Slovenija

Poudarki

  • O srečanju s Cekutu v Mariboru
Andrej Ferlinc
Magister Andrej Ferlinc je ob redni srednji šoli obiskoval tudi glasbeno srednjo šolo in jo uspešno končal – z violino. Potem je prepeval pri komornem zboru RTV Ljubljana. V domačem Mariboru pa je pel pri bančnem zboru. Ali zveni zbor NKBM kaj drugače, potem ko je država iztisnila male delničarje? "Zveni tako, da so ga ukinili, zaradi pomanjkanja finančnih sredstev," pravi. Foto: Jure Čokl
       Nikoli si ne postavljam vnaprej ali med postopkom cilja, da mora biti nekdo za vsako ceno obsojen, samo zato ker je tožilstvo nepremagljivo.       
       Sam si ne želim medijske pozornosti niti med postopkom niti pozneje, razen da sem pravzaprav tudi zdaj dolžan braniti svojo lastno integriteto in integriteto pravosodnih organov, ki so delovali v tej zadevi in smo vsi skupaj podvrženi različnim insinuacijam.       
       Če je korupcija omejena na posamezne primere, potem se lahko borimo proti njej in jo je lažje procesirati na sodiščih. Če pa smo tolerantni do korupcije, potem postane pošteno ravnanje deviantno ravnanje, tisto, ki odstopa od povprečja.       
VIDEO
Intervju s tožilcem Andre...

Dodaj v

Ferlinc: Zaščititi je treba integriteto pravosodnih organov

Intervju na prvem programu Radia Slovenija
15. maj 2014 ob 07:57,
zadnji poseg: 15. maj 2014 ob 09:52
Ljubljana - Radio Slovenija

"Želel bi si predvsem več miru v sodni dvorani pa tudi pred njo. Kajti, če stokrat ponoviš neresnico, potem to postane resnica," pravi državni tožilec Andrej Ferlinc.

Andrej Ferlinc, vrhovni državni tožilec, ki je sodišče prepričal o izreku pravnomočne obsodilne sodbe v primeru Patria, je v intervjuju na prvem programu Radia Slovenija spregovoril o nekaterih aktualnih zadevah, povezanih s slovenskim pravosodjem, dojemanju in delovanju pravne države, o lustraciji sodnikov in lahkotnih sodbah pravnomočnih sodb.

Ferlinc ocenjuje, da je imela obramba med procesom Patria medijsko prednost, zagovorniki so bili namreč po obravnavah bolj zgovorni, sam pa je pazil, da ni sproti ocenjeval dokazov. Zato se mu zdi zdaj, po pravnomočnosti sodbe, pomembno, da spregovori o nekaterih stvareh tudi v prid integritete pravosodnih organov. Je treba integriteto pravosodja braniti, je ogrožena?

"Ja, ampak ne s postopki, statistični podatki kažejo na uspešnost dela tožilstva in tudi sodišča, to demantira pravzaprav ravno to, kar se skuša dokazati, da je neko izredno stanje v pravosodju, posebej pa še ne v tožilstvu … Želel bi si predvsem več miru v sodni dvorani sami in pa tudi pred sodno dvorano. Kajti, če stokrat ponoviš, bom rekel neresnico, potem to postane resnica. In če se to dogaja vsak dan, po vsaki glavni obravnavi, če se neko stališče, ki že vsebuje dokazno oceno, predstavlja v javnosti, potem sčasoma temu začne verjeti tudi javnost."

Kaj meni Ferlinc o tem, da obsojeni v primeru Patria napovedujejo, da bodo za to, da bo sodba razveljavljena, uporabili pravna in politična sredstva?

"Če nekdo ne analizira strokovnih argumentov, dejstvenega stanja, posameznih dokazov, potem mu ostanejo samo še politični razlogi. To pa pomeni, da si že vnaprej postaviš cilj, kako bi moral ravnati, in prav to vidim, da se zdaj pričakuje od pravosodnih organov. Na primer, veš, kdo je v postopku, in moraš si postaviti cilj, ali bo ta obsojen ali ne. In potem prilagodiš vsa svoja ravnanja, da se ta cilj doseže."

