Slovenija
(2)

Poudarki

  • Tako Šketa kot Renier sta tožilca z dolgoletnimi izkušnjami.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Robert Renier
Robert Renier vodi okrožno državno tožilstvo v Krškem. Foto: BoBo
Drago Šketa
Drago Šketa trenutno vodi mariborsko okrožno državno tožilstvo. Foto: BoBo

Dodaj v

Kandidata za generalnega državnega tožilca opravila pogovor z državnotožilskim svetom

Svet ne izdaja, kateremu kandidatu daje prednost
5. januar 2017 ob 16:23
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Državnotožilski svet je danes opravil pogovor s kandidatoma za generalnega državnega tožilca Dragom Šketo in Robertom Renierjem, na podlagi pogovorov se bo svet odločil, koga predlagati za prvega moža državnega tožilstva.

Za zdaj še ni znano, kateri kandidat si je priboril naklonjenost državnotožilskega sveta. Svet bo namreč najprej počakal na pogovor vlade o kandidatih za novega državnega tožilca. To bo vlada opravila predvidoma prihodnji teden.

Šele nato bo državnotožilski svet oblikoval poročilo, na katerega bosta oba kandidata lahko dala obrazložene pripombe. Po poročanju Radia Slovenija bo državnotožilski svet nato pripravili dokončni predlog za generalnega državnega tožilca in ga poslal na obravnavo v DZ.

Tako Šketa kot Renier sta tožilca z dolgoletnimi izkušnjami. Šketa vodi mariborsko okrožno državno tožilstvo, Renier pa okrožno državno tožilstvo v Krškem. Sedanjemu generalnemu državnemu tožilcu Zvonku Fišerju mandat poteče 5. maja.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
semaino
# 05.01.2017 ob 23:20
Zvonko Fišer odhaja na smetišče zgodovine kot velika črna pika v slovenski propadli tranziciji kot eden od glavnih akterjev, da je naša država ostala na nivoju katerem je in da lopovi niso stopili za zapahe in da nedolžni sedijo v priporih.

Bil je vesten vojak enopartijskega režima, ki je brezdušno zatiral in po potrebi likvidiral vsakega, ki je potisnil glavo iznad vode in mislil s svojimi možgančki.

Zato g. Fišer želimo vam miren pokoj z visoko pokojnino Za vaš nepotizem in ostala nedela, opuščanje odgovornosti, vsi Slovenci vemo, da si ne zaslužite nobenega €. V demokratični državi takšne kot ste vi zapirajo za rešetke.

Pa čim prej ugasnite luč za seboj. Hvala.
Neljuba resnica
# 05.01.2017 ob 16:58
Srečno obema! Zmagovalec se mi smili že v naprej, sicer pa ni nihče od kandidatov tabula rasa.
Stisnit in po možnosti preživet, srečno!
Kazalo