DZ volitve 2014
Sestava DZ-ja v novem sklicu 2014
Izvoljena sestava novega sklica DZ-ja glede na razporeditev poslanskih sedežev po strankah. Foto: BoBo
Parlament
DZ bo v naslednjem mandatu gostil precej novih obrazov. Foto: Bobo
V povezavi s poslansko funkcijo Janeza Janše so nam v DZ-ju pojasnili, da je mandatno-volilna komisija pristojno delovno telo, ki ugotavlja, ali je nastopil razlog za prenehanje mandata poslanca. Poslancu po zakonu med drugim preneha mandat, če je s pravnomočno sodbo obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev. Če ugotovi obstoj razloga, komisija o tem obvesti DZ. Vendar poslancu mandat v tem primeru ne preneha, če DZ sklene, da lahko opravlja poslansko funkcijo. O tem odloča z večino opredeljenih glasov navzočih poslancev. Primeri, v katerih lahko državni zbor sklene, da poslancu, ki je bil pravnomočno obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev, ne preneha mandat, niso določeni.
VIDEO
Odziv gospodarstva na volitve
VIDEO
Analiza volilnega izida
VIDEO
Prepričljiva volilna zmag...

Dodaj v

Novoizvoljeni poslanci: izobraženi, v povprečju stari 48 let, med njimi največ žensk do zdaj

Kdo se je usedel v poslanske klopi in kdo jih je zapustil
14. julij 2014 ob 10:08,
zadnji poseg: 14. julij 2014 ob 17:17
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Državni zbor je po treh letih dobil novo sestavo. Nekaj znanih obrazov je ostalo, predvsem iz SDS-a, SD-ja in NSi-ja, prišlo pa je kar nekaj političnih novincev - 54. Poglejte si, kdo bo vodil državo v prihodnjih letih.

Izidi volitev sicer še niso dokončni, saj Državna volilna komisija še vedno čaka na glasove iz tujine in po pošti, ki bi lahko predvsem spremenili položaj za SLS, ki potrebuje le okoli 200 glasov, da prestopi parlamentarni prag. Za druge pa se položaj tudi po preštetih glasovih iz tujine ne bo bistveno spremenil.

SMC (36 sedežev): Andreja Potočnik, Branko Zorman, Irena Kotnik, Maruša Škopac, Vlasta Počkaj, Lilijana Kozlovič, Marko Ferluga, Tilen Božič, Simon Zajc, Tanja Cink, Simona Kustec Lipicer, Miro Cerar, Mitja Horvat, Kamal Izidor Shaker, Milan Brglez, Bojan Dobovšek, Dragan Matić, Ivan Škodnik, Danilo Anton Ranc, Janja Sluga, Margareta Guček Zakošek, Anita Koleša, Marjan Dolinšek, Irena Grošelj Košnik, Vojka Šergan, Igor Zorčič, Urška Ban, Branislav Rajić, Srečko Blažič, Jasna Murgel, Ksenija Korenjak Kramar, Ivan Prelog, Klavdija Markež, Vesna Vervega, Aleksander Kavčič in Franc Laj.

SDS (21 sedežev): Žan Mahnič, Marko Pogačnik, Branko Grims, Eva Irgl, Danijel Krivec, Anže Logar, Andrej Šircelj, Janez (Ivan) Janša, Jože Tanko, Nada Brinovšek, Ljubo Žnidar, Jelka Godec, Tomaž Lisec, Zvonko Lah, Anja Bah Žibert, Bojan Podkrajšek, Vinko Gorenak, Suzana Lep Šimenko, Andrej Čuš, Marijan Pojbič in Franc Breznik.

SDS-ove parlamentarne vrste je po teh volitvah zapustila deseterica poslancev, med katerimi je tudi nekaj znanih imen: Andrej Vizjak, Zvonko Černač, Ivan Grill, Alenka Jeraj, Dragutin Mate, Mateja Pučnik, Janja Napast, Jožef Jerovšek, Sonja Ramšak in Štefan Tisel.

Vizjak je sicer napovedal, da bo najprej počakal na uradne izide volitev, preden se bo začel odločati o prihodnjih korakih - opozoril je namreč, da mu manjka le osem glasov do vnovične izvolitve. Le 11 glasov manjka tudi Jožefu Jerovšku, ki je na Twitterju zapisal, da je to sicer malo ob 3.302 prejetih, vendar ni dovolj. "Ljudstvo ima prav, čeprav je volilo mačka v žaklju," je še dodal.

