manj nesposobna vlada...delavci bodo normalno hodili v službo...tisti, ki je nimajo, pa je ne bojo zaradi janeza janše ki bo sedel v zaporu in zaradi zorana jankoviča in PS, ki je šla na pol, nič lažje in nič težje dobili...

...letina sadja bo enaka kot bi bila, kravje mleko se tudi ne bo prej skisalo, kot sicer...vlaki bodo imeli enake zamude in za avtoceste bo treba še vedno imeti vinjete...študentje se bodo morali še vedno učiti za izpite in posodo bo zvečer vseeno treba pomiti...

...vi novinarji in komentatorji pa sprovocirani ne vem od koga ustvarjate neko dramo in sliko kot da je konec sveta, kot da je sodni dan, pa čeprav gre za povsem normalne demokratične postopke in pojave, ki imajo svoj ciklus, da se vlada, ki je slaba pač zamenja in da gredo tisti, ki niso bili pošteni pač v zapor...

...tudi če janez še takoblebeta, da je sodba proti njemu politična, je to blebetanje proti sodbi tudi politično po vzoru svojega vzornika tita, ki je dejal: ''ja ne priznajem ovaj sud''...

...v enem stavku: ''sve več viđeno-ništa novo'' in nobenih pretresov ni pravzaprav, razen morda v glavah tistih, ki bodo ob določene privilegije...
theClover
# 29.04.2014 ob 19:59
Mislim se se ti mora strgat. Ne moremo izvest volitve, ker mora gospoda še na dobro plačan dopust! Za dobro opravljeno delo ali kaj!!!??? To je pa predrznost!!!
neuromouse
# 29.04.2014 ob 19:55
z njimi se namerava sestati še ta teden

Zakaj ta teden, če zmanjkuje časa? Zakaj ne danes?
master1987
# 29.04.2014 ob 17:14
Izstopila iz Lds-a, izstopila iz Zaresa, izstopila iz Ps-a. Vedela je že od začetka kako stvari stojijo pa se je vseeno šla "politiko" čeprav ni sposobna skrbeti niti za čredo ovac imenovano Ps. Čas je, da tudi ona zgine s politične scene.
johann
# 29.04.2014 ob 15:41
Mislim da Alenka dela dobro in bi bilo skrajno otročje, da sedaj odstopi. Njen odstop ne pogojuje praktično nihče v stranki PS niti Janković.

Eni pa so res tako neumni, da jim ni pomoči. Če nekdo samo v enem letu zadolži državo za 40% BDP in to po takih obrestnim merah, da te kap, pa še brez javnega razpisa, je to za mene čista korupcija in neuspeh. Da o vsakomesečnih novih davkih za ljudi in gospodarstvo raje ne govorim. O katastrofi in zgrešenih potezah te vladajoče klike bo kmalu pokazal čas.
Ta zgrešena politika se že jasno kaže v Mariboru, kjer vedno več uspešnih podjetnikov seli firme v Avstrijo.
Sicer pa se (ne)uspešnost lepo vidi v tem, da v tem času ni bilo niti enega resnega investitorja, ki bi vlagal v nove proizvodne kapacitete pri nas.
Mr.Somebody
# 29.04.2014 ob 10:31
Ženska pač noče odstopt. Samo laže se nonstop. Laže cel čas javnosti kako je njena valda uspešna, lagala je kako se nebo z Zokijem spopadla, lagala je kako bo odstopila v primeru Zokijeve vlade in lagala se bo tudi danes, ko bo napovedala "odstop na zalogo".
nak
# 29.04.2014 ob 09:21
Če bi odstopila takrat, ko je padel nepremičninski davek, bi ohranila vsaj nekaj dostojanstva. Tole zdej pa... Kar nekej
MP3CE
# 29.04.2014 ob 15:27
Sam pa podpiram izstope iz PS in vidim to kot del normalizacije politike. In zelo zamerim Jankoviču, da se ni umaknil in s tem omogočil osnovno politično higieno. Ker še taka politična kriza in razpad vlade je vseeno bolje, kot da nam vladajo ljudje, ki so osumljeni (ali celo pravnomočno obsojeni) korupcije - in to velja za vse politične stranke brez izjeme.
pajac007
# 29.04.2014 ob 15:57
vsi nekej čez jankoviča in janšo. ko pa bo dan volitev pa ne boste šli volit in potem boste spet najglasnejši. VSI na volišča potem pa imamo pravico pluvat čez druge.
intelekt
# 29.04.2014 ob 14:14
Haha, "bom odstopla" se je že spremenil v "lahko odstopim".
Lovec
# 29.04.2014 ob 18:14
Zakaj ne odstopijo ministri DL in DeSUS-A ? Če me spomin ne vara to znajo naresti dokaj hitro, DeSUS celo večkrat.
pericon
# 29.04.2014 ob 11:02
edina rešit je zamenjava volilnega telesa, politikov se ne da iztrebit, so kot plevel
svobodan
# 29.04.2014 ob 10:51
...volitve poleti?? vseeno je...zmeraj iste face...bogovič in podobni tiči...skratka povsem vseeno je ali bodo volitve poleti ali jeseni ali celo drugo leto jeseni...

...v sloveniji je volilno telo tradicionalno in bo volilo ene in ista face in bo imelo čez eno leto eno in isto godljo spet na mizi...

...tudi vstajniki so pokazali vso lepoto slovenskega sektaškega sindroma: po obetavnem začetku, niso bili sposobni niti toliko enotnosti, da bi se združili pod eno streho in dobili v ugodnem trenutku vsaj tretjino glasov...
zemljemerec
# 29.04.2014 ob 21:22
dokler stranke odločajo kdo bo poslanec, minister in bankir so volitve samo farsa
sinko
# 29.04.2014 ob 20:58
Alenka Bratušek ne bo ovira za predčasne volitve pred poletjem." Za te sicer zmanjkuje časa.

