Slovenija
()

Poudarki

  • Razklanost nas omejuje, povezanost pa navdihuje, je izpostavil Pahor
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 35 glasov Ocenite to novico!
Borut Pahor
Borut Pahor je tudi uradno dobil podporo stranke. Foto: BoBo
VIDEO
SD podprl Pahorja za pred...

Dodaj v

Pahor uradno kandidat SD-ja za predsednika države

Lukšič: Velika priložnost za stranko
5. julij 2012 ob 19:15
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Poslanec SD-ja Borut Pahor je tudi uradno kandidat te stranke za predsednika republike na jesenskih volitvah, je danes le z enim glasom proti sklenilo predsedstvo stranke.

Pahor je v izjavi novinarjem spomnil, da si je vse od začetka najave svoje kandidature za predsednika republike prizadeval pojasniti, kako pomembno je, da "smo zlasti v tem času Slovenci povezani, kolikor je le mogoče".

"Razklanost nas omejuje, povezanost pa navdihuje. Ni težava različnost med nami, težava je razklanost. Ta pomeni, da ideološki in drugi predsodki postanejo tako močni, da padejo zavese na oči razuma in vodijo zadeve emocije, namesto da bi jih vodile premišljene odločitve," meni Pahor.

S kandidaturo želi spodbuditi vse tiste, ki razmišljajo podobno, da povedo, da Slovenija na razpotju evropske poti v trenutku, ko se bo treba odločiti, ne more biti razklana, temveč glede usodnih vprašanj enotna. To šteje kot svoje politično poslanstvo.

Lukšič: To je velika priložnost za Slovenijo
Stranka je po besedah njenega predsednika Igorja Lukšiča po obširni razpravi ugotovila, da je velika priložnost za Slovenijo, da "stopi za kandidata, ki se je v dosedanjem političnem življenju že izkazal kot povezovalni kandidat, ki združuje Slovenijo". V časih, ki prihajajo, so tako po Lukšičevih besedah v SD-ju veseli, da imajo "najboljšega kandidata za volitve".

Lukšič je zadovoljen, da je stranka tako enotno stopila za svojega dozdajšnjega predsednika in pokazala, da je "pripravljena na veliko preizkušnjo, ki jo čaka in da bo cela pripravljena stopiti za kandidata". Člani predsedstva SD-ja so Pahorja za kandidata na predsedniških volitvah na tajnem glasovanju potrdili s 26 glasovi za in enim proti.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo