Slovenija

Poudarki

  • Če ne bo pojasnila in opravičila finske TV, sledi tožba
  • "Zgodba nima korenin le na Finskem, ampak tudi v Sloveniji
Janez Janša
Janša se je vprašal, kako naj pojasni takšno zadevo, kjer novinar skriva in ščiti svoje vire, na katere se sklicuje, hkrati pa obljublja, da bo vse vire pokazal na sodišču v začetku naslednjega leta, volitve v Sloveniji pa so 21. septembra. Foto: MMC RTV SLO
       Ne spomnim se takšnega primera, da bi se neka televizijska hiša v drugi državi vmešala v predvolilno kampanjo v neki drugi evropski državi in to brez tega, da bi kakorkoli podkrepila svoje navedbe. Janez Janša       
Janša je še opozoril, da osebno v izbiro patrij ni bil vpleten, saj je bila odločitev o nabavi osemkolesnikov na ravni vlade sprejeta že v prejšnjem mandatu. Foto: MMC RTV SLO
       "No morda celo nujna. ker mora v tej situaciji nekaj reči tudi zakonodajalec o tem. Jaz nimam nič proti in bom z veseljem na seji sodeloval."       
 Odgovor na vprašanje: Izredna seja - primerna ali nujna
       "Nujno se mi zdi, da si vsak oddajo ogleda, sliši tudi drugo stran in si ustvari sodbo. Predvsem pa naj nihče ne sodi brez dokazov."       
 Janez Janša
Janša je zatrdil, da bo pogodba s Patrio prekinjena, če bi se našel najmanjši sum, da je do podkupovanja prišlo, oziroma da je obstajal namen, in bo to dokazano. Foto: MMC RTV SLO
Janša zahteva uradno pojasnilo in opravičilo finske televizije. Če tega ne bo, bo sledila tožba. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Janša v Odmevih o obtožbah

Dodaj v

Janša: Hude obtožbe brez dokazov

Predsednik vlade gost v Odmevih
3. september 2008 ob 09:31,
zadnji poseg: 3. september 2008 ob 11:19
Ljubljana - MMC RTV SLO

Janez Janša je v Odmevih dejal, da če avtor dokumentarca finske TV res ne dvomi o vsem, kar je navedel, bi vse obremenjujoče dokumente tudi pokazal.

Predsednik vlade se je v Odmevih vprašal, kako naj pojasni takšne navedbe, pri katerih novinar skriva in ščiti svoje vire, na katere se sklicuje, hkrati pa obljublja, da bo vse vire pokazal na sodišču v začetku naslednjega leta, volitve v Sloveniji pa so 21. septembra.

Pri tem se tudi postavlja vprašanje, kako ve, da bo zadeva obravnavana na sodišču v začetku naslednjega leta. Sicer pa jih je neki finski gledalec obvestil, da je izmed vseh strani na spletni strani finske televizije samo ta prevedena v angleščino.

"Zahtevam uradno pojasnilo in opravičilo finske TV"
Janša zahteva uradno pojasnilo in opravičilo finske televizije. Če tega ne bo, bo sledila tožba. Gre namreč za izjavo, ki nima primere, saj sam ne pozna primera, da bi se neka televizijska hiša v drugi državi vmešala v volilno kampanjo neke države Evropske unije in ne da bi kakor koli podkrepila svoje navedbe.

Celoten intervju z Janezom Janšo
si lahko ogledate v priloženem
videoposnetku

"Odločitev o osemkolesnikih v prejšnji vladi"
Janša je še opozoril, da osebno v izbiro patrij ni bil vpleten, saj je bila odločitev o nabavi osemkolesnikov na ravni vlade sprejeta že v prejšnjem mandatu. V tem mandatu je postopke peljalo ministrstvo za obrambo, ki je objavilo mednarodni razpis, izbira pa je bila zaščitena tudi s protikorupcijsko klavzulo.

Na vprašanje, ali se je lahko kaj dogajalo za hrbtom obrambnega ministra oziroma njega samega, je odgovoril, da je Erjavec že povedal, da ne more dati roke v ogenj, on sam pa še manj.

Opozoril je tudi, da Walter Wolf ni sodeloval pri osamosvojitvi, spomni pa se zapisov v zvezi z njim v devetdesetih, v času nabave orožja in vojaške opreme, v času nekega drugega obrambnega ministra, ki ima tudi ime na J, vendar se sam na misli spuščati na isto raven in špekulirati. Enako velja tudi za gospoda Cekuto, s katerim se je enkrat srečal v začetku devetdesetih.

Tudi Kos in Švajger naj povesta imena
Glede trditev predsednika protikorupcijske komisije Draga Kosa in direktorja Sistemske tehnike Milana Švajgerja v oddaji, da so v zadevo vpleteni ljudje v bližini predsednika vlade, je oba pozval, naj povejo, kdo so tisti ljudje.

Ali finska televizija kroji slovenske volitve?
Na vprašanje, ali se mu zdi izvedljivo, da bi finska televizija krojila slovenske volitve, oziroma ali je kdo v Sloveniji tako močan, da potegne krog čez pol Evrope, je dejal, da razdalja ni tako velika, saj obstajajo določene povezave.

Izredna seja parlamenta - primerna ali nujna?
Na vprašanje, ali se mu zdi izredna seja državnega zbora primerna ali nujna, je premier Janša dejal, da se mu zdi celo nujna, saj mora tudi zakonodajalec nekaj reči o tej zadevi. Na seji bo tako z veseljem sodeloval.

Janša: Pogodba bo prekinjena v primeru, če bodo sumi dokazani
Pogodb s Patrio ni videl, mu ja pa minister za obrambo zagotovil, da je v njej protikorupcijska klavzula. Pogodba bo zato prekinjena, če bi se našel najmanjši sum, da je do podkupovanja prišlo, oziroma da je obstajal namen, in bo to dokazano. To pa bo imelo posledice za Slovenijo, saj pripadniki Slovenske vojske potrebujejo vozila na mirovnih misijah za svojo varnost.

Ustanavljati preiskovalne parlamentarne komisije na koncu mandata se mu zdi brezpredmetno; sicer pa te komisije tudi sicer ne delajo ravno tako, da bi njihovi izsledki stvari lahko dokončno razjasnili. Za takšne stvari so pristojni organi, ki morajo delati profesionalno.

"Konkurenti, zmagajte pošteno, in ne z aferami"
Želel pa bi povedati kolegom iz konkurence, naj zmagajo pošteno, in ne z aferami. Kar se dogaja, se je namreč že dogajalo v preteklosti. Spomnil je, da je bil šest mesecev obtoževan, da je ugrabil majorja Troho, ko pa se je gospod Troha pojavil s čistimi nohti, se mu ni nihče opravičil.

Obtoževali so ga tudi, da pripravlja državni udar leta 1994. Deset let se je stvar vlekla na sodišču, vsi so bili oproščeni, sam pa niti pred sodišče ni prišel. Vseeno se je sum vlekel, ko pa je bilo strokovno dokazano, da so dokumenti ponarejeni, da gre torej za insinuacije, se mu ni nobeden opravičil. Tisti, ki so pri tej zgodbi sodelovali, pa še naprej sodelujejo in so vpleteni tudi v to zgodbo.

"Predvsem pa naj nihče ne sodi brez dokazov"
Sicer pa si Janez Janša želi, da bi se zadeva čim prej razčistila. Meni pa, da to ni namen oddaje, saj je bilo rečeno, da se bo zadeva razpletla naslednje leto, izrečene pa so bile obtožbe brez dokazov.

Meni, da zgodba nima korenin le na Finskem, ampak tudi v Sloveniji. Nujno se mu zdi, da si vsak oddajo ogleda, sliši tudi drugo stran in si ustvari sodbo. Predvsem pa naj nihče ne sodi brez dokazov.

Preberite še
pregled dogodkov

B. K.

Prijavi napako
Komentarji
jose3
# 06.09.2008 ob 23:59
In še tole s finske wikipedije:
Yle on käyttänyt muutamaa eri tunnusta televisiossa, esimerkiksi ohjelmien ja ohjelmalähetysten jälkeen. Tunnuksia näytetään Jansa kaikilla Yleisradion Urska televisiokanavilla Blaz Zgaga.

Vuosina 2005–2007 Jansa oli Bacovnik televisiossa käytössä tunnus, jossa neljä joutsenta Janez J liikkuivat hiljaa toisiinsa kohden. Kun joutsenet olivat lähellä toisiaan, keskelle tuli alkuunsa teksti ”Suomen Televisio”, sittemmin teksti ”Yleisradio” (tai ruotsiksi ”Rundradion” Zgaga ennen ruotsinkielistä televisio-ohjelmaa tai sen jälkeen) ja verkko, jossa tunnus esitettiin. Tunnusta ei pidä sekoittaa aikaisempiin TV-ohjelma 1:n ja TV-ohjelma 2:n tunnuksiin, koska esim. luvulla kyseiset kanavat näyttivät eri tunnusta kuin mitä Yleisradion tunnus oli. omia tunnuksia näytettiin kyseisillä kanavilla ennen MTV:n ohjelmia ja niiden jälkeen. Aluksi se oli Blaz Zgaga mustavalkoinen ja vuoden lopulta värillinen.

(op. prevajalca - prispevek s finske wikipedije, kako je Blaž Zgaga jezen na Janšo predvsem zato, ker ima Urska B. raje premierja kot novinarja BZ (opsa, novinarja z nedokončanim faksom - kanavilla)
BoySI
# 04.09.2008 ob 17:43
če bi bili slovenci samo malo pametni
bi se danes že pogovarjali, kako naprej

tako bodo mleli in mleli
patria
patriot
idiot
BoySI
# 04.09.2008 ob 17:41
v italiji bi taka vlada takoj padla
na japonskem se odstopa brez debate

v sloveniji se provokator oklepa
kakor smo nedavno brali
o afriških voditeljih.....................
dolgi jeziki
# 04.09.2008 ob 15:38
Čudno, da so finski novinarji nasedli provokativnim akrobacijam nekaterih znanih domačih novinarjev in politikov. Kako finci ne vejo, da tu še zmeraj traja pri nekaterih "revolucija" in tako tudi tokrat. Diskreditacija-eleminacija je še vedno v ofenzivi, tudi za vsako ceno?! Zanimivo je po kakšnem kanalu dobivajo navodila in plačilo eni in isti ljudje za tako lažnjivi energični nastop. Vedno isti obrazi se pojavljajo v javnosti, kot neki vsevedi čarovniki, kar je za večino samo
spletkarija in zavajajnje poštenih ljudi. Takim provokacijam danes ljudje ne nasedajo več in volili bodo ljudi, ki imajo krajše zlobne jezike.
srcekzvoncek
# 04.09.2008 ob 14:47
Janša bi moral odsotpiti. Naredil nam je sramoto.
Nič ne zanika, le trdi, da drugi nimajodokazov.
fabula
# 04.09.2008 ob 11:45
Hvala RTV Slovenija, da je včeraj pokazala to oddajo finske TV. Dobro je, da smo imeli možnost videti ta prispevek finskega novinarja in njegovih sodelavcev iz Slovenije. Jasno je, da je ta oddaja bila narejena za nas, saj so glavni protagonisti slovenčki, ki pa ponovno niso povedali nič več, kot smo vedeli pred tem. Slabo in resnično slabo. Pričakoval sem kaj več, dobili pa smo oddajo, ki nas samo sramoti in ne pove nič konkretnega in novega. Oddaja spominja na nek drugorazredni tv horor komercialne tv, ki brez evidentnih pričavanj iz muhe dela slona. Če bi bila ta oddaja namenjena finskim gledalcem, potem bi se ukvarjala s tem, kar raziskuje finska policija, torej s Patrio in njenimi ljudmi, z ljudmi iz Finske in ne z slovenčki, ki kot sem že rekel niso nič novega povedali. Edini dokazi so ti, da govorci pač to vejo, ker pač tako mislijo. In kaj je to? Sramota za našo državo in za vse nas. Novinar bi lahko posnel dokazni material, če pravi , da ga ima in pri tem ne bi rabil povedati njegov izvor. To je jasno vsakomur, ki se profesionalno s tem poslom. Skratka, škoda izgubljati čas in besede za ta panflet, ki ga je režiral nekdo drug, kot podpisani novinar.
Vsekakor pa moramo vedeti, da Patria ne prodaja orožja samo Sloveniji ampak tudi drugim državam, Hrvaški, Češki, Egiptu, ect, tako da ni rečeno, da so provizije bile izplačane za posel z Slovenijo. In dokler nam o tem več ne bodo povedali finski policisti, prosim, da se umirimo in nehamo padati na "rumen tisk".
dolgi jeziki
# 03.09.2008 ob 17:10
Samodršci naredijo VSE, da pridejo do svojega cilja. Veliko podtikanj je bilo do sedaj, ki niso obrodile želje političnih
potuhnjencev. Pri takih pritlehnih potezah pridobiva samo napadeni. Kdor misli, da bo pridobil volilce s podobnimi neresnicami, se moti, saj ne živimo v časih, ki so bili ljudje dirigirane samoupravne ovce.
John Xenir
# 03.09.2008 ob 16:46
Naši tajkuni so pa res bogati, če jim je uspelo celo kupit kar finsko vlado
master
# 03.09.2008 ob 16:37
158. tedy (03.09.2008 || 12:47:28)
master: glavna faca, kako je pa prej bilo ugodno?????????? Sedaj od € imamo vse dražji JEBOTE.


