Slovenija
O drugih temah, kot je NLB, niso govorili. Foto: BoBo
Premier Miro Cerar je po posvetu napovedal, da bo vlada tožbo proti Hrvaški vložila po obravnavi pred novim odborom za zunanjo politiko. Foto: BoBo
Predsedniki novoizvoljenih parlamentarnih strank na posvetu glede tožbe proti Hrvaški v vladni palači. Foto: BoBo
Marjan Šarec in Janez Janša. Foto: BoBo

Cerar: Vlada bo tožbo proti Hrvaški vložila po obravnavi pred novim OZP-jem

Tožba do 10. julija
20. junij 2018 ob 16:08,
zadnji poseg: 20. junij 2018 ob 17:43
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Slovenska vlada namerava tožbo proti Hrvaški vložiti po obravnavi pred novim odborom DZ-ja za zunanjo politiko (OZP), ki se bo lahko sešel po ustanovni seji novega DZ-ja, je napovedal Miro Cerar.

V vladno palačo k premierju Miru Cerarju, ki opravlja zgolj tekoče posle, so na sedež vlade prišli predsedniki SDS-a Janez Janša, LMŠ-ja Marjan Šarec, SD-ja Dejan Židan, NSi-ja Matej Tonin, DeSUS-a Karl Erjavec, SNS-a Zmago Jelinčič in predsednica Stranke Alenke Bratušek ter Matej T. Vatovec iz Levice. Kot je poročala novinarka TV Slovenija Sabina Zonta, je srečanje predčasno zapustil predsednik SNS-a Zmago Jelinčič. Novinarjem je dejal: "Govorilo se je o neumnostih."

O drugih temah, kot je npr. NLB in migracije, na dve uri dolgem sestanku niso govorili, je na novinarski konferenci sporočil Cerar.

Stališča strank
Židan je pred srečanjem v izjavi za novinarje izrazil željo, da bi danes ohranili enotnost političnih strank glede arbitraže. Po njegovi presoji je namreč to tisto, ki nam pri arbitražni zgodbi daje moč.

Jelinčič je bil do vložitve tožbe proti Hrvaški in do slovenskih mednarodnih pravnikov zelo kritičen in se je zavzel za odstop od arbitražne razsodbe, "tako kot je to naredila Hrvaška".

Vatovec je menil, da bi bila vložitev tožbe proti Hrvaški prenagljena. Šarec pa je dejal, da bi odločitev o vložitvi tožbe prepustil strokovnjakom. Preostali predstavniki političnih strank niso dajali izjav.

Čakanje na obravnavo OZP-ja
Cerar jih je obvestil o nadaljnjih postopkih Slovenije, potem ko je Evropska komisija v ponedeljek po izteku trimesečnega roka sporočila, da ne bo podala mnenja glede slovenske tožbe proti Hrvaški v povezavi z njenim neizvajanjem arbitražne razsodbe o meji. Cerar je še isti dan napovedal, da bo Slovenija vložila tožbo sama.

Glede na ponedeljkove napovedi Cerarja naj bi vlada odločitev za vložitev tožbe predvidoma sprejela na četrtkovi seji, vendar bo očitno najprej počakala na obravnavo v OZP-ju. Cerar je sicer napovedal tudi, da bi Slovenija tožbo formalno vložila v naslednjih nekaj tednih, najpozneje do 10. julija.

Podpora DZ-ja za tožbo
Cerarjeva vlada je že ob začetku postopka po 259. členu pogodbe o delovanju EU-ja marca letos dobila tudi podporo v državnem zboru, da bo lahko v imenu Slovenije nadaljevala postopek, če Evropska komisija primera ne bo prevzela sama in če Slovenija še ne bo imela vlade s polnimi pooblastili.

Spomnimo, da je arbitražno sodišče 29. junija lani objavilo odločitev o meji med Slovenijo in Hrvaško na kopnem in na morju. Hrvaška vztraja, da je iz arbitražnega postopka izstopila, in Sloveniji ponuja dvostranski dogovor.

Slovenija pa vztraja, da se je mogoče pogajati zgolj glede načinov implementacije arbitražne razsodbe. Ker pa Hrvaška z zavračanjem arbitražne razsodbe po mnenju Slovenije krši evropsko pravo in onemogoča Sloveniji, da ga izvaja, se je Slovenija odločila, da pravico poišče na Sodišču EU-ja.

