Zoran Janković Boruta Pahorja opozarja, da obstajajo alternative sedanji vladi. Foto: BoBo
Zoran Janković Boruta Pahorja opozarja, da obstajajo alternative sedanji vladi. Foto: BoBo
Analiza uvodnega soočenja
Kučan poziva Pahorja k razkritju stricev iz ozadja
Pahorjeva priljubljenost narašča

"Sinoči ste v predvolilnem soočenju večkrat ponovili tezo, da v Sloveniji sedanji vladi ni alternative. To tezo, ki jo je prvi izgovoril predsednik vlade Janez Janša pred dvema mesecema in ponovil pred dvema dnevoma v državnem zboru, v Pozitivni Sloveniji odločno zavračamo. Alternativa tej vladi obstaja," je v pismu Pahorju zapisal predsednik Pozitivne Slovenije (PS) Zoran Janković.

Ob tem navaja štiri ključna izhodišča, kot so ponovni zagon države prek velikih infrastrukturnih projektov, dvig zgornje stopnje DDV-ja za odstotek, prilagoditev javne uprave z boljšim upravljanjem in mehkim odlivanjem zaposlenih ter poenostavitev državne administracije. Prav ta izhodišča pa naj bi bila alternative sedanji "neuspešni vladi."

"Vlade padajo zaradi različnih motivov in na različne načine. Skupno pa jim je neuspeh pri upravljanju z državo in nezadovoljstvo ljudi z njo. Zaradi tega je padla vaša vlada in zaradi tega podobna usoda čaka sedanjo. To so objektivna dejstva, ki jih ni moč zamegliti z nobenimi drugimi izgovori," je zapisal Janković in opomnil, da odkar slovenske vlade od leta 2004 izmenično vodita Janez Janša in Pahor, je Slovenija iz zgledne države "nove" Evrope postala bolnik "cele" Evrope.

"To je objektivno dejstvo. In to je tudi odgovor, zakaj vi in sedanji predsednik vlade govorita, da ni alternative. Dokler se karte mešajo le med vama, za tretjega ni prostora. In tudi za ceno, da so v tej igri vajinega pokra na koncu na izgubi državljani. Vse, ki smo v državni politiki krajši čas in v njej nimamo tako globokih korenin, poskušata iz nje izriniti. In pri tem cilj posvečuje sredstva in zanemarja moralni vidik vladanja," še meni Janković.

Pozitivna Slovenija je Jankovićevo pismo posredovala tudi predsedniku DeSUS-a Karlu Erjavcu, predsednik DL-ja Gregorju Virantu in predsedniku SD-ja Igorju Lukšiču.

Analiza uvodnega soočenja
Kučan poziva Pahorja k razkritju stricev iz ozadja
Pahorjeva priljubljenost narašča