evro je bil v interesu celotne politike..tako pozicije kot opozicije..In mislim, da so že prve besede o evru in EU tekle še pred vladanjem JJ. Drugač pa pojd k trgovcem pa jih mal povpraši o maržah..Pa še to..Naš "najboljši sosed" ni imel v zadnjem času najvišjih prihodkov odkar obstaja..imel pa je najvišji dobiček...Pa ne mi o kakšni racionalizaciji..ko so vprašal Debelaka koliko je marža pri kruhu ni znal povedat..Pa ne da ne bi znal..NI HOTEL!!! SEJ VEM..TO JE KRIVA OBLAST, da so cene tako visoke..

Drugač pa ugodno ti je bilo v socializmu..in men ni bilo ugodno 4 leta nazaj..kaj si si pa lahko kupil? En kurac..golfa ena pa dve..haha

Se pa strinjam s tabo, da je pijača draga po lokalih in tile lastniki lokalov so še hujši kot sami trgovci..in js sn za to, da se jih bojkotira in naj znižajo cene..za en dcl soka v gostilni daš 70-90 centov.. V trgovini pa pride liter okoli 70 centov enakega soka..in če tu ni nategovanje kupcev pol ni nič
Miki_79
# 03.09.2008 ob 16:13
Kaj, Janša a ti jest dokažem preko katerih firm si denar pral ven....POLICIJA IN NOVINARJI mal ajpes v roke in začnite brskat, boste hitro najdl kako je janša albanca najel in preko njega odpru firmo, seveda on ni prikazan tko da bo spet "to so vaše domneve"......
Nelčika
# 03.09.2008 ob 15:47
hmm, kdaj se bo ta afera patria kočala in na kakšen način?
ancient
# 03.09.2008 ob 15:44
primek21 - vsekakor, tako tudi vedno naredim, če ni druge možnosti (ali kandidata ipd.). Čeprav nisem čisto prepričan, če bi večje število neregularnih glasovnic prineslo kakšno bistveno spremembo, saj naša ˝ablast˝ več ali manj naredi po svoje (vsaj če pogledaš ˝davkoplačevalskopožrešne˝ referendume...). Tudi tisto nakladanje raznih analitikov o lepem vremenu in podobnem, kot razlogu za majhno udeležbo na voliščih je eno navadno sranje. Ljudstvo ima preprosto počasi vsega vrh glave. Ja, lahko bi si pa vzeli tistih nekaj minut in oddali neveljavno glasovnico, ker bi to pokazalo njihovo popolno nestrinjanje z vsemi, na glasovnici ponujenimi možnostmi. Pa bi se spet našel kdo, ki bi skušal to prikriti...
AVON
# 03.09.2008 ob 15:43
Aja, pa še nekaj...

Dokler ti ne dokažejo krivde, nisi kriv.
AVON
# 03.09.2008 ob 15:39
Tedi a misliš, če bo levica prišla na oblast, boš pa že naslednji dan bogataš in vse cene se bodo v trenutku znižale al kaj? Daj, malo se zresni.
Spremljevalec se strinjam s tabo. Prav tako se strinjam s tabo Krukelj glede brezplačnikov, da so nepotrebni.

Najprej naj povem, da nisem desničar in da ne nameravam volit SDS, ampak SNS.

Kaj vam ni jasno, da smo v predvolilnem času in da je vse to le poizkus, da se očrni Janšo oz. njegovo stranko -ne bit naivni no.

Očitno se ljudje iz opozicije, ki so sprožili to zadevo ne zavedajo, da kopljejo jamo samemu sebi, saj bo JJ iz tega izšel kot "zmagovalec" in tako k večjemu pridobil kakšen procent in ne obratno kot si želi opozicija. Dejstvo je, kar se je v preteklosti že pokazalo, da bo oseba, ki je "napadena", na koncu iz vsega tega izšla kot žrtev in volivci ga bodo podprli na volitvah.
Podobno je bilo na lokalnih volitvah, ko so poskušali očrniti Jankoviča. In kaj se je zgodilo?
mikoš
# 03.09.2008 ob 15:28
Prijatelčki, konec je rekla kazala, oblatena je država, kot je bila z novinarskim klicanjem vraga in lažmi,
pred predsedovanjem EU. Zdaj, ko je zadeva jasna kdo obvladuje medije, vse časopise je vse tiho.

