Slovenija

Poudarki

  • Razklanost nas omejuje, povezanost pa navdihuje, je izpostavil Pahor
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3,3 od 35 glasov Ocenite to novico!
Borut Pahor
Borut Pahor je tudi uradno dobil podporo stranke. Foto: BoBo
VIDEO
SD podprl Pahorja za pred...

Dodaj v

Pahor uradno kandidat SD-ja za predsednika države

Lukšič: Velika priložnost za stranko
5. julij 2012 ob 19:15
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Poslanec SD-ja Borut Pahor je tudi uradno kandidat te stranke za predsednika republike na jesenskih volitvah, je danes le z enim glasom proti sklenilo predsedstvo stranke.

Pahor je v izjavi novinarjem spomnil, da si je vse od začetka najave svoje kandidature za predsednika republike prizadeval pojasniti, kako pomembno je, da "smo zlasti v tem času Slovenci povezani, kolikor je le mogoče".

"Razklanost nas omejuje, povezanost pa navdihuje. Ni težava različnost med nami, težava je razklanost. Ta pomeni, da ideološki in drugi predsodki postanejo tako močni, da padejo zavese na oči razuma in vodijo zadeve emocije, namesto da bi jih vodile premišljene odločitve," meni Pahor.

S kandidaturo želi spodbuditi vse tiste, ki razmišljajo podobno, da povedo, da Slovenija na razpotju evropske poti v trenutku, ko se bo treba odločiti, ne more biti razklana, temveč glede usodnih vprašanj enotna. To šteje kot svoje politično poslanstvo.

Lukšič: To je velika priložnost za Slovenijo
Stranka je po besedah njenega predsednika Igorja Lukšiča po obširni razpravi ugotovila, da je velika priložnost za Slovenijo, da "stopi za kandidata, ki se je v dosedanjem političnem življenju že izkazal kot povezovalni kandidat, ki združuje Slovenijo". V časih, ki prihajajo, so tako po Lukšičevih besedah v SD-ju veseli, da imajo "najboljšega kandidata za volitve".

Lukšič je zadovoljen, da je stranka tako enotno stopila za svojega dozdajšnjega predsednika in pokazala, da je "pripravljena na veliko preizkušnjo, ki jo čaka in da bo cela pripravljena stopiti za kandidata". Člani predsedstva SD-ja so Pahorja za kandidata na predsedniških volitvah na tajnem glasovanju potrdili s 26 glasovi za in enim proti.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
atal
# 06.07.2012 ob 06:53
Bojim se, da je žepu SD-jevcev figa in, da bodo že v prvem krogu vsi volili g. Turka, ki ima le v tem primeru velike možnosti. Če se znajde v drugem krogu z g. Pahorjem je možno vse, če pa bo v drugem krogu z g. Zverom, ali mogoče celo z g. Jelinčičem je zmaga sigurno v rokah dosedanjega predsednika. Tega se na levici močno zavedajo in dvomim, da bo Pahor dobil njihove glasove potrebne za drugi krog.
www
# 05.07.2012 ob 22:39
Konkurenca je dobra.

Turk-Pahor gresta v drugi krog...naprej pa težko napovedati. Zver in drugi nimajo možnosti.
adejno
# 05.07.2012 ob 20:36
A ni JJ rekel za Pahorja, da je katastrofa.
Bolek
# 06.07.2012 ob 12:11
Türk je sramota za Slovenijo, zato je skrajni cas da odide.

Dokler se Slovenija ne bo resila rdece zvezde, bo vedno v druzbi drugorazrednih drzav. Rdeco zvezdo uporabljajo drzave podobne Severni Koreji in Belorusiji!
SAM
# 06.07.2012 ob 10:45
Formalno podpirajo Pahorja, v srcu pa Türka, ker je Pahor preveč povezovalen in premalo ideološko zadrt. Rdeča armada.
Nena Sitna
# 06.07.2012 ob 10:29
@ pikec72
Če bosta Tuerk in Pahor v drugem krogu se bo zastave obesilo na polovico droga.
cairns
# 05.07.2012 ob 22:27
Pahor uradno kandidat SD-ja za predsednika države

Takoj se je začel pripravljati za nastope.

K_ris
# 05.07.2012 ob 21:53
»Ni največja katastrofa, če izgubiš službo. Mislim, da ni v vladi nikogar, ki si ne bi te dni želel še kakšnega dneva dopusta, kot pa garanje noč in dan in reševanje situacije," meni Janša.

vir: RTV
Vaati
# 05.07.2012 ob 20:51
A6
# 06.07.2012 ob 11:17
kljub temu da sem razmisljal bi volil Pahorja, ga ne bom. je objektivno odgovoren za gospodarsko katastrofo drzave, ki jo bomo morali odpravljati se leta.

naj Virant najprej premisli malo o tem, preden rece 'strici ga ne marajo, desnica ga ne mara, torej je nas'.

mogoce ga bom obkrozil v drugem krogu, ce bo slucajno izbira med njim in drugorazrednim
zzivanov
# 05.07.2012 ob 22:58
sej ta država itak ne deluje več,kdo rabi predsednika take države,al pa predsednika take vlade,ki se je izvolila sama,ki ta naivni narod vleče za nos,ga spet na novo razdeljuje na bele in rdeče.kot je lepo videt v teh postih jim kar uspeva.narod zbudi se,tonemo.....
K_ris
# 05.07.2012 ob 20:09
@MIRNČAN

On je predsednik vseh Slovencev, tako kot je Janša premier za vse Slovence. Čeprav mi slednje ni preveč všeč, to brez težav sprejemam, saj je po demokratični poti prišel na glavno izršilno funkcijo v državi.
fNovak
# 05.07.2012 ob 19:31
Dajmo SDS-ovci(e), podprite Pahorja! Čisto v vsaki temi je potrebno biti proti nekomu! Tokrat proti Turku! Vaš kandidat bo itak tekel za tretje mesto v fotofinišu z Jelinčičem samo prvi krog!
ivandruck
# 05.07.2012 ob 22:37
Se bom sam v tole spotaknil. Predsednik je tukaj zato da spoštuje voljo volivcev ne da postavlja neke moralne standarde. Pa kdo je on da bo drugim solil pamet?