DeSUS (10 sedežev): Julijana Bizjak Mlakar, Tomaž Gantar, Primož Hainz, Marinka Levičar, Benedikt Kopmajer, Karl Viktor Erjavec, Ivan Hršak, Uroš Prikl, Marjana Kotnik Poropat in Franc Jurša.

DeSUS-ova poslanska lista je v osnovi skoraj nespremenjena, z dodatkom novih poslancev, iz DZ-ja sta izpadli le Marija Plevčak in Jana Jenko.

Koalicija Združena levica (6 sedežev): Miha Kordiš, Matej Tašner Vatovec, Violeta Tomić, Matjaž Hanžek, Luka Mesec, Franc Trček.

SD (6 sedežev): Matjaž Nemec, Janko Veber, Andreja Katič, Matjaž Han, Bojana Muršič, Dejan Židan.

Iz SD-jevih vrst se je letos poslovilo osem poslancev, in sicer Andreja Črnak Meglič, Srečko Meh, Mirko Brulc, Matevž Frangež, Majda Potrata, Samo Bevk, Ljubica Jelušič in Branko Smodiš. SD je sicer leta 2008 dobil 29 sedežev v parlamentu.

NSi (5 sedežev): Matej Tonin, Jernej Vrtovec, Iva Dimic, Ljudmila Novak, Jožef Horvat. Vsi NSi-jevi poslanci so tudi v tokratnem sklicu v klopeh, dobili pa so še enega novega, in sicer Vrtovca.

ZaAB (4 sedeži): Alenka Bratušek, Mirjam Bon Klanjšček, Peter Vilfan in Jani (Janko) Möderndorfer.

ZaAB je sicer prišel čez parlamentarni prag, a ima kar devet poslancev manj kot ob nastanku. Brez sedeža so ostali: Darko Jazbec, Jožef Kunič, Alojz Potočnik, Maja Dimitrovski, Aljoša Jerič, Mitja Meršol, Jerko Čehovin, Maša Kociper in Alenka Pavlič.

Poleg teh so se morali od DZ-ja posloviti tudi nekateri drugi dolgoletni poslanci, kot so: Renata Brunskole, Barbara Žgajner, Melita Župevc, Roman Jakič, Jakob Presečnik, Franc Pukšič in Matjaž Zanoškar. Tudi Borut Ambrožič, ki je moral med nepovezane poslance oditi zaradi plagiata magistrske naloge, in Ivan Vogrin (med nepovezane poslance je iz DL-ja odšel po razkritju, da je upnikom dolžan večje vsote denarja) nista več v DZ-ju.

V poslanske klopi največ žensk do zdaj
V 90-članski državni zbor je bilo na nedeljskih volitvah po neuradnih delnih izidih izvoljenih 32 žensk oziroma dobrih 35 odstotkov vseh poslancev, kar je največ v primerjavi s prejšnjimi mandati.

V mandatu 2008-2011 so ženske zasedale 15,5 odstotka poslanskih mandatov oziroma je bilo poslank 14, v mandatu 2004-2008 je bilo poslank 11, tudi v mandatu 1996-2000 11, v mandatu 1992-1996 pa je bilo v poslanskih klopeh 13 žensk.

Največ jih je bilo izvoljenih na listi SMC-ja - novoustanovljeno stranko bo namreč v DZ-ju v prihodnjem mandatu zastopalo 17 žensk, kar je dobrih 47 odstotkov vseh strankinih poslancev.

V klopeh SMC-ja sami novi obrazi
Največ novincev bo v parlamentu zastopalo stranko SMC, saj bo vseh 36 poslancev te stranke prvič sedlo v poslanske klopi. Tudi vseh šest novoizvoljenih poslancev Združene levice bo prvič dobilo poslanski mandat.

Najmlajši poslanec star 24 let, najstarejša poslanka 70
Poslanci, ki bodo sedeli v parlamentu v tem sklicu, so v povprečju stari 48 let. V povprečju so bili najstarejši izvoljeni na listi DeSUS-a, najmlajši pa prihajajo iz Združene levice.

Najmlajši med vsemi poslanci je 24-letni Žan Mahnič, ki je bil izvoljen na listi SDS-a, najstarejša pa 70-letna poslanka DeSUS-a Marjana Kotnik Poropat.

Visoka izobrazbena struktura novoizvoljenih poslancev
Izvoljena sestava novega sklica DZ-ja pa odraža precej visoko izobrazbeno strukturo. Prevladuje visokošolska oz. univerzitetna izobrazba, kar nekaj je doktorjev znanosti.

