Novakova je okrcala
Novakova je okrcala "različne strankarsko pristranske komentatorje in samooklicane dobronamerne politične razsodnike", ki želijo javnost in volivce razsvetliti, kakšno vodstvo potrebuje NSi. Foto: MMC RTV SLO

Zakonodajne popravke bodo predlagali še pred parlamentarnimi počitnicami, zlasti če zdravstvene reforme ne bo kmalu predlagala vlada, je na taboru stranke v Beltincih napovedala predsednica NSi-ja Ljudmila Novak.

Krščanski demokrati si po njenih besedah socialne države ne predstavljajo tako, da veliko ljudi dobi socialno pomoč, pač pa tako, da jih ima čim več delo, za katero dobijo dostojno plačilo.

Dotaknila se je tudi zadnjih afer, ki po njenem mnenju kažejo, da imamo v Sloveniji težave s sprejemanjem subjektivne in tudi objektivne odgovornosti. To velja tudi za zdravstvo, kjer se "kljub smrti sedmih ljudi, morda celo več, nihče izmed odgovornih ne čuti krivega za ta grozljiva odkritja na nevrološkem oddelku v Ljubljani".

Nezakonito je po njenih besedah ravnal tudi prvi državni tožilec Zvonko Fišer, kar da so odkrili štirje različni organi, kljub temu pa ga Državnotožilski svet ni razrešil, zato se je vprašala, kako naj državljani zaupajo takšnemu sodstvu in takšni državi.

Novakova napovedala NSi-jevo zdravstveno reformo
Novakova napovedala NSi-jevo zdravstveno reformo