Slovenija
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 3 glasov Ocenite to novico!
false
Večina voznikov se stavke ne udeležuje, zato skoraj vse avtobusne linije obratujejo nemoteno. Foto: Radio Koper

Dodaj v

Arriva Slovenija: Zaostrovanja stavke bodo vse samo poslabšala

Večina voznikov ne stavka
9. september 2017 ob 12:12
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V Arrivi Slovenija, kjer del voznikov avtobusov stavka že od ponedeljka, želijo dogovor skleniti z vsemi zaposlenimi, in ne samo s stavkovnim odborom. Zaostrovanje stavke ni rešitev, poudarjajo.

Petkovo vabilo vodstva skupine Arriva Slovenija na skupni sestanek med vodstvom, stavkovnim odborom in predstavniki sindikatov podpisnikov trenutno veljavnih podjetniških kolektivnih pogodb v posameznih podjetjih je stavkovni odbor zavrnil in postavil nov ultimat. Če jim uprava podjetja do nedelje do 22. ure ne poda prvega približevalnega predloga na njihove zahteve, bodo stavko zaostrili.

"Znova poudarjamo, da dogovor želimo doseči z vsemi predstavniki zaposlenih," so sporočili iz Arrive. Dodali so, da v petek 84 odstotkov voznikov skupine Arriva Slovenija ni stavkalo. "V skupini Arriva Slovenija so kljub stavki skoraj vse linije obratovale nemoteno," so zagotovili.

V poslovnih enotah Ljubljana in Ptuj v petek ni stavkal nihče, v Mariboru je stavkalo deset voznikov, v poslovni enoti Slovenska Bistrica pet, v Kopru sedem, v Novem mestu dva voznika. Največ, 65 voznikov od skupaj 193, jih je stavkalo v družbi Alpetour, ki skrbi za prevoze na Gorenjskem.

"Tiste, ki stavkajo, razumevajoč njihovo pravico do tega ravnanja, najsi bo razlog zanjo tak ali drugačen, pozivam, da se vrnejo na delovna mesta in da pomagajo, da s skupnimi močmi pogovore nadaljujemo in končamo kot uspešna organizacija, ki bo imela prihodnost tudi v prihodnje," je pozval direktor in predsednik uprave skupine Arriva Slovenija Bo Karlsson.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
SF0100
# 09.09.2017 ob 16:41
Bolj kot šoferji mene skrbi kvaliteta vozil.

Zadnjič sem stal z avtom ob enem in je mel tako zlizane gume, da bi mu spodrsnilo na bananinem olupku. Katastrofa.

Na števcih pa miljoni kilometrov, notranjost pa kot v filmu Kdo neki tam poje.

Pred kratkim sem koristil medkrajevni avtobusni prevoz na odročnem grškem otoku, kjer vozi 10 avtobusov takšne kvalitete in takšnega udobja, kot jih pri nas ni mogoče videti. Kdo je zdaj v krizi?!
kapljač
# 09.09.2017 ob 13:46
V Žalcu so policisti ustavili vinjenega šoferja avtobusa, ki je prevažal šolske otroke. ( samo upam , da ni bil Romunski državljan. )

Pri kvaliteti določenih šoferjev, zarad mene lahko stavka traja kolk hoče. Bodo vsaj šolski otroci, varneje, predvsem pa "trezno", prihajali v šoli in iz nje.
galoper
# 09.09.2017 ob 15:16
Vlada mora oblikovati zakon za določitev meje med stavko in izsiljevanjem.
Kazalo