Čerin meni, da so bila izposojena sredstva dobro porabljena. Foto: MMC RTV SLO
Čerin meni, da so bila izposojena sredstva dobro porabljena. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik stranke SLS in gospodarski minister Radovan Žerjav si je na novinarski konferenci v sredo v podporo svojemu županskemu kandidatu Matjažu Glavanu neupravičeno privoščil zavajajočo izjavo o Mestni občini Ljubljana, je v sporočilu za javnost izrazil mnenje Čerin.

Žerjav je na novinarski konferenci namreč poudaril, da treba v Ljubljani končati "brezskrbno zadolževanje". Čerin pa je v izjavi poudaril, da se Ljubljana v preteklih petih letih še zdaleč ni zadolževala brezskrbno.

Čerin je spomnil, da je vlada leta 2007 MOL-u zmanjšala sredstva. Vodstvo občine bi se lahko takrat odločilo, da razvoja v Ljubljani ne bo, vendar je bila odločitev drugačna. Tako je bilo izvedenih 600 večjih in manjših projektov v skupni vrednosti približno 350 milijonov evrov. Zanje pa se je Ljubljana tudi zadolžila, piše Čerin.

Več za naložbe in socialo
Zadolženost se je s 57 milijonov evrov leta 2006 povečala na 134 milijonov v letu 2011. Ob tem izpostavlja, da je vodstvo občine zagotovilo tudi povečanje sredstev za šolstvo, kulturo, socialno varstvo, zdravje, šport, reševanje in civilno obrambo.

Sredstva za področje socialnega varstva vztrajno naraščajo, piše Čerin, in so se v obdobju med letoma 2006 in 2011 povečala z osmih na 12 milijonov evrov. Podobno velja za sredstva, ki jih namenjamo za programe in investicije v vrtce, je še dodal.

"Če se gospodarskemu ministru to zdi brezskrbno, mu svetujemo, da se o delovanju MOL-a seznani nekoliko natančneje in ne ponavlja populističnih puhlic na pamet," je izpostavil Čerin. Ob tem je dodal, bi MOL dolg poplačal v dveh letih, če bi se vodstvo občine odločilo, da večje investicije zaustavi.