Več kot srednješolsko izobrazbo ima 76 od skupno 90 novoizvoljenih poslank in poslancev. Od tega jih ima 51 visokošolsko oz. univerzitetno izobrazbo, 15 je magistrov znanosti, deset pa doktorjev znanosti. Le dobrih 13 odstotkov ima srednjo oz. poklicno izobrazbo.

Največ doktorjev znanosti, večinoma univerzitetnih profesorjev družboslovnih in pravnih znanosti, je bilo izvoljenih na listi SMC-ja.

V novi sestavi je tudi pet upokojencev in dva študenta. Sicer pa novi poslanci prihajajo iz različnih poklicev. Med njimi najdemo zdravnike, pravnike in ekonomiste, veterinarja, odvetnika, arhitekta, igralko, športnega komentatorja, okrožno sodnico, načelnico upravne enote in direktorico centra za socialno delo. V nasprotju s prejšnjimi volitvami pa tokrat med novoizvoljenimi poslanci ni županov.

Andrej Čebokli, T. H.
Prijavi napako
Komentarji
Darxta
# 14.07.2014 ob 10:23
Končno bomo nehali plačevati Vogrina!
jurica
# 14.07.2014 ob 10:28
Glede, da se podpredsednika stranke SDS Jerajeva in Černač nista uspela uvrstiti v parlament, pričakujem od obeh 24 urno dežurstvo pred zaporom na Dobu !
ferit
# 14.07.2014 ob 10:33
Razvoj odnosa SDS do rezultatov volitev najbolj povzamejo naslovi čankov v njihovem glasilu Demokracija.

Med volitvami:
Danes potekajo izredno pomembne predčasne volitve v DZ
Ob prvih rezultatih:
SMC relativna zmagovalka volitev; so volitve sploh legitimne?
Ko je postalo jasno, da je SDS močno izgubil:
Černač: Te volitve niso bile poštene, ne legitimne niti svobodne

Vidite, samo malo bolj bi morali glasovati za SDS pa bi to bile lahko najpomembnejše in največje volitve v zgodovini samostojne Slovenije. Tako ste pa dobili Belorusijo. Sami smo krivi nehvaležneži!
komunjara
# 14.07.2014 ob 10:20
Predlagam da ustanovijo Stranko Izbrisanih.
Rokobaroko
# 14.07.2014 ob 10:17
Pukšič, Jerovšek, Ramšakova, Melita, Maša....Cvet slovenskega parlamentarizma se poslavlja, upam da za vedno! Prihajajo pa mladi Janezi, tale Žanček, mi je še posebej sumljiv.
jurica
# 14.07.2014 ob 10:25
Lolek in Bolek.
Pat in Mat .
Franc in Jožef.
No, Pukšič in Jerovšek sta na srečo Slovenije le še preteklost parlamenta.
Vsak Slovenc bi danes moral spiti vsaj en špricer v njuno čast.
Jožef hvala TI za vse latinske izraze in Franc hvala ti za vse izbruhe jeze.
Bila sta prava dokaza, zakaj alkohol ni primerno piti v večjih količinah !
Zdaj nam pa samo še Pojbič ostane :)
severna zvezda
# 14.07.2014 ob 10:50
A je kdo opazil, da je pri SMC kar 17 poslank? Lepo.


..... pazi to, med temi je tudi Jasna Murgelj ..... evo, pa imajo v SDS končno dokaz, da gre za zaroto iz Murgel, pardon, Murgelj :))))))
Bolimek
# 14.07.2014 ob 10:54
Ni več Jakiča, Pukšiča,, Potrate, Černača, Zanoškarja, Jerovška, Meršola ... Že zaradi tega volitve štejem kot uspešne.
črna uca
# 14.07.2014 ob 10:27
aj me mene........opet poslušat Irglovo.....Raje bi ostal Jerovšek, se vsaj nasmeješ. :)
šurda
# 14.07.2014 ob 10:33
KDO bo zamenjal zapornika iz Doba ?
ti-ne
# 14.07.2014 ob 11:08
Zdaj je jasna tista včerajšnja jeza Černača. Moral si bo poiskati službo!
SDS razpada!
cairns
# 14.07.2014 ob 11:21
Poslanci, ki bodo v novem sklicu zasedli poslanske sedeže
SDS (21 sedežev): Žan Mahnič, Marko Pogačnik, Branko Grims, Eva Irgl, Danijel Krivec, Anže Logar, Andrej Šircelj, Janez (Ivan) Janša, Jože Tanko, Nada Brinovšek, Ljubo Žnidar, Jelka Godec, Tomaž Lisec, Zvonko Lah, Anja Bah Žibert, Bojan Podkrajšek, Vinko Gorenak, Suzana Lep Šimenko, Andrej Čuš, Marijan Pojbič in Franc Breznik.

