Borutu Pahorju je zaradi padca s konja na hrbet počila križnica. Foto: Uradni Facebook profil Boruta Pahorja
Borutu Pahorju je zaradi padca s konja na hrbet počila križnica. Foto: Uradni Facebook profil Boruta Pahorja

Pahor, sicer poslanec SD-ja in nekdanji predsednik vlade pa tudi predsedniški kandidat na prihajajočih jesenskih volitvah, je s konja padel na hrbet in bil zaradi bolečin hospitaliziran v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Prve preiskave v petek so pokazale, da hujših poškodb ali zlomov nima, vendar je ostal čez noč na opazovanju, po sobotni jutranji viziti pa so zdravniki odločili, da ga bodo še zadržali.

Ponovljeno nedeljsko slikanje pa je pokazalo, da se je Pahor vendarle poškodoval, kar so sporočili njegovi tiskovni predstavniki: "Po petkovem padcu s konja na hrbet in hospitalizaciji so današnje (nedelja 16. september 2012) dodatne preiskave s CT pokazale pok križnice (fissura osis sacri)." V sporočilu za medije so še dodali, da bo Pahor v UKC-ju ostal najmanj še do ponedeljka.

V Pahorjevem predsedniškem štabu so pojasnili, da se Pahor ni poškodoval v času opravljanja svojih dejavnosti kot predsedniški kandidat.

Nekaj dni bo moral počivati
Ob taki poškodbi je sicer običajno predviden nekajdnevni počitek in protibolečinska terapija, nato pa morajo bolniki postopno obremenjevati noge in uporabljati pomoč pri hoji.