Brtuškova je poudarila, da v Sloveniji tudi danes potrebujemo etično pokončnost in odločnost dejanj. Foto: MMC RTV SLO
Brtuškova je poudarila, da v Sloveniji tudi danes potrebujemo etično pokončnost in odločnost dejanj. Foto: MMC RTV SLO
Bratuškova poudarila pomen sodelovanja

Bratuškova je poudarila, da v Sloveniji tudi danes potrebujemo etično pokončnost in odločnost dejanj. Posebej se je osredotočila na pomen soglasja, ki je, kot pravi, "bogato mnogoglasje, ki navda z voljo in upanjem, da se da". Zato je Bratuškova danes člane veteranskih združenj ob vrnitvi s Triglava pričakala s prošnjo in povabilom, naj dejavno in glasno pomagajo graditi državljansko soglasje in Slovenijo prihodnosti.

Bratuškova se zaveda, da ljudje niso zadovoljni z vsem, kar naredi vlada. "Nekaterih potez si tudi sami nismo želeli," je dejala. Izpostavila pa je, da so si na tej poti do cilja postavili vprašanje, ali zmorejo z njihovim delom ustvariti boljše pogoje za delo, šolanje, zdravje, dejavno sodelovanje v družbenem življenju vseh državljanov.

"Če tega ne zmoremo, se moramo ne le prerazporediti, ampak tudi umakniti. Mnogi v tej naši ljubi Sloveniji tega niso znali storiti pravočasno, ampak so se ujeli v privilegije oblasti. Velika prednost moje ekipe je, da nam naša začasnost daje vsak dan znova misliti, da nismo večni in da lahko upravičimo prejeto zaupanje le z neizprosno dobrim vsakdanjim delom," je dejala.

Spominskega pohoda veteranskih borčevskih organizacij na Triglav se je letos udeležilo več kot 600 pohodnikov. Tem se je na današnji sklepni slovesnosti na Pokljuki pridružilo še več tisoč ljudi. Udeleženci so se na 28. spominski pohod združenja borcev za vrednote NOB-ja, veteranov vojne za Slovenijo in Slovenskih častnikov na Triglav odpravili iz različnih smeri in krajev Slovenije ter zamejstva.

Bratuškova poudarila pomen sodelovanja