Kako pa napovedana uporaba političnih sredstev v sodnih postopkih vpliva na uveljavljanje načela delitve oblasti? "Bojim se, da je to načelo v naši družbeni stvarnosti v določeni meri ogroženo."

Si želimo družbo, v kateri velja ničelna toleranca do korupcije?
Vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc poudarja, da se zaveda, da ima lahko vsaka razsodba v primerih, kot je Patria, tudi politične posledice. "Tisto, kar je dejansko tukaj političnega v smislu kazenskega postopka, če že hočete to povezavo, je odgovor na vprašanje, ali smo za družbo brez korupcije ali pa smo do korupcije tolerantni. To je tista temeljna razlika, to je ključno vprašanje."

Na sodiščih v zadnjem času opaža izjemno poznavanje zadev in prav zato so lahko sodišča toliko bolj neizprosna do strank, njihove sodbe pa objektivne.

Vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc pravi, da je zanj nesprejemljivo, da bi bila zgolj abstraktna možnost nekoga, da je izvoljen v državne organe, torej pasivna volilna pravica, vzrok za to, da bi imel kdor koli v kazenskem postopku ugodnejši položaj, saj to pomeni, da je bistveno kršeno načelo enakosti in enakopravnosti pred zakonom.

O očiščenju slovenskega pravosodja ali lustraciji sodnikov
Med osamosvojitvijo se je govorilo o lustraciji politikov, ki so delovali v enopartijskem režimu, slabih 25 let po osamosvojitvi se govori o lustraciji sodnikov?

"Na to se moram ostro odzvati. V demokratičnih družbah ni mogoče, niti tožilcem niti sodnikom, oporekati simpatiziranja z neko politično opcijo. Pri nas pa se vzpostavlja stanje oziroma teza, da je to razlog za neobjektivno sojenje. Veste, zelo nevarna je predpostavka, da če bi v nekem primeru razsojal sodnik druge politične opcije, bi bila pa sodba drugačna."

Ferlincu se zdi zelo pomembno vprašanje samodiscipline. "Če ima sodnik drugačno politično prepričanje, mora biti zelo samodiscipliniran. Mora se poglobiti vase in narediti tisto, kar se od njega pričakuje - poštena in pravična sodba."

O srečanju s Cekuto v Mariboru
V ponedeljek so v Mariboru opazili tožilca Ferlinca v družbi slikarja Jureta Cekute, ki je bil v zadevi Patria II. obsojen na prvi stopnji. Tudi v tem postopku je tožilsko stran zastopal prav Andrej Ferlinc - ali lahko takšno srečanje z obdolžencem vpliva na njegovo kredibilnost?

"Na to bom takole odgovoril. Nekateri moji kolegi me želijo prepričati, pa tega ne bom skušal dokazovati, da je bila zadeva namerno pripravljena. Srečanje je trajalo približno 20 sekund in ravno takrat se je tam nahajal bralec Reporterja, ki je vse to zabeležil. To vzbuja sum. Ampak jaz skozi vso svojo sodno prakso nobenega od obdolžencev nisem sovražil in tudi vedno vsakogar pozdravim."

Bojan Leskovec, Radio Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
nevihtnik
# 15.05.2014 ob 08:03
Vzeti jim je potrebno TRAJNI mandat, kajti le tako se bo počasi kristaliziralo pravosodje.
TIGR
# 15.05.2014 ob 08:07
Najprej si je potrebno integriteto pridobiti, da jo lahko zaščitiš. Dokler se pa največji kriminalci svobodno sprehajajo, ter ga celo skupaj žurajo s sodniki ob tem, da poštenjak čaka na pravico po 10 let in več - draga moja gospoda v črnih haljah, ne iščite spoštovanja pri večini državljanov. Ste glavni vir vsega kar je narobe v tej naši deželi.
HULK008
# 15.05.2014 ob 08:20
Hm 20 sekund je trajalo, pa čeprav sta šla po ulici in se pogovorjala... O sodstvu pa ne bom izgubljal besed, tako. Potrebna bo korenita reforma sodstva, oz lustracija.
Binder Dandet
# 15.05.2014 ob 08:08
"Srečanje je trajalo približno 20 sekund in ravno takrat se je tam nahajal bralec Reporterja, ki je vse to zabeležil."