Janša nima kaj delat v parlamentu ker je obsojen na več kot 6 mesecev zapora. Sicer pa so ostali t.i. poslnci SDS (stranka s sedežema na Dobu) le goli izvrševalci Janševih ukazov in s svojimi volilci nimajo nobene veze. To so dokazali že velikokrat. Iskalci intrig in sejalci razdora ki jim je važno le to da otežujejo delo parlamenta.
Binder Dandet
# 14.07.2014 ob 10:23
Nemec je pa Pahorjev naslednik v parlamentu?:D

Od SMC kandidatov, ki so se prebili v parlament, kakšna je njihova zgodovina? Ko se toliko o teh LDS povezavah govori, pa me zanima.
royayers
# 14.07.2014 ob 10:30
No Puksic, no party.... No Jerovsek, no party! Jah, takle mamo, afne guncat kje drugje, sigurno pa je nekaj biserov ostalo, se bo smeha!
rdečinavijač
# 14.07.2014 ob 11:23
SDS (21 sedežev): Žan Mahnič, Marko Pogačnik, Branko Grims, Eva Irgl, Danijel Krivec, Anže Logar, Andrej Šircelj, Janez (Ivan) Janša, Jože Tanko, Nada Brinovšek, Ljubo Žnidar, Jelka Godec, Tomaž Lisec, Zvonko Lah, Anja Bah Žibert, Bojan Podkrajšek, Vinko Gorenak, Suzana Lep Šimenko, Andrej Čuš, Marijan Pojbič in Franc Breznik.

Zapomnite si ta imena. Oni bodo za polno plača samo selektivno delali ...
mb128
# 14.07.2014 ob 11:45
Mislim, zamislite se malo! Kakšna smo to država kjer na DZ volitvah kandidira zapornik in je tudi izvoljen??? A še obstaja podoben primer na tem planetu?! Drugače pa, vso srečo dr. Cerar in močno, močno upam, da ne boste razočarali!
severna zvezda
# 14.07.2014 ob 10:29
Lolek in Bolek.
Pat in Mat .
Franc in Jožef.
No, Pukšič in Jerovšek sta na srečo Slovenije le še preteklost parlamenta.
Vsak Slovenc bi danes moral spiti vsaj en špricer v njuno čast.
Jožef hvala TI za vse latinske izraze in Franc hvala ti za vse izbruhe jeze.
Bila sta prava dokaza, zakaj alkohol ni primerno piti v večjih količinah !
Zdaj nam pa samo še Pojbič ostane :)


.....ahahaha, si me nasmejal zdaj :D

dodajam še: nova Lolek in Bolek bosta odslej Marijan Pojbič in Franc Breznik :D
veza
# 14.07.2014 ob 11:31
SDS

kaj sem vam govoril, zakaj niste po poročilu KPKja predlagali novega mandatarja, recimo Vizjaka in danes bi imeli še vedno vlado, in niti AB ne bi delala packarij, zelo ste bili pametni, prav vam je...
peglezn
# 14.07.2014 ob 10:44
A je kdo opazil, da je pri SMC kar 17 poslank? Lepo.
mcalex
# 14.07.2014 ob 10:39
Zdaj nam pa samo še Pojbič ostane :)

Grims je še tudi tu. Škoda da Vizjak ni prestopil v drugo stranko. En je eden izmed redkih normalnih in sposobnih v SDS
veza
# 14.07.2014 ob 11:40
SDS

je izgubil kar 10 poslancev, spet bo gneča na forumih, bojo sedaj postali forumaši, v prostem času pa vaška straža na Dobu...
ti-ne
# 14.07.2014 ob 11:22
daresi

# 14.07.2014 ob 11:13

Še vedno je edina rešitev, da se ta neumna sodba takoj razveljavi.

-----------------------:::::::::::::::::----------------------
Tako pravijo tudi podrepniki Berlusconija in Sanaderja. Mar?
severna zvezda
# 14.07.2014 ob 10:30
Končno bomo nehali plačevati Vogrina!

