Razpis, na katerem je 9,4 milijona evrov osvojil stoženski stadion, je razburil marsikoga. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Razpis, na katerem je 9,4 milijona evrov osvojil stoženski stadion, je razburil marsikoga. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ministrski zbor se je na seji namreč seznanil z Lukšičevim odgovorom na interpelacijo, ki jo je zoper njega 29. julija vložila skupina 27 poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom, SDS. Vlada je odgovor ministra podprla, saj meni, da, ker za določanje pogojev ni bil pristojen, tudi "ni mogel zlorabiti uradnega položaja ali uradnih pravic niti ne zlorabiti ministrstva za šolstvo in šport, prav tako pa tudi ni mogel iz tega naslova ustvarjati neenakosti pred zakonom".

Javni razpis, tako vlada, je bil izpeljan korektno, v skladu z vsemi ustreznimi predpisi in etičnimi merili, ki veljajo pri nas ter v EU-ju. Minister vodi športno politiko in politiko na področju vlaganj v športno-rekreacijsko infrastrukturo ne samo v skladu s predpisi, temveč tudi v skladu s cilji, ki uživajo široko podporo v javnosti, v državnem zboru in podporo vseh dozdajšnjih vlad, je prepričana vlada. Zato državni zbor poziva, da interpelacije ne podpre.

Stožicam celoten izkupiček razpisa: 9,4 milijona evrov
Znano je, da je ministrstvo za šolstvo in šport 2. julija objavilo razpis za sofinanciranje športnih objektov strateškega pomena, na katerega se je poleg še treh kandidatov prijavila tudi Mestna občina Ljubljana, in sicer s projektom za sofinanciranje športnega centra Stožice. Poslanci SDS-a in SNS-a so zoper Lukšiča, še preden so bili znani rezultati razpisa, vložili interpelacijo, saj je bil razpis po njihovem mnenju prikrojen projektu športnega centra v Stožicah. Ta projekt je nato na začetku avgusta na razpisu osvojil vseh 9,4 milijona evrov razpisanih sredstev.