Prijatelj je to opcijo omenil, pa sem se nasmehnil. In evo...
Nikec3
# 15.05.2014 ob 08:03
Če je korupcija omejena na posamezne primere, potem se lahko borimo proti njej in jo je lažje procesirati na sodiščih. Če pa smo tolerantni do korupcije, potem pa postane pošteno ravnanje deviantno ravnanje, tisto, ki odstopa od povprečja.

Bistvo vseh problemov.
TineB
# 15.05.2014 ob 08:45
Kako "neodvisno" je tožilstvo in sodstvo in kako "tičelna tolerance do korupcije" vlada v tožilstvu in sodstvu, priča tudi dejstvo, da so na lokalni ravni - ko gre za koruptivne in goljufive župane - večinoma procesirani in obsojeni tisti z desne politične opcije, tiste z leve se pa pusti pri miru oz se postopki proti njim niti ne začnejo.

OK, saj je prav, da se koruptivne politike obtoži in obsodi ... a nihče me ne bo prepričal, da se to počne uravnoteženo. Čeprav gledamo in poslušamo o svinjarijah tako levih kot desnih županov. Pa se proti tistim levim zadeve ne premaknejo nikamor. Go figure.

In potem se v pravosodju čudijo, da se v javnosti ustvarja vtis, da so pristranski. Percepcija je vse! Folk verjame, kar hoče verjeti. Če mu pa z nerodnimi potezami še sam pomagaš k temu, potem si si pa vsaj deloma tudi sam kriv.

In kot rečeno že večkrat: JJ-ja bi si tudi sam rad videl čimprej za zapahi. Ampak obsojenega za reči, ki mu bodo res dokazane. Ne pa neke sodbe "rekla, kazala".

Še to: če bodo enake vatle (indična sodba) uporabili tudi npr pri Jankoviću, bo zaprt za maksimalnih 20 let! Ker teh "indicov, sklenjenih v logični indični krog" je pri Jankovićevih poslih na tone. Da kakih drugih tičev z leve ne omenjam. Kje so bili pa "indični krogi" npr v primeru Golobiča? Pa Bandlja? Pa ...

Očtno je "indičnost" ekskluzivna v sodstvu, ko gre za likvidacijo Janše.

Bom pomirjen, ko bom videl, da bodo zaradi indičnih sodb obsojeni in zaprti tudi vidni LEVI politični veljaki. Do takrat bom pa to sodbo Janši pač postrani gledal - ker kaže pač na zlorabo pravosodja za politično likvidacijo.
Šprinca Marogla
# 15.05.2014 ob 08:10
Bojte se ljudi kot je Ferlinc eno govori drugo dela, pa ne komentiram zdej primera Patria.
deleted
# 15.05.2014 ob 08:19
"Kajti, če stokrat ponoviš, bom rekel neresnico, potem to postane resnica. In če se to dogaja vsak dan, po vsaki glavni obravnavi, če se neko stališče, ki že vsebuje dokazno oceno, predstavlja v javnosti, potem sčasoma temu začne verjeti tudi javnost."

