Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Kandidati stranke GibanjeSkupajNaprej prihajajo iz vsakdanjega življenja, delujejo na svojih profesionalnih področjih oz. so nekateri že upokojeni, a so se odločili za kandidaturo v upanju, da bodo tako spremenili razumevanje politike in tistega, kar se danes v Sloveniji dogaja, pojasnjuje predsednik stranke. Foto: BoBo

Dodaj v

Kandidati GibanjaSkupajNaprej so "politično čisti"

Predstavitev kandidatne liste v Ljubljani
17. maj 2018 ob 14:28
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Stranka GibanjeSkupajNaprej ima na volilnih seznamih 66 kandidatov. Gre za ljudi, ki so "politično čisti" in do zdaj niso bili vpleteni v afere, zatrjuje predsednik Danijel Bešič Loredan. V politiko vstopajo, da bi od nje umaknili nekatere podsisteme.

V naslednjem tednu bodo podrobneje predstavili svoj predlog reforme zdravstvenega sistema in ureditve javnega sektorja, je napovedal Bešič Loredan.

Po besedah podpredsednice sveta stranke Edite Dobaj se zavzemajo za delno redefinicijo javnega sektorja. Predlagajo ukinitev svetov zavodov in profesionalizacijo vodenja. Od tega ne nameravajo odstopati in bo to tudi pogoj za morebiten vstop v koalicijo.

Na volitvah bi radi dosegli sedem odstotkov. Če jim bo uspelo, pa da bi za predsednika vlade postavili človeka, ki ne bi bil predsednik gibanja ali stranke, ampak človek s kompetencami.

Zavračajo očitke, da kot stranka nimajo vsebine. Želijo si sprememb, saj je politika pozabila, da ni sama sebi namen, ljudi pa se potiska na rob izgorelosti, opozarja kandidatka Edita Tomič. Generalni sekretar stranke Peter Petrovčič želi delovati na področju odpravljanja prekarnih oblik zaposlitev. Zavzema se tudi za lustracijo oz. odstranitev vseh struj, ki so delovale v prejšnjih sistemih in obvladujejo določene podsisteme v državi.

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
Juhu
# 17.05.2018 ob 17:22
Če nimajo izkušenj z lumparijami, bodo težko sedanjim politikom.
PomisliSe1x
# 17.05.2018 ob 14:37
Caki a pol ni Jankovic, pardon Cerar, pardon Sarec tisti neomadezevani novi novi novi obraz?

ok!
Sandalovina
# 17.05.2018 ob 23:46
"V imenu vseh tistih v zdravstvu, ki se ne okoriščajo in pošteno delajo in zaradi katerih zdravstveni sistem sploh še deluje, zavračam takšna usrana posploševanja, kakršno je tole."

Od zdravstvenega delavca bi človek pričakoval malo kulturnejše izražanje. Nobenega posploševanja ni bilo. Spregledali ste, da sem govorila o "podjetnih" zdravnikih in dobaviteljih. Zakaj se zaletavate, če ne sodite med te? Ali želite povedati, da ni še več denarja poniknilo v tej črni luknji, kot v bančni?
VZajcev
# 17.05.2018 ob 17:37
Dobijo mojo podporo, zato ker vidim, da želijo resnično reformirati zdravstvo in javno upravo. Javnomnenjskim raziskavam pa ni za nasedati.
Sandalovina
# 17.05.2018 ob 19:51
Juhu

"Če nimajo izkušenj z lumparijami, bodo težko sedanjim politikom."

Imajo, imajo. Kam mislite, da je izginil davkoplačevalski denar? V žepe "podjetnih" zdravnikov in dobaviteljev medicinske opreme. To stranko podpira zdravniški lobi. V parlament želijo, da bi privatizirali zdravstvo. Zato imajo moj NE!
solaris
# 17.05.2018 ob 16:56
Za lustracijo je pozno...Ampak vseeno nikoli prepozno ! Ljudje, ki obvladujejo zdravstvo,banke,sodišča,tožilstva in policijo in ki delujejo ali so delovali v interesu posameznikov ali članov udbe, bi morali dobesedno nagnati iz te države. Zdravstvo je v rasulu javni zavodi neučinkoviti in spolitizirani, politika pa do grla vpletena v vse družbeno politične sisteme v državi ! Moj glas dobijo !! In verjamem, da še od koga samo ljudje morajo dojeti da so "javnomnenske" raziskave blamaža ki jo ustvarja 700 navideznik anketirancev. Upam da jim bo uspelo !!
solaris
# 17.05.2018 ob 16:56
Za lustracijo je pozno...Ampak vseeno nikoli prepozno ! Ljudje, ki obvladujejo zdravstvo,banke,sodišča,tožilstva in policijo in ki delujejo ali so delovali v interesu posameznikov ali članov udbe, bi morali dobesedno nagnati iz te države. Zdravstvo je v rasulu javni zavodi neučinkoviti in spolitizirani politika pa do gorla vpletena v vse družbeno politične sisteme v državi ! Moj glas dobijo !! In verjamem, da še od koga samo ljudje morajo dojeti da so "javnomnenske" raziskave blamaža ki jo ustvarja 700 navideznik anketirancev. Upam da jim bo uspelo !!
Sandalovina
# 17.05.2018 ob 16:10
"Gre za ljudi, ki so "politično čisti" in do zdaj niso bili vpleteni v afere, zatrjuje predsednik Danijel Bešič Loredan."

Ob takšnih izjavah se mi vklopijo alarmne lučke. Mar ni tudi g. Cerar garantiral najbolj moralno in etično vlado vseh časov in smo dobili, kar smo pač dobili. Lučke me opozarjajo tudi, ko se zdravnik ortoped raje ukvarja s politiko, kot s svojim poklicom.
Lunos
# 17.05.2018 ob 15:18
Sedem odstotkov :)) So komedianti, če ne drugega :)
Bivši uporabnik
# 17.05.2018 ob 20:22
Imajo, imajo. Kam mislite, da je izginil davkoplačevalski denar? V žepe "podjetnih" zdravnikov in dobaviteljev medicinske opreme. To stranko podpira zdravniški lobi. V parlament želijo, da bi privatizirali zdravstvo. Zato imajo moj NE!

V imenu vseh tistih v zdravstvu, ki se ne okoriščajo in pošteno delajo in zaradi katerih zdravstveni sistem sploh še deluje, zavračam takšna usrana posploševanja, kakršno je tole.
Kazalo