Foto:
Foto:
Boj zoper Titovo cesto

V podmaldku NSi-ja sicer ne dvomijo, da bo ljubljanski mestni svet glede na svojo sestavo odlok o poimenovanju Titove ulice sprejel. Ko se bo to zgodilo, bodo, kot pravijo, sprožili pobudo za presojo njegove ustavnosti, ker so prepričani, da odlok "odkrito širi nestrpnost, Slovenijo razdvaja in ponižuje vse tiste, ki so zaradi Tita trpeli ali izgubili svoje najdražje".

Problem poimenovanja bodo predstavili tudi Čebašek Travnikovi
Poleg tega nameravajo pisati predsedniku Evropskega parlamenta Hansu-Gertu Pötteringu in ga tako seznaniti z dogajanjem v Ljubljani. Kot trdijo, je odločitev o poimenovanju ene glavnih mestnih vpadnic v Ljubljani v neskladju s sprejeto resolucijo EP-ja, ki obsoja vse totalitarne režime, med njimi tudi komunizem.

Obrnili se bodo tudi na varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik in jo prosili za srečanje, da ji "obrazložijo dejanski problem pri poimenovanju Titove ulice".

Janković: Obstaja veliko več resnih nalog
V MSi-ju razmišljajo še o vložitvi kazenske ovadbe zoper ljubljanskega mestnega svetnika Petra Božiča zaradi njegove izjave v tedniku Reporter. Očitajo mu nestrpni govor in laži.

Na vse omenjene napovedi MSi-ja se je že odzval ljubljanski župan Zoran Janković. Kot je dejal, je takšno ravnanje pravica podmladka in dodal, "da je veliko več resnih nalog, s katerimi bi se lahko ukvarjali".

Džamija - čaka se usoda Jarčeve pobude za referendum
V Ljubljani pa sicer ne dviguje prahu le morebitno poimenovanje vpadnice po Titu, temveč tudi džamija in projekt Stožice. Janković pravi, da bo mednarodni natečaj za džamijo v uradnem listu objavljen takoj, ko bo znano, kako se bo razpletla pobuda za razpis referenduma, ki jo je vložil mestni svetnik Mihael Jarc. Javni natečaj in ustrezne spremembe prostorskega načrta bi bile lahko po mnenju župana izvedene do konca leta.

"Stadion bo končan v predvidenem roku"
O stadionu v Stožicah pa je prvi mož prestolnice dejal, da bo zgrajen v predvidenem roku, to je do 30. junija 2010. Dodal je, da srbska Delta ni več del projekta in da bodo končno besedo o tem dali odvetniki. Novi investitor v trgovski del stadiona bo predvidoma znan maja.

M. N.

Boj zoper Titovo cesto