Slovenija

Poudarki

  • Delta vplačala prvi obrok, drugega pa ne
Rok za dokončanje stadiona in dvorane kljub vsemu ostaja nespremenjen - 30. junij 2010. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Delta se ne odpoveduje centru v Stožicah

Delta: Prestavitev realizacije ali prilagoditev pogodbe
15. april 2009 ob 18:27
Ljubljana/Beograd - MMC RTV SLO, STA

Delta Holding ne odstopa od gradnje trgovskega središča v Športnem parku Stožice, najave ljubljanskega župana Zorana Jankovića o novem trgovcu pa ne želi komentirati.

Kot je zapisala srbska tiskovna agencija Tanjug, Delta predlaga, da se naložba zaradi svetovne gospodarske krize preloži oz. da se pogoji prilagodijo novonastalemu položaju.

Pri Delti poudarjajo, da se je v torek res iztekel rok za plačilo 19 milijonov evrov za gradnjo središča, denarja pa niso nakazali, ker se je položaj na svetovnih trgih v primerjavi s tistim, ko je bila pogodba sklenjena, izrazito spremenil.

Delta: Prestavitev realizacije ali prilagoditev pogodbe
Kot omenjeno, Jankovićeve napovedi, da bo prihodnji teden predstavil novega trgovca, ne komentirajo. Pravijo le, da so tudi partnerskemu podjetju Grep predlagali, da se uresničitev projekta prestavi do stabilizacije trgov, ko bodo omogočeni pogoji za izvedbo tega projekta.

Druga možnost je za Delto prilagoditev pogodbe novim pogojem, kar bi po mnenju odgovornih v tej srbski družbi pomenilo drugačne plačilne roke in manjši vložek.

Delta vplačala prvi obrok, drugega pa ne
Pojasniti velja še, da je Delta vplačala prvi obrok, to je pet milijonov evrov. Drugega obroka (19 milijonov evrov), ki bi ga morala poravnati do konca marca, pa ni nakazala.

M. N.

Prijavi napako
Komentarji
Dragoon
# 16.04.2009 ob 19:03
Pomojem je pa tole ena boljših pogodb, ker Ljubljana, če tole ne bo zgrajeno, dobi 40mio od Grepa, če bo, pa dobi sicer na žalost res še en trgovski center, ob njem pa celo novo športno središče. Štadion se tudi meni zdi nepotreben, če za njega plača trgovinska veriga, me pa nič ne moti. Ljubljana pa pomojem nujno rabi neko večjo dvorano za hokej in košarko in vse ostalo, kar je bilo poleg (zdaj, ko se obnavlja Plečnikov, res nepotrebnega) stadiona predvideno v Stožicah.

Samo upam, da se ne bo Zoki pustil naplahtati Srbom o kakšnih dodatnih rokih, manjšanju športnih objektov, aneksih ali kaj takšnega.
croze
# 16.04.2009 ob 12:46
jankovič je ljubljančane veselinovič pa vse slovence s podalševnjem rokov šrotu in širjenjem v srbijo
kralj matjaž
# 16.04.2009 ob 10:25
E bodo Ljublančani spoznali, da so jih spet nategnili.
intelekt na prostosti
# 16.04.2009 ob 08:43
Na koncu bo nastal vseeno en ogromen trgovski center v vseh svojih dimenzija, šparalo pa se bo na račun parking placov saj v teh časih se pričakuje upad števila potrošnikov. Poleg trgovskega centra pa bo stala zelenica z dvemi goli in stojišči, ker za kaj več žal ne bo denarja, zaradi recesije.

recesija gor ali dol... če bi kdo izmed nas imel kredit mu zaradi recesije ne bi prestavli rokov za plačilo al pa celo zmanjšali dolg. za to moraš bit dost pokvarjen, preračunljiv in izkoriščevalski.

Najbolj se bo tale recesija poznala Jankoviću, ki so ga ustvarili potrošniki, zdej pa bo upajmo da z njimi in kapitalom svojih bratov tudi sam izginil.
lojzi1
# 15.04.2009 ob 23:12
seveda če pa še mu Pahor ni plačal 60 milijonov za zmago na volitvah
provokatorr
# 15.04.2009 ob 20:30
Srbska posla.
Najprej podpišejo pogodbo, potem pa se spomnijo, pa bi kasneje, pa malo manj, pa malo bolj poceni, pa mogoče bi lahko celo davkoplačevalci kakšen dinar primaknili .....

Upam, da se jim Jankovič ne bo dal in bo poiskal novega partnerja, ki se bo držal pogodbe.
5 mio € pa ostane v blagajni MOL.
alsas
# 15.04.2009 ob 20:17
ce bo to zgrajen do zanga juniija drug let,
pol pa obiscem jankovica in mu prnesem sal fc wolverhampton, hehe,

ce to rata, kapa dol !!!
Dr. ANUBIS XX.
# 15.04.2009 ob 20:07
Za vse srbe ....
http://www.youtube.com/watch?v=TYIIrClX6
0E&feature=rec-HM-fresh+div

in

http://www.youtube.com/watch?v=7HiDUGFcr
IU
krypto
# 15.04.2009 ob 19:56
Če ni denarja se ne morjo it igre. Tko pač je. Po njihovi logiki lahko Vekoslav Koritinik s.p. gradi štadijone.
galoper
# 15.04.2009 ob 19:48
Investicija brez sredstev, izvajalci brez referenc, pogajalec .... na račun davkoplačevalcev?
Vitamin
# 15.04.2009 ob 19:30
Tale stadion v Stožicah je po mojem mnenju totalno brezveze, nepotreben in velik minus za v bodoče. Raje naj pustijo, da Joc Pečečnik obnovi Plečnikov stadion za Bežigradom, kateri bo (saj po prikazani maketi) lepo pasal v tisto okolje, vežejo nas nan, lepi spomini (pisala se je pravljica), za povrhu je še kolturna dediščina, kapaciteta sedežev bo ravno tako več, kot zadovoljiva in na koncu ga lahko uporabimo za koncerte mega zvezd... pustimo že enkrat raje sposobnim, da izpeljejo take projekte! Dovolj imamo čvekačev...
Kazalo