VIDEO
O tožbi Hrvaške bo razpravljal odbor DZ-ja
VIDEO
Tožba proti Hrvaški najprej na zunanji odbor
G. K.
Prijavi napako
Komentarji
hernandez
# 20.06.2018 ob 16:27
Kot meni izgleda, bo to na horuk narejena tožba, ampak nič ne de, ker mi smo v tožbah proti hrvaški že tradicionalno zelo uspešni.
FemShepard
# 20.06.2018 ob 17:09
Prepustiti zadevo blebetavim "strokovnjakinjam" tipa Vasilka Sancin in Dominika Švarc Pipan, pa bo meja pri Postojni.
Nadja92
# 20.06.2018 ob 17:26
Haha, Erjavec pa tko bulji v papirje, kot jaz nekdaj v šoli, ko sem se hotla izognit, da me k tabli pokličejo.
BAD
# 20.06.2018 ob 17:06
Spet se gremo neko kolektivno odgovornost. Ve se kdo je vlada in njen predsednik kaj zdaj sprašujejo vse ostale. Ko je treba postavit za razne direktorje po državnih službah svoje ljudi nič ne sprašuje vlada opozicije ampak kar lepo postavi svojega človeka.
Dajmo g. Cerar bodite Državnik z veliko začetnico ne pa kar nekaj. SMC, SD in DeSus so vladali zanje 4 leta odstopili in zdaj bi spet vladali. g. Cerar je odstopil ker se ni razumel z g. Židanom in g. Erjavcem sedaj se pa zgleda spet razume. Pa to zgleda tako kot v peskovniku pred vrtcem kjer so 5 let stari otroci
pejtevennazrak
# 20.06.2018 ob 16:31
Kje je pa Luka Mesec?

Sedaj pa moja retorična vprašanja:
SD
Židan je pred srečanjem v izjavi za novinarje izrazil željo, da bi danes ohranili enotnost političnih strank glede arbitraže. Po njegovi oceni je namreč to tisto, ki nam pri arbitražni zgodbi daje moč.
Kakšna enotnost? Arbitraža je bila že v štartu razkol...

SNS
Jelinčič je bil do vložitve tožbe proti Hrvaški in do slovenskih mednarodnih pravnikov zelo kritičen in se je zavzel za odstop od arbitražne razsodbe, "tako kot je to naredila Hrvaška".
Pravilno, treba je biti kritičen. In kakšen je predlog za po odstopu od arbitraže?

Levica
Vatovec je menil, da bi bila vložitev tožbe proti Hrvaški preuranjena.
Zakaj preuranjena? A če bi jo vložili dva tedna kasneje, bi bilo pa ok?

LMŠ
Šarec pa je dejal, da bi odločitev o vložitvi tožbe prepustil strokovnjakom.
Katerim strokovnjakom? Za pravo ali za mednarodne odnose ali kaj tretjega? In sploh, ali ni arbitraža tudi politično vprašanje, kot smo pravkar dobili lekcijo s komisije?

Ostali
Ostali predstavniki političnih strank niso dajali izjav.
Upam, da so bili vsaj na sestanku bolj gostobesedni.
foxhunt
# 20.06.2018 ob 17:32
ali z drugimi besedami misija resevanje "vojaka terana".
DiscoViking
# 20.06.2018 ob 16:38
Cerar z glavo skozi zid. Vse hitro na horuk. Tole mi smridi še po enem neuspehu.
m72
# 20.06.2018 ob 17:48
"Ne mores kar odstopiti od sodbe sodisca, kaj vi razmisljate... se vidi da bomo vedno del balkana. Na zalost."

Arbitraža ni sodišče. In če ena stran odstopi, lahko tudi druga.
RJSlo
# 20.06.2018 ob 17:15
FemShepard
# 20.06.2018 ob 17:09
Prepustiti zadevo blebetavim "strokovnjakinjam" tipa Vasilka Sancin in Dominika Švarc Pipan, pa bo meja pri Postojni.
-----------------------------------------------------------
No ja. A se to ne šteje v sovražni govor? Obe dami sta mednarodno priznani pravnici. LOL No, vsaj v Sloveniji zelo znani pravnici, no, vsaj v določenem krogu oseb zelo znani pravnici. :)))
k500
# 20.06.2018 ob 16:58
po tem kar je lepo obrazložil @pejtevennazrak, so si parlamentarne stranke enotnega mnenja o tem, da nimajo pojma kaj bi z arbitražo naredile.
ampak važno je to, da se sestankuje, evrički padajo v tošl.
Luka Novak
# 20.06.2018 ob 17:36
Premier Miro Cerar, ki opravlja tekoče posle ...