Točno to je njihova filozofija, lepo je povedal. Če dan za dnem nabijaš, kako je Janša največja baraba pod soncem, bo ljudstvo to verjelo kot v sveto resnico. Bravo res. Jankovic in klapa pa good guys, de, o njih vse dobro.
amigo
# 15.05.2014 ob 08:13
Ferlinc: Zaščititi je potrebno integriteto pravosodnih organov

Zaščititi je treba ljudi, pred tiranijo pravosodnih organov. Na podlagi takšnih "dokazov" lahko zapremo pol Slovenije. Sicer pa je glavne točke Ferlinčeve obtožnice že leta 2008 objavil novinar Praprotnik. Za nagrado je postal podpredsednik PKK, zdaj pa še direktor NLB. Kar lepa nagrada za sestavljanje obtožnice.
kolnkista
# 15.05.2014 ob 08:21
no menim da, če bi uspel pojasniti, v kakšnih okoliščinah se je srečal s Cekuto, bi bila stvar zaključena, tako pa ta dogodek meče precejšnjo senco dvoma na njegovo tožilsko integriteto.
TineB
# 15.05.2014 ob 08:34
Med osamosvojitvijo se je govorilo o lustraciji politikov, ki so delovali v enopartijskem režimu, slabih 25 let po osamosvojitvi se govori o lustraciji sodnikov?

"Na to se moram ostro odzvati. V demokratičnih družbah ni mogoče, niti tožilcem, niti sodnikom, oporekati simpatiziranja z neko politično opcijo. Pri nas pa se vzpostavlja stanje oziroma teza, da je to razlog za neobjektivno sojenje."


WTH? Neko politično opcijo? Šlo je za KP v totalitarnem, nedemokratičnem komunističnem sistemu! Ne za "neko" politično opcijo.

Ja, g. Ferlinc, v demokratičnih družbah se ne očita simpatiziranja z demokratično politično opcijo, z nedemokratično pa se še kako očita. In se tudi mora!

Kar poskusite kot tožilec javno simpatizirati s kakimi neofašisti, neonacisti, neokomunisti, rasisti, ksenofobi, homofobi itd pa boste videli, odziv v demokratični družbi.

Šment je, ker določeni tovariši & Co. pač še vedno ne priznavajo, da je prijšnji sistem bil NEDEMOKRATIČEN, totalitaren in je kršil človekove pravice. In ga označujeo le za "eno od političnmih opcij". In zato smo tam, kjer smo. In zato bi lustracija nujno bila potrebna.

Ne gre za simpatiziranje, ampak za aktivno članstvo - kdor je bil v prejšnjem sistemu član KP ali enega od njenih satelitov, nima kaj početi na javni funkciji v DEMOKRATIČNI Republiki Sloveniji. Pika.

Pri nas je pa komunistom uspel veliki spin in "mehka tranzicija" in so večino vzvodov tudi po osamosvojitvi ostalo v njihovih rokah - in rokah njim bližnjih zaveznikov.

Zgodovina bo to potrdila.
TineB
# 15.05.2014 ob 09:00
Levi pa lahko prosto goljufajo in kradejo dalje ... Že vse od aprila 1941 dalje!
johc
# 15.05.2014 ob 08:32
glede na stanje v sodstvu ni nobenemu za verjet premalo se preverja še koruptivnost na tem področju!
Remix
# 15.05.2014 ob 08:20
"Zato se mu zdi zdaj, po pravnomočnosti sodbe pomembno, da spregovori o nekaterih stvareh tudi v prid integritete pravosodnih organov."

Seveda, ko se je obramba obrnila na še višje organe, pa je takoj treba stopiti v javnost. He he he, lisjak tale Ferlinc
mmc321
# 15.05.2014 ob 08:15
""Želel predvsem več miru v sodni dvorani pa tudi pred njo. Kajti, če stokrat ponoviš neresnico, potem to postane resnica," pravi državni tožilec Andrej Ferlinc."

ferlinc točno ve, kolikokrat je potrebno ponoviti resnico...
abi normal
# 15.05.2014 ob 08:10
Kajti, če stokrat ponoviš neresnico, potem to postane resnica

Isto se dogaja z zgodovino. Tukaj vkljućim še NSi in domobranski spomenik.
Cvicek
# 15.05.2014 ob 09:08
Si želimo družbo v kateri velja ničelna toleranca do korupcije?

