Notranji minister Gregor Virant ne komentira povezav z Lovšetom. Foto: Ergyn Žječi
Notranji minister Gregor Virant ne komentira povezav z Lovšetom. Foto: Ergyn Žječi
Se je Lovše o Mercatorju pogovarjal z Virantom?

"Mogoče je, da gre za uvodne takte tako imenovane vroče politične jeseni, ki jo je napovedal Janez Janša," je zapisal Gregor Virant, ki ga ne čudijo napadi nanj osebno, saj "zaradi intenzivnega dela na področju gospodarskega kriminala in korupcije marsikoga grabi panika".

Podpora ali nasprotovanje prodaje Todoriću?
Spletna stran Požareport je namreč objavila, da naj bi tajni "Lovšetovi prisluhi" izdali, "kateri od politikov ter visokih državnih uradnikov so javno "nasprotovali" prodaji največjega slovenskega podjetja hrvaškemu tajkunu, v resnici pa so Lovšetu pri prodaji Mercatorja ponujali svoje usluge in zanje po možnosti celo - kasirali denar. Med vidnimi politiki, ki naj bi se (v povezavi z Mercatorjem) ujeli v prisluhe, naj bi bil tudi minister za notranje zadeve ter predsednik Državljanske liste Gregor Virant."

Gostilniško opravljanje
"Člankov, ki so na ravni gostilniškega opravljanja, ne nameravam komentirati," je v odzivu zapisal Virant. Niti njegovi strankarski kolegi iz poslanske skupine DL-ja Alojz Selišnik, Marko Pavlišič in Jaka Šoba informacij niso hoteli komentirati. Ponovili so le splošno stališče DL-ja, da je treba Mercator prodati.

Sicer pa je zagovornik Tomaža Lovšeta Marko Bošnjak potrdil, da od Nacionalnega preiskovalnega urada še ni prejel prisluhov, zaradi tega tudi ne ve, koliko časa je NPU prisluškovala telefonskim pogovorom njegove stranke. Bošnjak je za prisluhe že zaprosil ljubljansko okrožno sodišče, kjer pa so mu pojasnili, da mora prisluhe najprej prejeti tožilstvo in jih predati preiskovalnemu sodniku, šele potem ima obramba možnost vpogleda v to dokazno gradivo. Na policiji pa poudarjajo, da je prisluškovanje potekalo v skladu s predpisi in da je konkretno preiskavo vodilo in usmerjalo specializirano državno tožilstvo.

Se je Lovše o Mercatorju pogovarjal z Virantom?