Premier v odstopu, ki je pred kratkim pogorel na volitvah, bi moral še enkrat odstopiti.

Še več : odstopil je, ker se ni razumel s koal. partnerji, sedaj pa se z njimi pogovarja o prevzemu funkcije predsednika Državnega zbora.

Italijanski politike imajo take manevre v krvi, imeli so npr. več vlad, kot Božičev, proti Cerarju pa so amaterji.

Edina rešitev je dogovor vseh par. strank in zapis zaradi mene v Ustavo, da se Hrvaški ne dovoli vstop v Schengen, dokler ne rešimo vprašanje meje, terana in vseh ostalih problemov z našo južno sosedo.
foxhunt
# 20.06.2018 ob 17:25
@pejtevenan zrak Kje je Luka Mesec?
ugiban. Ni mogel priti ker ima sluzbo v d.o.o.-ju in dobicek je treba ustvarit z delom. V Kapitalu vse pise.
m72
# 20.06.2018 ob 16:44
Namesto tega odstopite od arbitraže, ki nam ni prinesla nič, vzela pa veliko! Saj so bila že izhodišča napačna. Še najbolj neumno je, da tako trmasto vztrajamo pri namerno prestavljenem izhodišču za morsko mejo. Loleki, res. Kroati pa vas tako nategnejo pri čisto vsaki stvari. Beda.
rudes
# 20.06.2018 ob 17:25
Res nima pomena hitwti s tožbo. Le čemu? Prav tako pa ne odstopati od arbitraže. Saj velja. Samo, lepo mirno, po "francosko", po črki zakona. Če lahko Nemci diht zaprejo notranjo šengensko mejo, in jim dol visi, kaj bentijo državljani EU in Schengna, lahko tudi mi tako zapremo zunanjo Schengensko mejo, in nam dol visi, kako bentijo drugi. Pa saj to ni neka znanost no. Pa čakati na ugodne, ampak res ugodne ponudbe Hrčkov.

Kdor se je pač odločil dopustvovati v lijepi njihovi Hrčkolandiji, bo pa že rade volje vzel v zakup, da bo dva dni dopusta preživel na mejnem prehodu.
Franc 1952
# 20.06.2018 ob 18:36
Nekam slab rezultat v tožarjenju imamo s Hrvaško. Vsekakor pa v ekipi pravnikov ne bi smelo biti nikogar, ki ima vikend u Hr. ker če nekoga primejo za vikend je kot bi ga stisnili za ono... ,če to v Sloveniji sploh še obstaja!:)
Ni_Nicka
# 20.06.2018 ob 17:48
Kak je pa Jelinčičev predlog za reševanje meje?
Ni_Nicka
# 20.06.2018 ob 17:22
Popolnoma strokovno vprašanje: v koliko časa pričakujemo, da bo sodišče razsodilo po prejemu tožbe?
velenjcan
# 20.06.2018 ob 22:45
A ne bi kazalo poiskati še primerno sodišče za tožbo proti omejenosti slovenske politike?
sagoza
# 20.06.2018 ob 23:11
tožijo se nesposobneži! politiki ste krivi za to sranje ker ste kot politiki nesposobni rešiti politični problem in da sta dva bratska naroda že tako dolgo v sporu da ljudem to že prehaja v podzavest, to pa bo zaznamovalo nadaljne generacije! banda
veza
# 20.06.2018 ob 19:46
DrMatilda
# 20.06.2018 ob 19:26

veza # 20.06.2018 ob 19:18

Kaj točno si pa povedal tam, si jim pojasnil, da so isto ozemlje nekoč okupirali ustaši


ne, zavzemal sem se, da se pred vstopom HRV v EU rešijo vsi bilateralni problemi, v Istri pa ni bilo NDHja, a to je že druga zgodba
heristalski166
# 20.06.2018 ob 19:24
a bojo tm tut rekli da bi bilo najboljše da se sami zmenimo, njim pa samo damo dnar
šaman
# 20.06.2018 ob 18:46
malce so se ustrašili, ker komisija ne gre h nami v tožbo... skratka še en velik uspeh te vlade v odhajanju...
ciracara
# 20.06.2018 ob 18:23
Socialistični debakel!