Ferlinc dej ne laž. Kdaj boš procesiral bankirje v NLB, ali pa kakšen forum21?
braun
# 15.05.2014 ob 08:08
Samopašno totalitarno razmišljanje, slovensko sodstvo je talec osebnih interesov
TineB
# 15.05.2014 ob 09:32
Kar se je meni vedno zdelo sumljivo ... Cekutini zaslužki od njegovih slik (ja, ker je "fukl priznan" slikar, ja, lol). Janšini zaslužki od prodaje njegovih knjig, lol. Zaslužki Walterja Wolfa od frašize blagovne znamke Walter Wolf v SLO itd.

Vse skupaj nakazuje na "cover businesses" ... za pranje denarja. :-/

Pa se očitno DURS in Urad za preprečevanje pranja denarja itd nikoli v to niso poglobili. Policija tudi ne, tožilstvo še manj.
ribi
# 15.05.2014 ob 08:45
član KPK je sedaj pameten.
koliko si jih obsodil na račun politične pripadnosti v preteklosti g. Ferlinc?
Koliko včasih in koliko sedaj v Sloveniji?
Človek, ki je delal kot po tekočem traku po navodilih KPK ne more govoriti o demokratičnih sojenjih.
TIGR
# 15.05.2014 ob 17:06
luciiferium
Zanimivo, da so prejemniki in podpisniki slabih NLB-NKBM kreditov (beri nepovratnih sredstev), tajkuni, tranzicijski lopovi zaenkrat še kar delajo norca iz poštenih Slovencev. Tale Andrej je samo figura, ki meče pesek v oči slovenskim ovcam, da čreda zabitih dobi občutek, da se nekaj na tem področju dogaja. V resnici pa en prazen NIČ. Mlatenje prazne slame, na Kajmanskih otokih in Cipru pa teče Dom Perignon v potokih...
if
# 15.05.2014 ob 11:26
Hvala Bogu, da imamo EU.
Naj zadeva Patria zaključi zgodbo tam.
levinja
# 15.05.2014 ob 09:49
Kacin je včeraj tudi trdil, da so stari kadri vsi že že v pokoju ali pa med odvetniki. Strinjam se. Toda zamenjali so jih njihovi potomci. Saj je bila pravna fakulteta takrat v glavnem samo za izbrance.
ivy51
# 15.05.2014 ob 09:23
Kdor zasleduje dogajanje v Sloveniji celotno po-osamosvojitveno obdobje in je funkcionalno pismen lahko odgovori:
Odlično strategijo ima Kučanov klan (ne za Slovenijo, seveda!), že celotno obdobje tranzicije.
Kako je dejal Urban Vehovar? Ukradli so nam državo!

In sama dodajam, prisvojili so si vse družbene podsisteme, najpomembnejše izobraževanje, medije in pravosodje. Česar niti ne skrivajo! (predsednica sodišča Vesna Pavlič Pivk , ki je na prvi stopnji obsodilo Janeza Janšo je na nekem koncertu nosila jugo simbole in mahala z rdečo "zvezdo", sic!, višja sodnica je v strokovnem časopisu pohvalila Klanjškovo za obsodbo JJ, še preden je sodba postala pravnomočna in so o tem odločale višje instance, tožilec Ferlinc se v Mariboru sprehaja, brez aktovke!, z nepravnomočno obtoženim "slikarjem" Cekuto, ki je sodeloval pri orožarskih nakupih tudi v času LDS vlad!
grauhaariger
# 15.05.2014 ob 09:21
Tožilci in sodniki imajo trajni mandat.

Saj ne moreš verjet: dati nekomu zeleno luč, da nikomer ne odgovarja, da lahko brez strahu sprejema podkupnino in to kar do penzije.

Medtem, ko drugi ne dobijo dela niti za obdobje šest mesecev. Kaj šele dosmrtnega dela z možnostjo dodatnega polnjenja žepov (podkupnine).

Še najbolj znan zdravnik ima lahko težave, če naredi strokovno napako (tožba pacijenta).

