Predsednica vlade se je tokrat znašla na tapeti državljanov. Foto: BoBo
Predsednica vlade se je tokrat znašla na tapeti državljanov. Foto: BoBo

"Očitno sem preveč zaupala ljudem v politiki. Trajalo je nekaj mesecev, da sem to spoznala. Ko spoznaš, da niso vsi v politiki z dobrimi nameni, veš, da moraš odločno ukrepati. In bom." je v enem izmed odgovorov napovedala Bratuškova.
Dotaknila se je tudi dražjih vinjet in pojasnila, da je Dars zelo zadolžena družba, saj so bile vse avtoceste zgrajene s posojili, ki jih je treba danes plačati. Ker Dars nima nobenega drugega vira financiranja, bi v primeru finančno nevzdržnega modela vse obveznosti padle na proračun.
Za konec tedna pa je napovedala tudi sveženj ukrepov proti sivi ekonomiji, ki zajema delo več ministrstev. Ob tem je napovedala, da, če nov in obsežen računalniški program, ki onemogoča brisanje računov, ne bo dovolj, "bomo vsekakor šli tudi v uvedbo davčnih blagajn".
Pokojnine bodo pustili pri miru
Izpraševalcem je hkrati zagotovila tudi, da bo Slovenija socialna in solidarna država in da najšibkejšim slojem ne bodo jemali. "Zakon, kjer predlagamo 70-odstotni davek na premoženje, katerega izvora se ne da dokazati, pa je že pripravljen," je zapisala.

"Pokojnine so nedotakljive. To zagovarjam tudi sama in nikoli nismo pripravljali ukrepa znižanja pokojnin. Vsi skupaj pa se moramo zavedati - vse, kar delamo, delamo zaradi nas in naših otrok. Nihče nam ne diktira, kaj moramo narediti. Zavedati pa se moramo, da lahko porabimo samo toliko, kot ustvarimo. Če porabimo več, se moramo zadolžiti. In enkrat bo moral to nekdo odplačati. To je edini razlog, da je treba ukrepati," je zagotovila enemu izmed uporabnikov.
Izogniti se seveda ni mogla vprašanjem o Gašparju Gašparju Mišiču. Pojasnila je, da je za njim v kabinetu ostala kopica neopravljenega dela, nedopustno pa se ji zdi tudi prehajanje političnih funkcionarjev v državna podjetja.