Takih je polna zgodovina!
Ni_Nicka
# 20.06.2018 ob 18:09
Čakamo torej na prestopni rok za nov sestav? :D ne me smejat....
frakl
# 20.06.2018 ob 17:51
Janša o zadevi ni dajal izjav. Razlog več, da tokrat Samo Res nima komentarja, saj bi sicer pograbil vsako malenkost za njegovo diskreditacijo, kajti po njegovem je Janša kriv tudi za slabo vreme, kar pa trenutno ni
pace
# 20.06.2018 ob 21:52
Gotovo, da bi vsi radi imeli enkrat rešeno vprašanje meje s hrvaško. Že za našo bodočnost ni dobro, če je nimamo.
Piše: " Hrvaška vztraja, da je iz arbitražnega postopka izstopila, in Sloveniji ponuja dvostranski dogovor."
Me zanima, če hrvatje v tem dvostranskem dogovoru ponujajo kaj konkretnega do česar se je možno opredeliti ali samo nasplošno govorijo o dvostranskem nadaljnjem dogovarjanju, brez konkretne ponudbe, kako naj bi meja potekala po njihovem?

Pravno zadevo razlaga dr. Laris Gaiser takole:
»Moje mnenje je, da je delovanje predsednika vlade RS in celotne vlade, od ministra Karla Erjavca navzdol, izredno neodgovorno in zgodovinsko nevarno. Tožba proti Hrvaški nima nobene možnosti za uspeh, ker Hrvaška, s tem da ne spoštuje arbitraže, ker je kontaminirana zaradi delovanja Karla Erjavca in posledično Mira Cerarja, je neizvršljiva, po drugi strani pa je arbitražna sodba, ki se ne izvršuje, dana s strani arbitrov, ki niso mednarodno sodišče, ampak so bili izbrani s strani Hrvaške in Slovenije ad hoc, med nekimi strokovnjaki, ki so podali neko mnenje. In ta razsodba ni kršitev evropskega prava,« pravi Gaiser in dodaja, da bi Slovenija s tožbo tvegala, da bo še dodatno izgubila verodostojnost pred evropskimi ustanovami in partnerji, hkrati pa za to še finančno odgovarjala."

http://radio.ognjisce.si/sl/203/slovenij
a/27421/
hernandez
# 20.06.2018 ob 17:54
Ni_Nicka
# 20.06.2018 ob 17:22
Popolnoma strokovno vprašanje: v koliko časa pričakujemo, da bo sodišče razsodilo po prejemu tožbe?

Baje v letu ali dveh.
(tako je vsaj pisalo v časopisu Dnevnik kakšen dan nazaj)
abcabc
# 20.06.2018 ob 17:33
Premier Šarec bo problem rešil z zmago na sodišču in bo tako prisilil Hrvaško, da odločbo arbitražnega sodišča uveljavi. Hrvati, boste vi videli, ko bo enkrat Marjan Šarec premier! Kar pripravite se!
bleeeee
# 20.06.2018 ob 17:25
Tile so že dokazali, da se niso sposobni zmenit ničesar ... če so pametni, naj prosijo Janšo da prevzame vodenje države!!!

Če se ne motim, smo ob zadnjem dogovarjanju Janše s Hrvati dobili mokriški memorandum.

Naj spomnim:

Premiera Slovenije in Hrvaške, Janez Janša in Zoran Milanović, sta danes na Mokricah podpisala memorandum glede reševanja vprašanja nekdanje Ljubljanske banke v okviru nasledstva. Janša je po podpisu dejal, da memorandum rešuje še zadnje odprto vprašanje, ki je stalo na poti ratifikacije hrvaške pristopne pogodbe k EU. link
piarija
# 20.06.2018 ob 20:29
uf kok je težko tega šarca gledat...
veza
# 20.06.2018 ob 19:18
DrMatilda
# 20.06.2018 ob 19:00

bil sem proti arbitraži, celo na enem srečanju pred referendumom sem Pahorju izrazil svoj pomislek in napovedal, da se take zadeve rešujejo tudi stoletja, pa ni nič pomagalo, Slovenčki so poslušali Pahorja in potrdili arbitražo.
Sedaj jo imamo, tu ni kaj balincat, treba jo je spoštovat in konec debate.
HRV bodo tudi kmalu spoznali, da nima smisla se iti neko vzvišenost, poti nazaj tu več ni, ne za nas, ne za sosede.
cooler12
# 20.06.2018 ob 21:02
kruto je naše življenje. Od teh spodaj ne bo kruha ne vode