Kdaj bo lahko nek po krivem obsojen lahko tožil tožilca, sodnika?
In, če dokaže, da je bil obsojen po krivici, spravil tožilca, ali sodnika v zapor? Kar bi bilo edino prav, kajti za VSAKO slabo delo je treba odgovarjati in to osebno!

Naj se že neha ščitenje nekih lobijev, nekih ljudi, ki so visoko v hiearhiji!
Naj se že ozavesti izrek: za vsako rit (tudi tožilsko, ali sodniško!) raste palica!
K_ris
# 15.05.2014 ob 08:46
@ribi

koliko si jih obsodil na račun politične pripadnosti v preteklosti g. Ferlinc?

Je bil Ferlinc kdaj sodnik? Ker tožilec ni tisti, ki nekoga obsodi.
ZETAC
# 15.05.2014 ob 08:37
če stokrat ponoviš neresnico, potem to postane resnica

je mislil to zase?
TineB
# 15.05.2014 ob 08:19
Srečanje je trajalo približno 20 sekund in ravno takrat se je tam nahajal bralec Reporterja, ki je vse to zabeležil.

To se sliši tako kot tole:

pirat321
# 15.05.2014 ob 10:50
jap zapatist, zanimivo, da je velik oregistriranih neodvisnih komentatorjev z datumom: 30.4. 2014. Tak oto dela "prava" stranka. Nič ni podvrženo naključju, 15% ljudi pa ima to rada - trdo stranko in trdnega pokončnega vodjo.
pirat321
# 15.05.2014 ob 10:24
Davčni inšpektorji so po informacijah Primorskih novic pri nekdanjemu šefu Intereurope Andreju Lovšinu v okviru davčnega nadzora za obdobje 2006-2010 odkrili za 1,6 milijona evrov nenapovedanih prihodkov.

Nov primer SDSovega genija s sliko velikega vodje v pisarni za g. Ferlinca. Sodba bo seveda na koncu politična enako kot pri Janši, Časarju, Hrvatinu, ...

Samo za vas častilce SDSa in ljubljenega vodje. Kar zbirajte še pridno denar za njih.
zelje
# 15.05.2014 ob 09:12
Dost je propagiranja te farse..

Kaj vam ni jasno na RTV. Vse se vam bo vrnilo kot bumerang...
TineB
# 15.05.2014 ob 08:59
S samo indično sodbo ni nič narobe, če bi res bila stalna praksa v kazenskih sodbah (sploh v primerih korupcije). Pa ni.

ja, res je, če greš brat sodbo proti Janši & Co., jasno, da je Zagožen komuniciral z Janši vedno tisti čas, ko je malo prej ali potem komuniciral z drugimi ključnimi akterji v zadevi Patria. Kar da jasno vedeti, da je bil Janša vsaj obveščen o vseh zadevah - oziroma je, če poznamo njegov notorični modus operandi, o vsem najverjetneje tudi odločal. A dokazov, kaj so se pogovarjali, ni. Tožilstvo je ugibalo in sodnica potrdila - da je pač Janša vse vedel in vodil. Niso pa vedeli TOČNO kje, kdaj in kako in koliko mu je bilo obljubljeno. Vse kar vedo je, da sta v ključnih trenutkih Zagožen in Janša bila v komunikaciji - s tem, da je bila številka, na katero je Zagožen klicaril, v uporabi v SDS in v Kabinetu Predsednika vlade. Kar le posredno kaže na Janšo, dokaz pa to ravno ni. Čudi me, da kot prič niso zaslišali zaposlenih v Kabinetu, da bi povedali, kdo in zakaj je ta telefon uporabljal - če ga je res Janša ali kdo drug.

OK, "indični krogi" ... kot rečeno, teh indicev je v ostalih primerov na tone: ko se "slučaji" poklopijo in časovno ujamejo in jih je toliko ter so sistematični, da že vrabci na vejah vidijo, da to niso slučaji. A redko na podlagi takih indicev koga sploh obsodijo. Razen Janeza Janšo.