Klasika - vi nid tajm, not mani.
monfalcone
# 29.04.2014 ob 19:31
"Želela bi še uresničiti zastavljene projekte"

- nepremičninski davek
- podvojiti trošarine na tobak, alkohol, naftne derivate
- povišati DDV
- povečati socialne razlike
- razprodati strateška državna podjetja
generusus
# 29.04.2014 ob 19:24
Pokomunistični derivati našega političnega prostora - žal z zelo nizkim oktanskim številom -, so pri štancanju "novih" političnih izdelkov skoraj tako učinkoviti kot multinacionalke, ki v novem celofanu prodajajo že videne izdelke, a jih razglašujejo kot rešitelje za vse probleme.
n.big
# 29.04.2014 ob 19:03
zdaj sem jo komaj poslušal, kaj je rekla...če se dogovorimo, sem pripravljena odstopit takoj? če ne pa kaj?? bi se , oprostite, po pič.. čohala?
n.big
# 29.04.2014 ob 18:56
fajn je it na počiitnice kot poslanec, se vrnit jeseni in pol vprašanje kdaj bodo volitve..to je vsa resnica. odstopit bi morala premierka do petka? v glavnem adijo pamet. kaj pa zanoškar in podobni. pa ne, da ta stari ku..c misli, da ga bo še kdo volil? al pa meršol ipd. glede na naslov, si ravno ti alenka ovira.
čak mal noris
# 29.04.2014 ob 17:09
Takoj? Prosim te, odstopi včeraj !
veza
# 29.04.2014 ob 15:57
oliva

malo si pomešala, AB je izstopila iz PS, ni pa odstopila kot predsednica vlade...
rokjarc
# 29.04.2014 ob 15:33
Ne vem no, dokler ne izpeljejo predčasnih volitev, nimajo kaj hodit na dopust. Se motim?
Rui
# 29.04.2014 ob 14:54
Situacija za "obe strani" v PS je na nek način izgubljena.
Škoda je narejena, zdaj je pač treba nekako politično preživeti, ker vsi ne bodo. Na levici je neverjetna gužva in prerivanje. In vsi ti ljudje brez hrbtenice, ki so v zadnji 5 letih zamenjali že tri stranke zopet iščejo gnezdo....

Kar se tiče Bratuškove ima večje možnosti, da gre na neko samostojno pot, da se ogradi od Zokija, igra neko vlogo žrtve....

PS bo pa doživela zgodbo LDS in Zares,..... ko bo tudi Zokija dosegla sodna roka.....

Enostavno ne razumem ljudi okoli njega v PS, da se ga oklepajo ko pa je od daleč evidentno da bodo tudi njega enkrat prišla pravnomočna obsodba...
Strepsils
# 29.04.2014 ob 14:36
Če je izstopila kot članica PS, potem tudi ne more biti premierka. Volitve je dobila PS in vlado je sestavila PS.
Očitno je imel Janša prav, ko je govoril o zarečenem kruhu.
In ona je Janši očitala, da se je oklepal oblasti. Morda opravičeno.
Kaj pa ona počene? A to izzigravanje z volitvami in odstopom, pa ni oklepanje?
a-bra-ka-da-bra
# 29.04.2014 ob 14:26
Zakaj pa ne? SDS, NSi, DL imajo denimo kar dober program.

Ker ima SDS predsednika obsojenega za prejemanje podkupnine. Ki se je tudi brez tega izkazal kot brezkompromisen revanšist in razpihovalec delitev državljanov na te in one.

Ker so NSi krščanski fundamentalisti, povezani z RKC.

Ker DL ... tu se pa pravzaprav ne spomnim nič resnega, razen tistih neumnih letalskih kart. In nesrečnega enotnega plačnega sistema. ki nas stane ogromno denarja.
džeri
# 29.04.2014 ob 14:11
Virant bo takoj odstopil saj se je Jankovič odmrznil.
ti_si_nula
# 29.04.2014 ob 11:22
Vezala bi spet zaupnico? Na kaj pa - a na zadolženost, na +20000 brezposlenih, na dvig zdr. zavarovanja ali na kaj? Alenčica, postala boš neprijetna zgodovina, ki bo učila druge rodove, kako se v politiki ne sme delati.
Chope
# 29.04.2014 ob 10:44
Dr.Bučar je dobro rekel, da za to vlado ne bo jokal.
Tud jst jo ne bom pogrešal, saj za rajo ni naredila nič konkretnega.
Adijo AB & cashfriends
rasputin
# 29.04.2014 ob 10:20
Bratuškova že JE zarečeni kruh, itak je vedno pojedla vse besede, tudi zdaj ne bo nič drugače. Prej ko ta njena vlada gre, boljše bo za Slovenijo, mislim da je naredila dovolj škode, v zgodovino se bo pa zapisala kot predsednica ene najbolj poraznih slovenskih vlad. Edina konkurenca pri tem rekordu ji je morda Ropova vlada, ampak mislim da ne dovolj dobra.
bondi
# 29.04.2014 ob 09:59
Po scenariju "odstopa z odlogom" ....

Če bi jaz do jeseni jedel z odlogom, bi umrl.
intelekt
# 29.04.2014 ob 09:53
@alojzr:
Ne, te bodo itak imeli. Še leto potem. Bolj potrebujejo izgovor da zadržijo stolčke in ostanjeo pri koritu - pa to ne samo do jeseni. Jeseni se bo potem kak drug izgovor našel - verjetno bo šla po "zaupnico".
Nekdo je nekoč izjavil: "Prihaja obdobje zarečenega kruha ..."
Kazalo