Policisti, člani PSS-ja, bodo jutri začeli stavkati. Foto: BoBo
Policisti, člani PSS-ja, bodo jutri začeli stavkati. Foto: BoBo
Stavka policistov že v petek

Zaradi neizpolnjevanja in oviranja sporazuma med obema policijskima sindikatoma in vlado bodo člani PSS-ja v petek (na dan, ko so v prestolnici znova napovedani protesti pod naslovom 2. vseslovenska vstaja) začeli izvajati stavkovne dejavnosti na območju celotne države, so sporočili iz sindikata. Predsednik sindikata Radivoj Uroševič bo podrobnosti predstavil v izjavi za medije.

Z ministrstva za notranje zadeve pa so sporočili, da obžalujejo napoved stavke in PSS vabijo k nadaljevanju pogajanj.

Sindikat je zaradi obvestila MNZ-ja o prenehanju izplačevanja delovne uspešnosti zaradi povečanega obsega dela, o čemer so se dogovorili maja lani v okviru stavkovnega sporazuma med PSS-jem, Sindikatom policistov Slovenije in vlado, že pred dnevi napovedal, da bo predvidoma v petek začel izvajati stavkovne dejavnosti. Vlada s tem napoveduje, da ne bo spoštovala nekaterih točk stavkovnega sporazuma, je takrat pojasnil Uroševič.

Z ministrstva za notranje zadeve pa so v sredo sporočili, da so se predstavniki MNZ-ja, policije in Sindikata policistov Slovenije (SPS) v sredo dogovorili, da se bo nadaljevalo izplačevanje delovne uspešnosti v policiji v skladu s prvo točko stavkovnega sporazuma. Stavkovni sporazum se tako do zdaj izpolnjuje v celoti, so pojasnili na ministrstvu.

Stavka policistov že v petek