Hindenburg (nekdanji nemški predsednik) je tudi imel velike pomisleke, na koncu pa za mandatarja predlagal po volji volivcev izvoljenega človeka Hitlerja. In še kako se je to v zgodovini izkazalo za napako ni treba posebej razlagati.
ivandruck
# 05.07.2012 ob 21:47
V čem je Tuerk hinavec?
Zato, ker so se zoper njega ponarejali dokumenti?
Zato, ker ne podpre mandatarja za tistega, zoper katerega potekata dva sodna procesa v dveh evropskih državah? - gre za politično higieno, saj ima predsednik vlade vzvode oblasti v rokah in bi lahko vplival na sodno vejo oblasti.
Zato, ker ne podpira največjega hinavca med hinavci herr Majerja?

Pa prosim vas lepo, kako naj predsednik države podpira herr Majerja, ki mu je pravna država španska vas, ki ne hodi na sodne obravnave in se zgolj cinično opravičuje za odsotnost, ki ga je sama zloba, ki uživa v sovraštvu med Slovenci, ki ne spoštuje zgodovine Slovencev, ki ponareja in krade dokumente, ki je lopov od lopova, hinavec od hinavca, zlobnež od zlobneža, večji od Chuck Norrisa, ki se ima za boga vseh bogov, ki ne spoštuje odločbe ustavnega sodišča in ne odločbe evropskega sodišča?
ivandruck
# 05.07.2012 ob 21:05
Doslej sem vedno volil Pahorja in njegovo SD, tokrat pa ne bom podprl predloga SD in ne Pahorja. Morda čez 5 let na naslednjih volitvah, tokrat pa ne, saj dokler je Janša predsednik vlade, ne more biti Pahor predsednik države, ker bo Pahor preveč lezel v rit Janši, oz. bo Janša dominiral nad Pahorjem. Ta na žalost hinavščine pri Janši še vedno ne sprevidi. Če nekdo reče, da je Pahor katastrofa za Slovenijo, na volitvah pa ga bo podpiral, potem je nekaj hudo narobe.
crusader
# 05.07.2012 ob 19:40
kar bi blo za anale, za globalno promocijo slovenije, bi blo pa če bi zvera z zaledjem "najuglednejše in za samostojno slovenijo najzaslužnejše stranke" nascal še kak jelinčič poljšak, župan zgornjega kašlja al pa kak jazbinšek
lojal
# 05.07.2012 ob 19:28
Drugi bo.
PavleK
# 05.07.2012 ob 22:02
V naslednjem mandatu morda ja, v tem nikakor. D. Turk ima možnost še enega mandata in nič več. Dajmo mu priložnost, ker takega, kot je on, med sedanjimi kandidati ni. Očitno gre B. Pahorju za osebno ambicijo. Kaj če bi se naslednja štiri leta raje izkazoval v tujini, tako kot aktualni predsednik države? Državnik je le nekaj drugega, in več kot politik ali (bivši)predsednik neke stranke
lojal
# 05.07.2012 ob 20:28
Türk je predsednik izvoljen neposredno od ljudstva, Majer pa si je položaj priboril s tihim državnim udarom s pomočjo Viranta in Kahlna. Toliko za razlago nevednežem in zaslepljencem. Pričakujem vsaj 30 minusov, ker sicer bom vedel, da ste spredledali častilci ljubljenega vodje.
crusader
# 05.07.2012 ob 19:36
to bo spektakel k bo zver tako spektakularno popušil pa polna ga je stran sds-s, prva izjava predsednika sds bo zanimiva, k bo govora o tranzicijski levici s 50 let podlage, pa trenirkarji znajo prit na plan
K_ris
# 05.07.2012 ob 21:20
@Mirnčan

Predsednik je bolj protokolarna funkcija zato je toliko bolj potrebno da je na vse strani.

No, meni se zdi bolj pomembno, da bi tisti, ki ima v rokah izvršilno moč, delal v korist vseh prebivalcev Slovenije... Ker res ne vem, kaj lahko komu naredi hudega nekdo, ki ima protokolarno funkcijo. Si znam pa dobro predstavljati, kako lahko to naredi nekdo, ki ima v rokah izvršilno oblast.
K_ris
# 05.07.2012 ob 19:40
Čeprav je Pahor meni po stilu in tudi idejah (zagotovo pa ne po učinkovitosti) najljubši slovenski politik in sem na nekaj zadnjih volitvah volil SD, pa bom verjetno tokrat podprl Türka. Se mi zdi, da se v svoji vlogi dobro znajde in ima kljub majhni formalni moči, ki jo ima predsednik v našem sistemu, kar precejšen neformalen vpliv. Ne vem, če bi to uspelo tudi Pahorju.
Taliban
# 05.07.2012 ob 19:48
Gospod predsednik Danilo Turk je daleč najboljši kandidat za predsednika. Gospod predsednik je dober diplomat, uglajen, mrljiv, skromen. Človek, ki je rojen za funkcijo predsednika države.
Kazalo