28 intelektualcev: Metka Mencin Čeplak, Božo Repe, Vlado Miheljak, Peter Klepec, Marko Milosavljević, Milica Antič Gaber, Marta Verginella, Rajko Muršič, Zdenko Kodelja, Darko Štrajn, Boris Vezjak, Tanja Rener, Rudi Rizman, Svetlana Slapšak, Igor Ž. Žagar, Niko Toš, Urša Opara Krašovec, Sabina Autor, Miha Fošnarič, Barbara Rajgelj, Marjan Šimenc, Jože Pirjevec, Darja Zaviršek, Renata Šribar, Karmen Klavžar, Božidar Flajšman, Valerija Vendramin, Gorazd Kovačič.
pejtevennazrak
# 20.06.2018 ob 20:52
Ker pa Hrvaška z zavračanjem arbitražne razsodbe po mnenju Slovenije krši evropsko pravo in onemogoča Sloveniji, da ga izvaja, se je Slovenija odločila, da pravico poišče na Sodišču EU-ja.
Če bo Slovenija iskala pravico na sodiščih s pomočjo prava, je ne bo našla. Pravično in pravno ni eno in isto.
Sandalovina
# 20.06.2018 ob 19:39
@pejtevennazrak@foxhunt

Razumem, da pogrešate Luka Meseca, ampak a se vama ne zdi, da je takšna navezanost rahlo patološka? Brez skrbi, gledali ga boste vsak dan naslednjih štiri leta.
Bivši uporabnik
# 20.06.2018 ob 18:07
Strinjam se z Jelinčičem. Delo arbitražne komisije se bo lahko uporabilo samo, če Slovenija ne bo vztrajala na enostranskem reševanju zadeve. Tudi sam nisem za tožbo, ki jo bomo, če bomo takole enostransko bluzili, samo izgubili. Z rezultati vsega dela vred. Po mojem Cerar, Erjavec, Brglez, Tuerk ipd. (s Kučanom, vred) niso dovolj dobri pravniki, da bi se zavedali pomena družbe in kako sploh celoto sistemsko priznavati. Že to, da skačejo od togote, kako da je pravna država vladavina, kaže na zmoto. Podobno kot kakšna SDS, ZL (kao L) mislijo da se družbo lahko brani pred oblastjo samo z oblastjo in da to je potem pa pravo.
RJSlo
# 20.06.2018 ob 17:17
No ja. S 01. 01. 2018 je začela na ozemlju iz AS veljati slovenska zakonodaja. Slovenski vojaki so se umaknili s Trdinovega vrha. Tako je vsaj trdil ustavni pravnik in precednik vlade v odstopu Miro "potni stroški" Cerar.
veza
# 21.06.2018 ob 05:34
anrom
# 20.06.2018 ob 22:23

Erjavec bi situacijo rešil v enem tednu,samo mu ne pustijo.

njega skrbi samo njegov vikend na HRV, itak ga njegov sosed tam doli ne jemlje resno
gorenc007
# 20.06.2018 ob 21:15
A je Cerar še kr predsednik vlade...........bez ograničenja trajanja mandata.............
Slovan65
# 20.06.2018 ob 20:48
Večina Slovencev se že dolgo ne pqli več na slovensko hrvaški spor. Izjeme so nacionalistično naspidirani forumaši MMC RTV.
Večini Slovencev je pravzaprav vseeno, če bo meja v Piranskem zalivu 100m sem ali tja.
Hvala bogu, Slovenci smo spregledali, da nas politiki vsake toliko malce nafutrajo z dozo nacionalizma, vse s ciljem, da ne vidimo njihove nesposobnosti pri reševanju resnih problemov.
A6
# 20.06.2018 ob 19:50
arbitraža je za nas slaba, ne vem zakaj jo hoče cerar uveljavljat
milko54
# 20.06.2018 ob 19:37
Nič ne bo s to tožbo, ker nas Hrvati držijo za vrat. Da ne bom rekel za kaj drugega.
Samo eno samo ladjo na poti v Koper naj ustavijo, takole po pomoti, pa smo opleli. Adijo Koper. Zdaj pa se bodo začela pogajanja o tem,koliko bomo morali plačevati sosedom za vsako ladjo, ki bo šla skozi tisti čudni koridor..
apollo11
# 21.06.2018 ob 07:43
Super. Zdaj pa štiri leta novega mrtvega teka, Šarec plus ta žalostna odstopljena vlada.
veza
# 21.06.2018 ob 05:42
pace
# 20.06.2018 ob 21:52

