"Rezultati testiranja in subjektivnih mnenj tej gumi - splošno gledano - ne pripisujejo negativnih lastnosti v celoti oziroma takšnih lastnosti, ki bi jo uvrščalo med nevarne pnevmatike," pravijo na MNZ-ju, ampak kljub vsemu so se odločili za umik z vozil Provida. Foto: Policija
Goodride ostajajo na večini policijskih vozil

Poročali smo, da so na Generalni policijski upravi kupili 5.000 zimskih gum, od tega več kot polovico azijskih, med njimi pa je bilo tudi 160 gum znamke Goodride.

Gre za cenene kitajske pnevmatike, slovenskim vulkanizerjem precej neznane, tudi policisti sami pa so zatrdili, da jim ne zagotavljajo varnega dela.

PSS: "Kritičnih pnevmatik Goodride strokovnjaki ne priporočajo"
Ministrstvo za notranje zadeve se je nato odločilo za testiranje primerljivosti in primernosti pnevmatik, ki je bilo opravljeno na poligonu Združenja šoferjev in avtomehanikov Celje, z vozilom policije pa ga je izvedel zunanji izvajalec AM Ljubljana.

S Policijskega sindikata Slovenije so v četrtek sporočili, da sta se za potrebe dinamične vožnje najbolje izkazala Goodyear in Dunlop, za vsakdanjo rabo pa Sava. "Kritičnih pnevmatik Goodride, na katere smo v sindikatu opozarjali, pa strokovnjaki ne priporočajo," so zatrdili.

MNZ: Guma se ne uvršča med nevarne
Zdaj so se odzvali tudi tudi na ministrstvu za notranje zadeve, kjer so zatrdili, da v večini merljivih parametrov testirane pnevmatike dosegajo primerljive rezultate, pri čemer pa pnevmatika blagovne znamke Goodride v testu zaviranja na mokri podlagi dosega celo najboljše rezultate.

"Rezultati testiranja in subjektivnih mnenj tej gumi - splošno gledano - ne pripisujejo negativnih lastnosti v celoti oziroma takšnih lastnosti, ki bi jo uvrščale med nevarne pnevmatike," so zapisali.

Odločili so se za umik z vozil provida
"Kljub temu smo se v Ministrstvu za notranje zadeve odločili, da skladno s priporočili izvajalcev testiranja umaknemo pnevmatike blagovne znamke Goodride z vozil z vgrajenim sistemom provida. O možni nadomestitivi pnevmatik Goodride za ta vozila s pnevmatikami drugih blagovnih znamk se bomo najprej pogovorili z dobaviteljem pnevmatik,"
so dodali.

Goodride ostajajo na večini policijskih vozil