Večina prebežnikov, ki so v Slovenijo prispeli v nedeljo, je svojo pot že nadaljevala. Foto: BoBo
Večina prebežnikov, ki so v Slovenijo prispeli v nedeljo, je svojo pot že nadaljevala. Foto: BoBo
Evropska unija še brez dogovora o begunski krizi

Zadnji vlak v nedeljo so v Dobovi sprejeli nekaj po 23. uri, večina prebežnikov pa je pot po zdravstveni in humanitarni oskrbi ter vseh opravljenih postopkih že nadaljevala v notranjost države.

V nedeljo in danes so policisti iz Dobove proti Jesenicam, Karavankam in Šentilju s štirimi vlaki in 43 avtobusi pospremili 4.284 prebežnikov. V sprejemnem centru v Dobovi je trenutno 562 prebežnikov, v Šentilju jih je nastanjenih 1.023, v postojnskem centru za tujce pa 20.

Od 16. oktobra do danes je sicer na območju Posavja čez mejne prehode in zelene meje v Slovenijo vstopilo že več kot 318.000 prebežnikov, skupno pa je od 16. oktobra dalje v Slovenijo vstopilo 388.827 prebežnikov.

V Slovenijo je sicer v letošnjem letu vstopilo 10.223 prebežnikov, državo pa jih je zapustilo 8.763, so sporočili z Generalne policijske uprave.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.

Evropska unija še brez dogovora o begunski krizi