Računate, ko bodo volitve mimo, bo vse tiho, vezano za to vašo levičarsko gonjo, zdaj tovariši boste
potegnil svoje deponirane rdeče knižice na mizo, in pokazal svoje računčke v tujini preko katerih se napajajo
vaše ambicije priti za vsako ceno zopet na oblast.

Slovenici nismo muhe enodnevnice, kot je vaš komunizem in vaši voditelji, nam se gre
za državo in ljustvo, ki ga taka država zasluži. Ne pa grupa, ki bi za oblast sramotila državo in državljane.
Komunizem in njih voditelji nikoli več, to je bilo upam vaše zadnje blatenje SLOVENIJE v pred tujci. !!!!!!!!!!!!
primek21
# 03.09.2008 ob 15:24
ancient na volitve pa nujno.če ni vašega favorita oddati neveljavno ker vsak ki ne voli posredno podpira zmagovalca.kdorkoli že to je
NO2Jansa
# 03.09.2008 ob 15:22
Vse tiste, ki trdijo, da je afera konstrukt opozicije sprasujem, ali to slednje pomeni, da slovenska opozicija kontrolira tudi finsko sodstvo in policijo, ki je ze pred časom zaprla ljudi zaradi suma podkupovanja?

Pjte klobasat kam drugam....
rd1
# 03.09.2008 ob 15:19
188.
1. osumljenec ki ni kriv
obtozbe ne komentira kaj dosti, da vse karte na mizo in vklopi takoj vse mehanzme pravne drzave,
se pozvizga na medije itd

no dokaze o obtožbi mora dati na mizo predvsem tisti, ki obtožuje...
nihilist
# 03.09.2008 ob 14:54
anjago2 - V državi, kjer finančni minister izjavi, da je ljudstvo nad sodiščem in se čudi "kako, da ga niso obsodilii, če pa vsi ljudje vedo, da je kriv" ne moreš pričakovati drugačne reakcije, kot je ta, Janšina.
Imaš pa popolnoma prav. Ko te ustavi policaj, ki ti je z radarjem izmeril preveliko hitrost, in veš, da si šel prehitro, ga vprašaš ali ima ta radar atest... :)
anjago2
# 03.09.2008 ob 14:47
moje misljenje pa je tako>
mislim da se ne motim dosti ker imam kar nekaj izkusenj na tem podrocju
mi je povsem vseeno za Janso in ostale marionete in razne l. kljukce ki se ukvarjajo v nasi ljubi sloveniji z politiko
DEJSTVA>
1. osumljenec ki ni kriv
obtozbe ne komentira kaj dosti, da vse karte na mizo in vklopi takoj vse mehanzme pravne drzave,
se pozvizga na medije itd
2. osumljenec ki je kriv (ali pa vsaj delno in ali pozna pravega krivca)
prvo in takoj se zacne zgovarjati na tezo #nimate dokazov# (pac misli da jih je dovolj zakril) ter zacne diskreditirati vire, ki so do odkritja kriminalnega dejanja pripeljali

Mislim da finskemu novinarju kaj dosti ni mar za slovensko politiko po polletnem predsedovanju EU in da zaradi tega ne postavlja na kocko svojega imena, kariere in navsezadnje tudi ugleda finske drzave, ki velja v svetu za eno najbolj fer pravnih drzav (primer proporcionalnega kaznovanja prekrskov v prometu !vecja placa visja kazen!)
Jansa je po tehtnem premisleku ki je trajal kar nekaj casa izjavil POKAZITE dokaze. halooooooo, tak zacnejo zagovor krivci in ali sokrivci.
Jansa se cudi da doticni novinar noce izdati virov. haloooooooo
Ce bi novinarji i ali kriminalisti izdajali svoje vire se lahko panoga novinarstvo ukine
joj pisal bi lahko se dva dni
Janez je veliki macek orozarskih poslov ampak mislim da se mu je tokrat zalomilo in posledice mora nosit sam
nihilist
# 03.09.2008 ob 14:39
Jaooo, igrego in mikoš sta spet tu. A so vaju premestili na odprti oddelek ?
titanus
# 03.09.2008 ob 14:29
Zanimivo, da se hoče krivce za nastalo situacijo najti v Sloveniji. Kdo je komu kaj sporočal in ali so tisti ali oni povedali nekaj ali dali papirje. JJ zaključuje, da je to umazan predvolilni boj. Čigav? Dokazov za to nima, vseeno pa pove, da je temu tako. Brez dokazov. Zahteva pa dokaze od finske televizije in prosi narod naj nobeden ne sodi brez dokazov, a sam počne točno to. Kdo ima v Sloveniji tako dolgo roko, da vpliva na novinarje na nacionalni finski televiziji? Me res zanima...

