Slovenija
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Jure Zupan
Na ministrstvu za visoko šolstvo, ki ga vodi Jure Zupan, menijo, da je alternativni predlog resolucije nekoliko nenavadna poteza DS-ja. Foto: EPA
VIDEO
Nov program visokega šolstva?

Dodaj v

Na obzorju nov predlog resolucije

MVŠZ: Gre za nenavadno potezo
20. avgust 2007 ob 21:07
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Delovna skupina državnega sveta je pripravila alternativni predlog resolucije o nacionalnem programu visokega šolstva.

Predlog je nastal pod vodstvom državnih svetnikov Jožeta Mencingerja in Janvita Goloba. Slednji je dejal, da je prednost novega predloga v tem, da so pri njegovem nastanku sodelovali predstavniki treh univerz, različnih poklicev in različnih idejnih ozadij. Ob tem je Golob opozoril, da je univerza stara institucija, s katero "se ne eksperimentira ad hoc".

Predlog resolucije bo delovna skupina DS-ja vladi posredovala v 14 dneh, njeni člani pa pričakujejo, da jo bo minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Jure Zupan sprejel kot dobronamerno gesto.

To potezo visokošolsko ministrstvo označuje kot nenavadno, po drugi strani pa kot hvalevredno, če bo koristila že obstoječi resoluciji. Ob tem so poudarili tudi, da je bilo besedilo resolucije, ki je v obravnavi v parlamentu, 15. januarja usklajeno z vsemi visokošolskimi partnerji. Pred vložitvijo v parlamentarni postopek pa je bila resolucija marca usklajena tudi znotraj partnerstva za razvoj. V tem obdobju ni bilo nobenih pripomb - te so se pojavile šele pozneje, zatrjujejo na ministrstvu.

Prijavi napako
Komentarji
Adeorex
# 20.08.2007 ob 23:57
Si fabula vera ... Strici so - dolgo čakali, predno so nam - povedali. V kolikor je čas poglabljanja premosorazmeren dognanim spoznanjem v dobrobit šolstva in če novi utegnejo te ugotovitve smiselno uporabiti, smo na dobri poti.
... tempus omnia revelat.
branka22
# 20.08.2007 ob 21:42
Iz srčike same pridejo vedno predlogi, ki jih je vredno upoštevati in uskladiti z že obstoječimi.
Kazalo