tale Gaiser je očitno tudi kontaminiran s kakšno nepremičnino pri sosedih, HRV je lahko zaključila pogajalska poglavja za vstop v EU potem, ko smo skupaj z EK se zmenili in podpisali dogovor, da bo AS določilo mejo med državama.
To je obveza vseh treh podpisnikov arbitraže, če ena stran tega ne spoštuje, ni druge poti, kot da gremo na vse možne inštitucije, tudi sodišče, da se to enkrat konča, alternative ni, čakanje nič ne prinese, celo nam slabša pozicijo in možnosti, ker vsako sodišče bo tudi obravnavalo postopke, ki so potekali po sprejetju AS.
DrMatilda
# 20.06.2018 ob 19:31
Me res zanima kako bi se danes tukaj menili, če bi isto naredili italijani, avstrijci ali bog ne daj srbi, bi ja vsi takoj znoreli in jim napovedali Veliki Jihad.
Hrvate pa seveda ne moti, da so hrvati, po svoje, pač živijo v Sloeniji in so zato boljši hrvati. Srbov tudi ne zanima, raje bodo pomagali hrvatom uničiti Slovenijo in v zameno dobiti več bosne.
Bolek
# 21.06.2018 ob 07:08
Popravek, pravilno je:
Če ena stran odstopi od arbitraže, potem taka arbitraža nima nobene veljave.
Bolek
# 21.06.2018 ob 06:52
veza, # 20.06.2018 ob 19:18
DrMatilda
# 20.06.2018 ob 19:00

bil sem proti arbitraži, celo na enem srečanju pred referendumom sem Pahorju izrazil svoj pomislek in napovedal, da se take zadeve rešujejo tudi stoletja, pa ni nič pomagalo, Slovenčki so poslušali Pahorja in potrdili arbitražo.
Sedaj jo imamo, tu ni kaj balincat, treba jo je spoštovat in konec debate.
HRV bodo tudi kmalu spoznali, da nima smisla se iti neko vzvišenost, poti nazaj tu več ni, ne za nas, ne za sosede.
--------------------
Tudi jaz sem bil takrat proti arbitraži, ker zame arbitraža ni ne tič na miš.
Če ena stran ne odstopi od arbitraže, potem taka arbitraža nima nobene veljave.
S to arbitražo smo samo izgubili ogromno časa, prinesla pa ni nič in če bomo s to mantro nadaljevali, bo rezultat čez nekaj let na koncu zopet enak. Tožba za izvajanje arbitražnega sporazuma pa se lahko vleče leta in leta, rezultat pa negotov.

Blokiranje vstopa Hrvaške v Šengen pa tako ali tako kmalu ne bo imelo nobenega pomena, saj je tudi Slovenija v Šengnu samo še na papirju, v praksi pa za Slovenijo itak ne velja več. Meja proti Avstriji danes ni veliok bolj prehodna, kot je bila za časa Juge.

Če bi takrat pri mednarodnem sodišču vložili pravo tožbo, bi danes že imeli razsodbo mednarodnega sodišča, katera tudi nekaj pomeni.
mostnica
# 21.06.2018 ob 06:34
Amaterji se borijo za pozicije v vladi in parlamentu, ne za koristi Slovenije. To ni več država!
veza
# 21.06.2018 ob 05:49
A6
# 20.06.2018 ob 19:50

arbitraža je za nas slaba, ne vem zakaj jo hoče cerar uveljavljat

zato ker je alternativa- začetek ponovno iz ničle, za nas še slabša, ker ničla pomeni arbitražna rešitev, kjer HRV ustreza, kjer jim ne, pa mednarodno pravo, tako da bi mi dvakrat nahebali.
veza
# 21.06.2018 ob 05:44
anrom
# 20.06.2018 ob 22:23
Erjavec je tudi podpisal sporazum na Mokricah o NLBju, sedaj pa zgubljamo na veliko na HRV sodiščih, le kaj je sploh pospisal?
anrom
# 20.06.2018 ob 22:23
Erjavec bi situacijo rešil v enem tednu,samo mu ne pustijo.
Kazalo