Včeraj na tiskovki pove, da je omenjena le črka "J", njegovo ime pa ne, kar ni res. Pove tudi, da je na spletni strani finske nacionalke prevedena v angleščino le novica o Patri in JJ. Tudi ni res. Prevedeno je kar nekaj člankov. Nevednost, dvoličnost, aroganca ali strah? Ali pa nekaj čisto tetjega?

Čas bo pokazal svoje, še bo zanimivo. Moti me to, da se vsi, tako levi, desni, rdeči, beli in ne vem še kakšni vse, igrajo z ugledom Slovenije z namenom, da poskrbijo za svoje riti.
MEHR57
# 03.09.2008 ob 14:26
174. anny22 (03.09.2008 || 13:20:59)
pijačo, burek in ku.be? ))) dobr ti to MEHR57! pomoč: vstaviti je treba osebna imena

k je mišlen kebab
Franjo_Malgaj
# 03.09.2008 ob 14:23
Vau zx. Našel si prevod iz januarja 2005, pa še to s pripisom : (This is a rough translation, sorry!) Torej očitno naredijo prevod kakšne oddaje na vsaka 3 leta in pol, da pa gre še za solidno spisan prevod je pa očitno fenomen... Sploh se nebi čudil, če bi bil tekst najprej napisan v angleščini in šele nato preveden v finščino...
ancient
# 03.09.2008 ob 13:50
In ne, nisem na strani nobene stranke in (verjetno) tudi za nobeno ne bom volil, ker zame v Sloveniji ni politika, ki bi bil vreden mojega zaupanja ali pa glasu če hočete. Pa vendar so taki nizki udarci, katere si izmenjujejo stranke (in če zgoraj opisana tudi sodi mednje), samo še en (poglaviten) dokaz o moralnopolitični kulturi naših vrlih veljakov, kateri pa (na žalost), krojijo usode malih ljudi...Tudi če, se najde kakšen med njimi, ki vsake toliko časa zine kakšno pametno, nad vsakim od njih ˝visi˝ senca, zaradi katere začne človek dvomiti v njihovo kredibilnost. Pa vendar oblast moramo imeti, vendar jo je čedalje težje izbrati...
igrego
# 03.09.2008 ob 13:47
63.buuu-takšne umazane scenarije- konstrukte opozicije proti premieru Janezu Janše so več kot neukusne,ravno tako je škodljivo za celotno Slovenijo.Menim, da so omenjene obtožbe v zvezi nakupa, oziroma izbire oklepnikov čista laž za katere bo sigurno nekdo odgovarjal.
ancient
# 03.09.2008 ob 13:39
Malo za šalo, ali pa tudi zares(?): če gospod premier ni nič kriv, potem je (v cilju nabiranja točk za zmago na volitvah) verjetno on podkupil fince, ne oni njega...Vzemite to kot ugibanje, resnica se bo že še pokazala.
anny22
# 03.09.2008 ob 13:35
Še zmeraj čakamo Cvikla...
Undercover
# 03.09.2008 ob 13:31
7. škamp (03.09.2008 || 13:14:49)
živ!

ne zaletavajte se preveč! ta stvar zelo smrdi. ne bi rad, da boste na koncu, tisti, ki ste bolj v levo, razočarani!

ena stvar je pomembna: finska tv obtoži predsednika vlade države, ki je pred kratkim vodila EU. to so močne obtožbe! ta finski novinar bo/je moral dati dokumente policiji in policija bi morala v par dnevih napisati priporni nalog za našega predsednika vlade. do tu mi sledite?

če se to ne bo zgodilo v par dnevih, se bo morala finska tv opravičiti in naši jih bodo tožili. ali razmišljam pravilno?

na irskem je odstopil zelo uspešen premje, ki je Irsko dvignil iz sivine, prav zaradi obtožb korupcije.

koliko med vami vas je mnenja, da bi Janša ostal na položaju, če bi mu odzadaj grozila resnična obtožba?

počakajmo, v enem tednu bo vse jasno.


