Miha Šalehar je na RTV Slovenija prišel kot voditelj Videospotnic. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Miha Šalehar je na RTV Slovenija prišel kot voditelj Videospotnic. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Pred tedni se je končala druga sezona podkasta Številke, v poletnih tednih prinašamo pregled vsebin, ki so bile objavljene čez sezono. Predstavili smo že vsebine, ki so povezane s športom in kulturo, tokrat so na vrsti vsebine, ki se dotikajo medijev. Vse pogovore aktivirate s klikom na slike ob opisu.

Vabljeni k:
-
izpolnjevanju kratkega vprašalnika, s katerim boste ocenili prvo sezono Številk in s tem pomagali k boljšim izdelkom v tretji sezoni. Ta se vrača septembra.
- Na podkast se naročite tukaj!


Miha Šalehar gostil sto gostov

Eden najbolj razpoznavnih obrazov in glasov RTV Slovenija je nedvomno Miha Šalehar. Februarja je v svoji priljubljeni oddaji Spetek gostil 100. gosta, ob tej priložnosti je nadrobil marsikatero zanimivost o svojem ustvarjanju.

Lenart J. Kučić: novinarji bi morali biti firbci
Že nekaj let je prodaja tiskanih medijev v strmem padcu. O položaju in stanju tiska je razmišljal novinar Dela Lenart J. Kučić, ki pri novinarjih pogreša več radovednosti.

Nataša Briški o ameriških volitvah
Eden od letos najbolj spremljanih dogodkov v mednarodni politiki so ameriške predsedniške volitve. Ob začetku strankarskih predizborov smo v Številkah gostili Natašo Briški, soustanoviteljico Metine liste.

Marko Prpič o rojstvu spletne strani www.rtvslo.si
Decembra je minilo 20 let, odkar je začela prvič oddajati spletna stran, na kateri se ravno nahajate. O prvih letih spletne strani www.rtvslo.si se je spominjal Marko Prpič.

Marko Filli o zadnji sezoni
V povsem zadnji oddaji pa smo gostili vršilca dolžnosti generalnega dirketorja RTV Slovenije Marka Fillija, ki je opisal stanje v javnem zavodu.