Krašovec ima kljub več spornim potezam še vedno Cerarjevo podporo. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Krašovec ima kljub več spornim potezam še vedno Cerarjevo podporo. Foto: Srdjan Živulović/BoBo

Sodniki v svetu so se odločili, da za mnenje povprašajo komisijo za etiko in integriteto in podajo pobudo za uvedbo disciplinskega postopka. Sodni svet je prepričan, da je treba zavzeti jasno stališče do tega, "ali sodnika tudi med mirovanjem sodniške funkcije zavezujejo pravila o disciplinski odgovornosti glede ravnanj, s katerimi se kršita ugled sodniškega poklica in kodeks sodniške etike".

Po poročanju medijev je Krašovec, sicer generalni sekretar vlade, kot pooblaščenec podjetja A Pohištvo, torej kot odvetnik, v pravdnem sporu z državo (gre za zemljišča, za katera je po pisanju Financ prvostopenjsko sodišče presodilo, da pripadajo državi, in ne A Pohištvu) zahteval izločitev vseh slovenskih sodišč, sodnikov in sodnic.

Noben sodnik in nobeno sodišče, ki ga je ustanovila država, namreč "ne izpolnjuje kriterija neodvisnosti in nepristranskosti", saj jih plačuje država in so zato nepristranski, je utemeljeval Krašovec. A so vrhovni sodniki njegov predlog zavrnili kot absurden s podukom, da očitno ne razume, kako deluje civilno pravo in kakšna je vloga sodnika.

Kljub temu so ga v Cerarjevem kabinetu podprli, rekoč, da dela dobro, vestno in predano.

Krašovec je bil, preden je postal generalni sekretar v Cerarjevi vladi, sodnik na ljubljanskem delovnem in socialnem sodišču, nastopanje v vlogi odvetnika, če je oseba istočasno sodnik, pa ni dovoljeno.