Fištravcu po raziskavah javnega mnenja kaže veliko bolje kot Kanglerju. Foto: BoBo
Fištravcu po raziskavah javnega mnenja kaže veliko bolje kot Kanglerju. Foto: BoBo

Fištravec ima več možnosti za zmago v nedeljo kot njegov protikandidat Franc Kangler, saj je njegov naskok pred njegovim predhodnikom na županski funkciji zelo velik, navaja Večer.

Dobra polovica od 400 naključno izbranih anketirancev podpira Fištravca, Kanglerja pa slabih 18 odstotkov. Dobra tretjina jih je bila neodločenih. Če bi vsi opredeljeni volilno napoved tudi uresničili, se sedanjemu županu zmaga obeta s 74 odstotki, Kangler pa naj bi dobil 26 odstotkov.

Ankete je od 13. do 15. oktobra izvajalo podjetje RM Plus.

Na Ptuju napeto do konca
Na Ptuju, kjer je nestrankarski kandidat podjetnik Miran Senčar v prvem volilnem krogu prehitel zdajšnjega župana Štefana Čelana le za en glas, bo napeto do konca. Če bi se vsi opredeljeni volivci v nedeljo udeležili volitev, bi zmagal s pičlo razliko. Zbral bi namreč 50,4 odstotka glasov, Čelan pa 49,6 odstotka. Dobra tretjina vprašanih, ki lahko poruši ravnotežje moči, ostaja neopredeljenih, navaja Večer. V tej anketi je sodelovalo 200 ljudi.

Napeto pa bo očitno tudi v Murski Soboti, kjer so se razmerja moči v drugem krogu bistveno spremenila. Sedanji župan Anton Štihec ima zdaj še samo desetinko prednosti pred nekdanjim prvim kriminalistom v državi Aleksandrom Jevškom, ki mu podpora raste. Neodločena je dobra četrtina vprašanih. Tudi v Murski Soboti so anketirali 200 ljudi.