Prestop Neymarja sproža številne polemike. Foto: Reuters
Prestop Neymarja sproža številne polemike. Foto: Reuters

Potrdilo o odločitvi sodnika Pabla Ruza, da se ugodi zahtevi javnega tožilstva, je prišlo od predstavnika sodišča po dveh mesecih preiskovanja. Ruz je sicer od kluba zahteval, da mu preda vso dokumentacijo v zvezi s prestopom, prav tako pa klubska finančna poročila za leta 2011 do 2013. Barca je že dan prej ponovno zavrnila napačna ravnanja v zvezi s prestopom mladega Brazilca. Klub je sicer obtožen utaje 9,1 milijona evrov.

Barcelona in madridski Real bosta finalno tekmo španskega kraljevega pokala odigrala 16. aprila na Mestalli v Valencii. Real je v obračunu istih nasprotnikov na istem stadionu slavil leta 2011 z 1:0 z golom Cristiana Ronalda.

Prestop so na zahtevo enega izmed članov kluba začeli preiskovati zaradi domnevnega zavajanja pri višini zneska za Neymarja, saj naj bi šlo v tem primeru za zapleteno povezavo poslovnih potez, po katerih je skoraj 40 milijonov evrov "prišlo" do Neymarjeve družine prek podjetij v lasti njegovega očeta. Neymarjev prihod v Barcelono je bil na začetku zavit v tančico skrivnosti, koliko je kdo kdaj in komu plačal.

Sandro Rosell je zaradi afere prejšnji mesec že odstopil z mesta predsednika kluba, njegov namestnik Josep Bartomeu pa je nato razkril, da je Neymarjev prestop Barco stal 86 milijonov evrov in ne 57, kot je bilo sprva sporočeno.

Vsega pa ima očitno dovolj tudi brazilski zvezdnik sam, saj je prek Instagrama besno sporočil: "Dovolj imam vsega tega. Podpiram svojega očeta, da me je spravil tja, kjer sem, in če ob tem zasluži milijone, kaj potem? Trdo je delal za to, denar mu ni kar padel v naročje," je zapisal Neymar in puščice usmeril tudi proti nekdanjemu predsedniku Santosa Luisu Alvaru Ribeiru in zdajšnjemu predsedniku tega kluba Odiliu Rodriguesu. "Oprostite mi, navijači Santosa, ampak moja ljubezen do kluba se ne bo spremenila zaradi enega ali dveh ljudi."

Santos, ki je v prestopu dobil 17 milijonov evrov, naj bi zahteval vpogled v pogodbo Neymarjeve družine z Barcelono, a do tega ni prišlo.