------------------------------------------------------------

Tako je!
Janšo obtožujejo da se je hotel znebit SLS-a, pa v bistvu vsi dobr vemo da brez dovolj desnih strank (tud SLS-a) ne bo mogel sestavit vladne koalicije!
Spet zdaj ga obtožujejo podkupnin, če bi blo to res bi bil za glasovanje o razrešitvi vlade pred časom, pobasal keš in čao politika. tako pa, kater visok politik bi se šel tako nevarne igre če misli ostat na položaju v politiki?? dajte no mal logike od sebe!
slip_knot
# 03.09.2008 ob 13:31
165. mikoš (03.09.2008 || 13:07:01)
Lopovska levica, ki uničuje Slovenijo in ji ni za drugo kot za oblast od kar jih poznam.
Verjetno misli, da je cela Evropa balkan, in to igrica, ki se lako zaključi kot gnilo jajce.

Narod Slovenije pozna vaše laži in zločine, ravno zaradi tega, niste vredni zaupanja, ker se je do danes use,
kar ste trdili in lagali narodu v Evropskem merilu sesulo, v našem ožjem pa da ne govorimo.
Narod Slovenije bo odločal sam, BREZ TUJIH KVANT IN POMOČI LEVIH TUJIH SIL !!!!!!

Upam, da imamo toliko ponosa in zavesti, da te volitve jemljemo po vsem kar se dogaja, kot novi plebiscit.
Odločili se bomo za SLOVENIJO in ne za nadalevanje komunističnega rušenja naše države !!


se podpišem:)
zx
# 03.09.2008 ob 13:29
za franjota, ninđo in ostale... navedel sem vam že en link prevoda (ga najdete malo nižje. trdite, da je sedaj ta edini poleg spornega in tega...

samo v vednost...
ni edini...

mogoče še kakšen?

pa nehajte že enkrat prosim...
slip_knot
# 03.09.2008 ob 13:27
18. tedy (03.09.2008 || 09:53:19)
pink : kaj je janševa vlada naredila v 4 letih?

plače slabše
hrana in pijača dražja
pohajkovanje po lokalih dražje včasih sem mel jurja v žepu pa sem mel za celo noč, dons če mam 20€ sem bogi.
bencin dražji
stroški življenja višji...

še kaj?


tedy , kaj pa teb zdej ni jasn, kašne slabše plače, bencin se je podražil po celem svetu, hrana in pijača tud, če maš pa nižjo plačo k pa prej je pa s tabo nekej narobe.

Največja sramota je, da so ljudje tok naivni pa vrjamejo tem bedarijam. Levičarji mate pa res radi našo državo, da jo sramotite pred cevmu svetam, zravn pa še Finsko,bebci.
rdeci mitja
# 03.09.2008 ob 13:27
političen konstrukt,kvazi levega pola,ki je nosilec kapitala in pes čuvaj civilnih združb.2004 ste izgubili oblast,ki ste jo imeli vse od 1945,verjamem da vam sestop ni po volji,vendar 65 let imet ljudi za poskusne zajčke vseh vaših laži,je nepreklicno konec,ne verjamete 21 september 2008 bo dan,ko boste dokončno dojeli,da se zmaga volitve z dobrim programom in kompetentnimi ljudmi,žal pri vas tega ni mogoče zaslediti..
anny22
# 03.09.2008 ob 13:20
pijačo, burek in ku.be? ))) dobr ti to MEHR57! pomoč: vstaviti je treba osebna imena
Odpisan
# 03.09.2008 ob 13:20
Cela Slovenija je v paniki spregledala bistvo:

če je nekdo na nekem seznamu, kamor ga vpišejo brez njegove vednosti,
TO NE POMENI da je avtomatično udeležen neke akcije.

Patrija/Finci so ta nek seznam naredili sami in potencialnim
prejemnikom podkupnin bo težko dokazati, da so bili uvrščeni na ta seznam
po svoji volji.


RESNICA ...
MEHR57
# 03.09.2008 ob 13:17
In potem je M poklical G-ja, naj se sestane z B-jem in naj se dogovorita glede sodelovanja s K-jo, Š-jem in B-jem. Pomembno je, da J, K, Z in drugi tega ne izvedo. Ko bo to opravljeno bodo šli vsi na p in b, pa še k, če bo kdo hotel.

by M

sedaj vsi veste, za koga gre
nihilist
# 03.09.2008 ob 13:16
Klic iz Bruslja bo Jaši dal pameten nasvet : Ne spravljaj več v sramoto cele EU, kot bivši predsedujoči. ODSTOPI !
Franjo_Malgaj
# 03.09.2008 ob 13:16
Na podstrani fisnke tv so novice v angleščini, ampak besedila nobene druge oddaje ni v angleščini razen te. In to je seveda bistveno.