......ga že vidim, kako za pošteno plačo prodaja in razvaža tista svoja okna :))
fah-q
# 14.07.2014 ob 10:25
@Binder Dandet
Od SMC kandidatov, ki so se prebili v parlament, kakšna je njihova zgodovina? Ko se toliko o teh LDS povezavah govori, pa me zanima.

To bi tudi jaz rad vedel-ker ne poznam nobenega od prej od njegovih poslancev.
veza
# 14.07.2014 ob 11:29
ti-ne[

i]daresi

# 14.07.2014 ob 11:13

Še vedno je edina rešitev, da se ta neumna sodba takoj razveljavi.

-----------------------:::::::::::::::::----------------------
Tako pravijo tudi podrepniki Berlusconija in Sanaderja. Mar?

samo Berlusconi in Sanader sta vendarle odstopila, naš IJJ pa misli vztrajati do konca ...
bluznik
# 14.07.2014 ob 10:27
A lahko @mmc podrobneje predstavi vsakega poslanca SMC posebej, ker se mi ne da googlat. :)
Od "odpadnikov" pa bom pogrešal samo Vizjaka, ki se mi ni zdel zelo napačen.
zemljemerec
# 14.07.2014 ob 11:30
Jaz bi vas samo prosil, da pri vseh poslancih že danes preverite nekaznovanje in spričevala, da ne bo kasnejših zablod in sprevrženih izgovorov. Hvala !
fah-q
# 14.07.2014 ob 10:18
Ja no, še premalo starih je odpadlo...pa škoda za Vizjaka in Frangeža.
MIRNČAN
# 14.07.2014 ob 12:03
Volilni okraj ki da najbolj trapaste poslance tudi letos ni razočaral. Govorim seveda o Lenartu
veza
# 14.07.2014 ob 11:26
maliMihec
# 14.07.2014 ob 10:48

Mislim da bo celo Posavje zelo pogrešalo Vizjaka.

jaz mu zamerim pok. reformo, ki je neustavno za nazaj podelila malus... Ne vem, če so taki projekti, kot so elektrarne na Savi, odvisni od enega človeka, če je tako, potem je vse narobe...
Taki projekti morajo biti sprejeti na državni ravni, kot rezultat strategije in razvojnih načrtov, če so odvisni od iznajdljivih posameznikov, nas to pripelje v zadeve, kot so TEŠ6 in podobno...
Beetlejuice
# 14.07.2014 ob 11:13
severna zvezda

# 14.07.2014 ob 10:50
Prijavi neprimerno vsebino A je kdo opazil, da je pri SMC kar 17 poslank? Lepo.

..... pazi to, med temi je tudi Jasna Murgelj ..... evo, pa imajo v SDS končno dokaz, da gre za zaroto iz Murgel, pardon, Murgelj :))))))

Genialno! Smeh do solz!
komsomolec
# 14.07.2014 ob 10:28
Zgodovinska zmaga Združene Levice! :-)))
Venceremos!
rdečinavijač
# 14.07.2014 ob 11:28
SMC (36 sedežev): Andreja Potočnik, Branko Zorman, Irena Kotnik, Maruša Škopac, Vlasta Počkaj, Lilijana Kozlovič, Marko Ferluga, Tilen Božič, Simon Zajc, Tanja Cink, Simona Kustec Lipicer, Miro Cerar, Mitja Horvat, Kamal Izidor Shaker, Milan Brglez, Bojan Dobovšek, Dragan Matić, Ivan Škodnik, Danilo Anton Ranc, Janja Sluga, Margareta Guček Zakošek, Anita Koleša, Marjan Dolinšek, Irena Grošelj Košnik, Vojka Šergan, Igor Zorčič, Urška Ban, Branislav Rajić, Srečko Blažič, Jasna Murgelj, Ksenija Korenjak Kramar, Ivan Prelog, Klavdija Markež, Vesna Vervega, Aleksander Kavčič in Franc Laj.

Evo, končno smo dobili povezavo da za Cerarjem stoji sam "veliki" Kučan :-))))
fafaron
# 14.07.2014 ob 11:43
JJ: Ustanovil bom forum Dob14
RUBEŽ
# 14.07.2014 ob 12:32
Janezek nima kaj iskati v parlamentu. Njegov parlament je DOB.
royayers
# 14.07.2014 ob 11:40
Skoda mi je edino Vizjaka. Je umirjen in tudi njegova stalisca imajo point, z razliko od njegovih poslanskih kolegov, ki samo streljajo in zalijo drugace mislece.
veza
# 14.07.2014 ob 11:37
Rupel

se je že pridružil novi stranki ali še čaka na Metino dovoljenje?
pietetnik
# 14.07.2014 ob 10:30
Kdo bo nadomestil Janeza Janšo, ki je v zaporu?
Koliko se bo to spremenilo, če pride v parlament še SLS?
borchica
# 14.07.2014 ob 10:34
Dobro ali slabo, da je toliko novih obrazov?