OK, nekdo mora biti prvi. Ampak pričakujem, da bodo zdaj vsak mesec kakega od koruptivnih politikov, funkcinarjev ali uradnikov obsodili na podlagi teh t. i. "indičnih sodb". Kar sploh ne bo težko. In potem bomo lahko pomirjeni, ker bodo enaki vatli za vse veljali. Pa ne mislim tu le na obsodbo Jankovića - ker bo to to spet (enako kot po notoričnih ugotovitvah KPK) kazalo na politično likvidacijo (le Janše in Jankovića).

Kdaj bodo torej z zapahi - na podlagi indičnih sodb - kaki prominentni levi politiki iz vrst SD, Zares, LDS, Desusa ? Sploh tisti lokalni ... Svete krave še kako obstajajo!

In ničelna toleranca do korupcije očitno velja le za desno strane političnega pola. :-/ Levi pa lahko prosto goljufajo in kradejo dalje ...
danimmc
# 15.05.2014 ob 08:43
TineB. dobro si povedal.
RedWrath
# 15.05.2014 ob 11:53
@MIRNČAN

Pri ljudeh, ki preverijo svoje vire popolnoma nič. Ampak ljudi, ki dejansko naredijo background check sami od sebe je premalo. Če bi živeli v družbi ljudi, ki svoj glas na volitvah oddajo na podlagi argumentov ne bi bilo že vsaj 10 let Janše, Zoki ne bi vidu parlamenta, Pahor bi bil lahko poklicni dvorni norček in ne predsednik itd. Pa evo nas, zunanji dolg, kmetijstvo na psu pa uvažamo hrano, ki bi jo prekmurje z namakanjem pridelalo brez težav za nas pa še za Afriko bi ostal:P
felipesko
# 15.05.2014 ob 11:36
zokizaver666
gre za to, da nas lahko sedaj priviligirana kasta (sodniki s trajnim mandatom, tožilci tipa Ferlinc) obtožijo česarkoli (in se ne moreš branit, ker ni oprijemljivih dokazov za obtožbo).

Jutri jim dovolim,da me namočijo,za popolnoma isto stvar, kot Janšo.Da so mi obljubili nagrado za nakup,česarkoli.
Pojutrišnjem bom imel tiskovno konferenco,ker bo primer zavržen in bom tožil vse tožilce,policijo,priče...itd,ker s tem nimam nič in brez problema lahko dokažem,kot vsak izmed nas....
Brez ognja,ni dima in tega se prekleto dobro zavedate vsi in vsi,ki so ob tem primeru malo bolj podučeni,v zakulisju sploh ne problematizirajo,ker dobro vedo,da je res in to ljudje iz njegove opcije.
Vse to,kar se dogaja je predstava za naivce,opij za ljudi,katere sestavni del,ste tudi vi in vam priporočam,da si skopirate vaše današnje globoke misli in poznavanje prava,ki jih boste čez 10-20 let zardeli do ušes, metali v peč.
levinja
# 15.05.2014 ob 09:42
Včeraj sem poslušala Kacina kako je opravičeval Masleša, ki je obsodi mati, ki je postavila križ na grob svojega sina in ga primerja z Janševim pohodom v Jajce. Masleša je bil sodnik, Janša pa mladenič z opranimi možgani, kar je bilo v tistih časih normalno, saj glede na sitem drugače ni bilo mogoče biti. Če si pa hotel kakršno koli spremembo si pa to lahko naredil samo preko partije. Seveda če nisi bil preveč radikalen za tiste čase.
ivy51
# 15.05.2014 ob 09:32
Brez LUSTRACIJE starih reproduciranih elit in njihovih pravih in miselnih potomcev (tudi ferlincev!) Slovenija ne more naprej!
atal
# 15.05.2014 ob 09:29
Če ne še kaj drugega, je primer PATRIA vsaj sumljiv in na zelo trhlih temeljih, t.i. indicih. In zdaj naj bo glavni tožilec iz te zadeve najbolj kompetenten za ocenjevanje razmer v sodstvu ???
Milan Hisan
# 15.05.2014 ob 09:01
Ferlinc .... Se počuite kriv? .... Zakaj potem lažete?
slovenec5
# 15.05.2014 ob 09:01
Izkazalo se je, da je poštenost in morala najbolj vprašljiva ravno pri najbolj cenjenih poklicih in ljudeh, ki bi morali biti zgled.
Zdravniki so tak primer in sedaj niso več bogovi v belem, korupcija, laži in bežanje od odgovornosti so tu že na planem, nekateri celo že odgovarjajo za svoj dejanja.
Prišel bo dan, ko se bo to zgodilo tudi v pravosodju! Dolgo so se skrivali za državo in kvazi samostojnostjo, državo pa s pomočjo stricev iz preteklosti pripeljali v razsulo. Sodstvu praktično nihče ne verjame.
von Rhein
# 16.05.2014 ob 12:36
Blefer in lažnivec.
espero
# 16.05.2014 ob 07:49
Kaj zaščititi ,vse nagnati ven , ker so lobisko pokvarjeni. Zato pa imamo krivosodje , ki lepo ponazarja razmere v državi. Kar se ne dogovorijo ali pa je ključno vprašanje politikov odloča -- sodišče. Navkljub dokazom sodišče odloči nasprotno po svoji presoji in to naj bi bilo sodišče.? Le pri nas in še nekaterih banana državah po svetu lahko sodišče izreče sodbo navkljub dokazom , ki dokazujejo nasprotno.!? Skratka, potrebujemo dobro metlo , to pa je najtežja naloga , ki čaka Republiko Slovenijo v prihodnosti.
Binder Dandet
# 15.05.2014 ob 14:18
@generusus:
Kje se da to prebrati?

