Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Matevž Frangež je napovedal odstop, ker želi več časa nameniti svoji družini. Foto: BoBo
Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Matevž Frangež je napovedal odstop, ker želi več časa nameniti svoji družini. Foto: BoBo

tudi želi nameniti svoji družini.

"Pogrešam Maribor. Pet dni na teden v Ljubljani me je oddaljilo od okolja in ljudi. Kvečjemu ura na dan z otrokoma, preden gresta spat, jaz pa od vožnje med domom in Ljubljano in dnevnih rutin popolnoma izčrpan. Naveličanost okolja, v katerem sem preživel svojih zadnjih sedem let profesionalne politike. Novi izzivi, vrsta idej, čas za nove projekte, drugačne zmage," je na družabnem omrežju Facebook zapisal nekdanji neuspešni kandidat za mariborskega župana.

Nekdanji poslanec SD-ja je predsedniku vlade Miru Cerarju že dal odpoved in s to odločitvijo seznanil tudi predsednika SD-ja Dejana Židana, obema pa je hvaležen za priložnost in se jima zahvaljuje zanjo. Do konca marca namerava končati prevzete naloge in nato izkoristiti še nekaj dopusta, da se pripravi na zalet proti novim izzivom.

Med drugim je tudi navedel, da želi po dvajsetih letih političnega delovanja znanje in izkušnje prenesti novim generacijam. Želi uresničiti projekte, ki se kot idejni osnutki zarisujejo v njegovih mislih, za kakšne projekte gre, pa ne razkriva. "Vrsto let govorim o potencialih te družbe, mojega mesta, ljudi. Ker vanje res verjamem, se ne bojim tega koraka," je zapis na Facebook sklenil Frangež.

Frangež je kot državni sekretar v kabinetu predsednika vlade pristojen za sodelovanje z državnim zborom. V Cerarjevem kabinetu bodo po Frangeževem odhodu ostajali še Janez Lenarčič, ki se ukvarja z zunanjimi in evropskimi zadevami, Franci Povše, pristojen za nacionalno varnost, in Tadej Slapnik, ki je pristojen za vzpostavljanje dialoga s civilno družbo, koordinacijo državljanskih pobud ter za socialno podjetništvo.