Iz službe za odnose z javnostjo RTV Slovenija sporočajo, da ni res, da projekti niso dobili podpore zaradi Fillijeve odsotnosti. Foto: BoBo
Iz službe za odnose z javnostjo RTV Slovenija sporočajo, da ni res, da projekti niso dobili podpore zaradi Fillijeve odsotnosti. Foto: BoBo

Kot so sporočili iz službe za odnose z javnostjo RTV Slovenija, so bile razlog za Fillijev protest "neargumentirane in arbitrarne odločitve nekaterih nadzornikov, prisotnih na seji, da ne podprejo predlaganih razvojnih projektov za obe manjšini in za zamejske Slovence, potem ko so potrdili prav vse projekte Radia in Televizije Slovenije".

Iz RTV Slovenija sporočajo, da je do odločitve nadzornikov prišlo, čeprav je pred začetkom obravnave razvojnih projektov generalni direktor nadzornikom pojasnil, da je o programskem pomenu razvojnih projektov že odločal programski svet na ponedeljkovi seji.

Filli, sporočajo iz službe za odnose z javnostjo, je nadzornike že pred glasovanjem opomnil, da so bili vabljeni zgolj predlagatelji projektov z Radia in Televizije Slovenija, ne pa tudi iz Regionalnega RTV-centra Koper/Capodistria, Regionalnega RTV-centra Maribor in Multimedijskega centra (MMC), kar bo otežilo morebitno dodatno pojasnjevanje in obrazložitev projektov.

Filli sejo zapustil šele po zavrnitvi projektov
Ob tem ni res, da razvojni projekti za obe manjšini in za zamejske Slovence niso dobili podpore zaradi odsotnosti generalnega direktorja na seji nadzornega sveta, zagotavljajo na RTV Slovenija. Generalni direktor je namreč sejo protestno zapustil po zavrnitvi projektov, po njegovem odhodu pa je nadzorni svet odločal o še več razvojnih projektih, zavrnil pa samo razvojni projekt druge manjšine, še dodajajo na RTV Slovenija.