Jaz se spomnem le spodnjega članka, ampak govori o statistiki višjih sodišč.

http://www.rtvslo.si/slovenija/sodba-v-zadevi-patria-se-vedno-na-sodiscu-bodo-pritozbe-zavrnjene/335014
Anonimni12
# 15.05.2014 ob 12:55
najprej si jo morate zasluziti
svobodan
# 15.05.2014 ob 11:56
Ferlinc je tisti gospod ,ki je v okvirih UDBE teroriziral slovenski narod ,zdaj pa nam deli pravico?

..vaš ljubljeni vodja pa je na čelo noveudbe postavil gospoda lovšina, ki ga sedaj preganjajo zaradi kraje 1.6 miljona eu...kdo je večja baraba??...

...še vedno tudi ne vemo, kje je denar od ilegalne prodaje orožja iz časov, ko so bili za obrambnim krmilom slovenije glavni: povelnjik janša, general krkovič in obveščevalec lovšin...
jure-kovac
# 15.05.2014 ob 10:19
Obsodba Janše je pomemben korak na poti do zaupanja v sodstvo in hkrati tudi opozorilo posameznikom v elitah. Če je bil lahko obsojen nedotakljivi veliki Janez, zakaj ne bi bil še kdo drug. Srčno upam da bo šlo tako naprej.
tagomago
# 15.05.2014 ob 10:14
Dvajset let ščitite integriteto pravosodnih organov(kar je seveda prav,vendar...),ki so še kako soodgovorni za to brezpravno stanje velike večine ogoljufanih,pokradenih in zavajanih ljudskih množic.Bi kakšno besedo o tem g. Ferlinc??
Binder Dandet
# 15.05.2014 ob 10:06
@ZBit:
To je tvoj odgovor na vsebinski očitek? Napad na persono.:)
ako1
# 15.05.2014 ob 09:57
Ferlinc pravi, da v demokratični državi ni problem, če tožilec ali sodnik simpatizira z določeno politično opcijo.
Seveda, potem naj pa vse sodstvo nosi uniformo kot tista vodja sodišča; s pionirsko kapico z rdečo zvezdo in jugoslovansko zastavo!!! Samo tisti režim je bil zločinski in z demokracijo nima veze, večina sodstva pa je iz tistih časov!
Kazalo