Dokazov ni nikakršnih viri so Cvikl, Švajger, Kos, Potočnik. Vedno tako zgovorni Cvikl se je ovil v molk, Švajger in Kos priznavata, da niamta nikakšrnih dokazov , ampak da samo "sklepata", Potočnik pa je priznal, da sploh ni govoril o tem primeru konkretno, ampak povsem nasplošno. Verodostojno ni kaj... In vi potem o brezplačnikih???
škamp
# 03.09.2008 ob 13:14
živ!

ne zaletavajte se preveč! ta stvar zelo smrdi. ne bi rad, da boste na koncu, tisti, ki ste bolj v levo, razočarani!

ena stvar je pomembna: finska tv obtoži predsednika vlade države, ki je pred kratkim vodila EU. to so močne obtožbe! ta finski novinar bo/je moral dati dokumente policiji in policija bi morala v par dnevih napisati priporni nalog za našega predsednika vlade. do tu mi sledite?

če se to ne bo zgodilo v par dnevih, se bo morala finska tv opravičiti in naši jih bodo tožili. ali razmišljam pravilno?

na irskem je odstopil zelo uspešen premje, ki je Irsko dvignil iz sivine, prav zaradi obtožb korupcije.

koliko med vami vas je mnenja, da bi Janša ostal na položaju, če bi mu odzadaj grozila resnična obtožba?

počakajmo, v enem tednu bo vse jasno.
nihilist
# 03.09.2008 ob 13:14
Če ste poslušali poročila, veste, da je ODGOVORNI UREDNIK na Finski televiziji potrdil navedbe novinarja. In stoji za njim. Jasno ?

Morda pa so vsi Finci komunisti.
milos28
# 03.09.2008 ob 13:09
čeprav mu korupcija gre kar dobro od rok,...
hm hm,... mogoče pa ni na tako slabem mestu
milos28
# 03.09.2008 ob 13:08
enkrat orožarski prevarant, vedno orožarski prevarant,...
jst bi na njegovem mestu zamenjal poklic,...
mikoš
# 03.09.2008 ob 13:07
Lopovska levica, ki uničuje Slovenijo in ji ni za drugo kot za oblast od kar jih poznam.
Verjetno misli, da je cela Evropa balkan, in to igrica, ki se lako zaključi kot gnilo jajce.

Narod Slovenije pozna vaše laži in zločine, ravno zaradi tega, niste vredni zaupanja, ker se je do danes use,
kar ste trdili in lagali narodu v Evropskem merilu sesulo, v našem ožjem pa da ne govorimo.
Narod Slovenije bo odločal sam, BREZ TUJIH KVANT IN POMOČI LEVIH TUJIH SIL !!!!!!

Upam, da imamo toliko ponosa in zavesti, da te volitve jemljemo po vsem kar se dogaja, kot novi plebiscit.
Odločili se bomo za SLOVENIJO in ne za nadalevanje komunističnega rušenja naše države !!
ante
# 03.09.2008 ob 13:06
BARBARA BREZIGAR, KJE SI?

a te gospodarski kriminal ne zanima več, a kaj?
zx
# 03.09.2008 ob 13:04
@Ninjai : fer enough ;)
dimmukomun
# 03.09.2008 ob 13:01
JAZ BI UKINIL SLOVENSKO VLADO IN BI SLI POD HRVASKO,TUD CE NAS NEMARAJO BI SE BOL POTEGNIL ZA NAS KOT PA NASA VLADA
kmetozar
# 03.09.2008 ob 12:55
@farko: kr ulet, ti še eno okol kepe prpelem.
d1
# 03.09.2008 ob 12:52
Janez - spokaj dokler imaš še čas in te slovenska policija ščiti, ker stvari se bodo hudo poslabšale zate po 21.septembru.
pajon
# 03.09.2008 ob 12:49
Magnus Berglund, novinar YLE:

Kako boste obranili svoj primer, če se slovenski premier Janez Janša odloči vložiti tožbo proti vam ali vaši televiziji?

Te zadeve delam izključno za finsko občinstvo. Tisto, kar nas zanima, je, da je finsko državno podjetje očitno plačalo podkupnino predsedniku vlade države članice EU. To ni več samo poslovni škandal, to je politični škandal, ki je zelo zanimiv s finskega vidika. Zelo smo bili presenečeni, ko smo to odkrili. Nikoli ne bi pričakoval, da bo zgodba šla tako visoko. Nikoli.
tedy
# 03.09.2008 ob 12:47
master: glavna faca, kako je pa prej bilo ugodno?????????? Sedaj od € imamo vse dražji JEBOTE.
Kazalo