Upam, da jim ne stopi položaj v glavo in da se zavedajo, da jih čaka zahtevna naloga. Pa tudi da ne pozabijo, kakšne predvoline obljube so dali in da smo jih izvolili mi, torej d bodo še naprej v stiku s svojim volilnim telesom.
LosAlamos
# 14.07.2014 ob 12:28
Eden sigurno ne bo zasedel sedeža. :)
veza
# 14.07.2014 ob 11:52
rokkk

in seveda, nestrpno pričakujem naslednja poročila o kopiranih diplomah, minimalno 2 bodo.

ni več potrebno, imaš lastno fakulteto in diplome in doktorati vse štima, eno ima SDS v N. Gorici, drugo na Brdu...
binbon
# 14.07.2014 ob 11:48
približno polovice dokazano nesposobnih smo se znebili. Super nadzadovoljen!!
ZeK
# 14.07.2014 ob 10:43
Matjaž Nemec

proti njemu poteka preiskava KPK. kdaj bo zaključena?
šurda
# 14.07.2014 ob 10:36
ferit
Sedi 5, saj veš kaj je SDS ! Za njih, ki se zavzemajo za 50+
seveda SAMO za SDS je vse drugo poraz in seveda NE
legitimno !
severna zvezda
# 14.07.2014 ob 12:45
Jerovšek in Pukšič, kam bosta odšla? Srečno. Srečno tudi novemu delodajalcu.


...... Jerovšek je twitnil in 11 glasov mu je menda zmanjkalo, hja, to pa je zarota, najprej zmaga elfa na SP, potem pa še enajsterica glasov zmanjka :))))


Joze Jerovsek
‏@JozeJerovsek
Za 11 glasov sem bil prekratek za izvolitev.Izgleda malo ob 3302 prejetih,vendar je dovolj.Ljudstvo ima prav,čeprav je volilo mačka v žaklju
Reply Retweet Favourite More
schawlly
# 14.07.2014 ob 12:01
Ja kaj bo delala zdaj pa Eva brez Jožefa!
Epafrodit
# 14.07.2014 ob 11:09
OFronta:
Morda imaš prav a roko na srce: Kdo nam pa v tem trenutku lahko zagotovi kaj drugega? Potem, ko so 23 let VSI, ki so bili pri koritu delovali zgolj in samo po anarho-neoliberalnih principih. A vidiš kakšno razliko? Ja seveda po principu "vernikov" vsake opcije so krivi za vse seveda ONI DRUGI. Ljudem je enostavno prekipelo in odločili so se kot se so. Kot ti nisem veren, sem komunist. A v primeru, če tudi tej novi ekipi spodleti pravim "bog nam pomagaj Slovencem".
cairns
# 14.07.2014 ob 15:32
m72
# 14.07.2014 ob 13:13
"Joze Jerovsek
‏@JozeJerovsek
Za 11 glasov sem bil prekratek za izvolitev.Izgleda malo ob 3302 prejetih,vendar je dovolj.Ljudstvo ima prav,čeprav je volilo mačka v žaklju
Reply Retweet Favourite More"

Ljudstvo ima seveda prav, ker ni izvolilo potrjenega butalca.
QUENDI
# 14.07.2014 ob 11:10
.....volivci smo pa res hecna bitja - izvolimo Šolteša, Bogoviča za EU parlament, njunih strank pa ni v slovenskem - torej lahko delujeta brez obveznosti tko malce za hec in po domače...........
....Primeri, v katerih lahko Državni zbor sklene, da poslancu, ki je bil pravnomočno obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev, ne preneha mandat, niso določeni. ....dobra varovalka.....
.....SDS-ove parlamentarne vrste je po teh volitvah zapustila deseterica poslancev, med katerimi je tudi nekaj znanih imen.....ostaja jih še nekaj, in ko jih ne bo bo SDS resna in odgovorna socialdemokratska stranka.........aja a se Tanko ni upokojil......
....SMC ima dobro kvoto žensk.......odlično.....
....SD je izgubil nekaj starčkov.....tudi OK......so pač kaznovani za svojo podporo bivšemu predsedniku.....če bo šlo tako naprej jih bo povozila ZL.......in tako je tudi prav