Gregor Strmčnik je k sodelovanju povabil tudi poražence. Foto: Eugenija Carl
Gregor Strmčnik je k sodelovanju povabil tudi poražence. Foto: Eugenija Carl
Gašpar Gašpar Mišič
Gašpar Gašpar Mišič ne bo župan, bo pa, kot kaže, občinski svetnik. Foto: Eugenija Carl

Strmčnik je kandidiral s podporo liste Radi imamo Ankaran in prepričljivo premagal Gašparja Gašparja Mišiča, ki je kandidiral s podporo liste Slovenija za vedno.

Za Strmčnika je zmaga priznanje za šestletno prizadevanje za oblikovanje občine, a, kot je dejal, zmage ne jemlje kot zmage, saj "nihče ni nič dobil ali izgubil, zato so vsi vabljeni k sodelovanju v občini". Prostor bo torej tudi za tiste, ki so dobili manj glasov od Strmčnika. "Ankarana ne želimo narediti po podobi Strmčnika, ampak mora biti prostor, kjer bo o prihodnjih perspektivah soodločal vsak prebivalec, saj ne bomo izključevali, ampak sodelovali," je zatrdil.

"S Koprom nismo sprti"
Novi župan je kampanjo označil kot kulturno in dostojno. Upa, da bodo s sosednjo, koprsko, občino sodelovali brez težav, saj, kot je dejal, nikoli niso bili sprti. Zato upa, da bosta obe lokalni samoupravi sodelovali.

V povezavi z Luko Koper je Strmčnik dejal, da ta ni predmet delitvene bilance, saj gre za gospodarsko družbo s svojim lastnikom. Glede na to, da del nje sega na območje zdajšnje občine Ankaran, pa je dejal, da to pomeni le, da bodo pri prostorskem umeščanju zdaj sodelovali tudi prebivalci Ankarana, kar je, tako pravi Strmčnik, dobrodošlo. Pričakuje, da bodo dobili celotno nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča v občini Ankaran.

Gašpar Gašpar Mišič si želi športni Ankaran
Strmčnikov protikandidat Gašpar Gašpar Mišič je zmagovalcu čestital in dejal, da odločitev volivcev spoštuje. V občinskem svetu si bo s podporniki prizadeval, da bi vprašanje Luke Koper rešili sporazumno, in ne v škodo podjetja. Za Ankaran želi, da bi dobil športno identiteto.

Občina bo začela delovati z novim proračunskim letom, 1. januarja 2015.