Luka Špik v predtekmovanju ni imel težav in se je zanesljivo prebil v četrtfinale. Foto: VZS
Luka Špik v predtekmovanju ni imel težav in se je zanesljivo prebil v četrtfinale. Foto: VZS

Veslači so v južnokorejskem Čungdžuju začeli letošnje svetovno prvenstvo. V prvi sezoni po slovesu Iztoka Čopa je bil v slovenskem taboru v ospredju nastop Špika, ki je bil na vodi prav v zadnji disciplini dneva in nalogo opravil po pričakovanjih. Do polovice dirke sta se s prvim favoritom, Nemcem Marcelom Hackerjem, oddaljila od zasledovalcev. V drugem delu je Nemec nadaljeval z ostrim ritmom, Špik pa je suvereno obdržal drugo mesto, ki je ob velikem številu prijavljenih vodilo v četrtfinale.

Lahki skifist Rajko Hrvat je v prvi predtekmovalni skupini dneva v svoji skupini zanesljivo osvojil tretje mesto in se prav tako prebil v četrtfinale. Izolčana sta prehitela tekmovalca iz Danske in Francije.

Nastopil je še dvojni četverec z Matejem Rojcem, Gregorjem Domanjkom, Jernejem Markovcem in Gašperjem Fistravcem. Neposredno v polfinale sta iz skupine vodili prvi mesti, ki sta bili za slovensko četverico preveč oddaljeni. Slovenci so tekmo začeli na četrtem mestu, v drugem delu padli celo na zadnje, na koncu pa so bili peti. V polfinale sta se neposredno uvrstili posadki Nemčije in Ukrajine.