Slovenija

Poudarki

  • Slovenskemu živilstvu in kmetijstvu se ne piše nič dobrega
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.5 od 86 glasov Ocenite to novico!
Bratušek
V zahodnih demokracijah dejstvo, da visoki javni funkcionar ne pove vse resnice, pomeni laž, je dejal novinar Bojan Traven. Foto: MMC RTV SLO
       Če bi loščili naše dragulje, se to ne bi zgodilo.       
 Ekonomist Sašo Polanec o (ne)učinkovitosti Mercatorja
Pogledi
Sodelujoči v Pogledih Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Janković 1999
V prispevku Bojana Travna so spomnili na začetke vzpona Mercatorja v letu 1999 z Zoranom Jankovićem. Kot je zatrdil Traven, je imel takrat Janković polno podporo politike za podvig združevanja slovenskih trgovskih verig pod eno streho. Foto: MMC RTV SLO
Janša
Ustvarjalci oddaje Pogledi Slovenije so spomnili tudi na sestanek pri nekdanjem premierju Janezu Janši. Kmalu po sestanku je stekla prodaja Mercatorja. Foto: MMC RTV SLO
Židan
Kmetijski minister Židan (ki se je javljal s terena) je poudaril, da prodaja še ni izvedena in se še lahko stopi korak nazaj. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Pogledi Slovenije: Bratuškova ni povedala vse resnice. Bi morala odstopiti?

Pogledi Slovenije na 1. programu TV Slovenija
20. junij 2013 ob 13:50,
zadnji poseg: 20. junij 2013 ob 21:29
Ljubljana - MMC RTV SLO

Prodaji Mercatorja hrvaškemu Agrokorju nasprotuje kar 70 odstotkov Slovencev, pa se bo kljub temu očitno zgodila. "Nič več ne bo kot do zdaj," pravi agrarni ekonomist Kuhar.

Če sta se slovenska politika in družba odločili, da ne bosta imeli domačih tajkunov, in sta razlastili Bavčarja in Šrota, bo zdaj Mercator paradoksalno končal v rokah največjega hrvaškega tajkuna, Ivice Todorića.

Nekateri opozarjajo na zgrešenost politike tako imenovanega nacionalnega interesa in to, da gre pri prodaji Mercatorja za največjo korupcijsko afero do zdaj. Dokumenti italijanskega Unicredita, ki podpira Agrokor, kažejo, da bo prodaja Mercatorja uspešna le ob soglasju slovenske vlade. Predsednica vlade Alenka Bratušek se je v ponedeljek ogradila od prodaje Mercatorja in zanjo obtožila Janeza Janšo.


Bratuškova je namreč v začetku maja, ko je prodaja Mercatorja potekala, sama sklicala sestanek v prostorih kabineta predsednice vlade z udeležencema, Tonijem Balažicem (predsednik uprave Mercatorja) in Dušanom Zorkom (predsednik uprave Pivovarne Laško). Tema sestanka je bila prodaja Mercatorja, kar sta pisno potrdila oba.

Urad predsednice vlade pa še do zdaj ni želel novinarjem posredovati zabeležke tega sestanka, premierka pa je na tiskovni konferenci zatrdila, da se na sestanku v prodajo "z eno besedico in eno piko" ni vtikala.

Vukovićeva: Bratuškova bi morala odstopiti
"Mislim, da bi morala odstopiti," je dejala novinarka časopisa Dnevnik Vesna Vuković. Ne ve, zakaj je sestanek zamolčala, saj so delovna mesta in druge podobne zadeve strateškega pomena, je izjavila in dodala: "Razen če pa so se na tem sestanku pogovarjali o čem drugem."

Po oceni novinarke je videti, da je vlada dala tiho privolitev v prodajo in slutiti je, da je bil na sestanku sklenjen nek dogovor. Vukovićeva sicer verjame, da Bratuškova ni neposredno rekla, naj prodajo Mercator.

Židan: Za sestanek nisem vedel
Minister za kmetijstvo Dejan Židan za sestanek ni vedel in ne želi komentirati, kaj se je zgodilo, ker ne pozna dejstev. Je pa komentiral, da če bi se vsi vladniki toliko ukvarjali z gospodarstvom in toliko sestankovali, bi precej bolje poznali situacijo na terenu.

Vsi vedo, da je proti prodaji, to vedo tudi udeleženci sestanka, z Židanovo udeležbo ali brez, je dejal. Poudaril je, da je prodaja za Slovenijo potencialno zelo škodljiva, da kupec nima denarja in da so ministri SD-ja na vladi glasovali proti paketu 15 podjetij za prodajo. Dali so tudi koaliciji vedeti, da je to točka preloma in če se še kaj podobnega zgodi, izstopajo iz koalicije.

Kuhar: Prihajajo spremembe
Agrarni ekonomist Aleš Kuhar je napovedal velike spremembe v nabavni politiki Mercatorja in posledično velike, negativne posledice za slovensko živilsko verigo. "Če se ne bodo zgodile spremembe nabavne politike, je z upravo nekaj narobe," je dodal.

Veliki pritiski se bodo zgodili predvsem tam, kjer ima Agrokor že svoje proizvodne kapacitete: mesnopredelovalni sektor (predvsem rdeče meso), oljarstvo, del mlečnopredelovalne industrije. Največji pritisk pa bo pri trgovskih blagovnih znamkah, pri čemer je Kuhar poudaril, da precejšen del slovenske industrije dela predvsem prek trgovskih blagovnih znamk.

Zagorčeva zelo zaskrbljena
Slovenski kmetje in živilska podjetja se borijo za vsak centimeter trgovinskih polic in ravno v zadnjih letih je v Mercatorju prišlo do posluha, je dejala predstavnica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij Tatjana Zagorc. Zato jih zelo skrbi rušenje tega krhkega ravnovesja, ki se je vzpostavilo v zadnjih letih.

Polanec: Draguljev nismo loščili
Ekonomist Sašo Polanec osnovni razlog težav vidi v neučinkovitosti podjetja, ki se ni dovolj posvetilo svojemu osnovnemu poslu in nizki produktivnosti. Mercator je neučinkovito podjetje z relativno visokimi cenami, kar se kaže tudi s tem, da se mu kupci počasi odpovedujejo in ga pehajo v finančne težave, je zatrdil. "Če bi bil Mercator sam po sebi učinkovito podjetje, vseh teh strahov zdaj ne bi bilo," je izjavil in dodal: "Če bi loščili naše dragulje, se to ne bi zgodilo."

Ocenil je, da je situacija posledica politike sledenja konceptu nacionalnega interesa. "Ljudje so neprestano mešali, da če imamo podjetja v slovenski lasti, da je to samo po sebi neka vrednost. A za ljudi se hitro pokaže, da je pravi interes, če so cene ugodne in če so plače visoke. In tega nismo zasledovali v Mercatorju," je pojasnil.

Krivdo za to vidi v politiki. Če bi denimo Slovenija v letu 2001 preprečila združitev Pivovarne Laško in Uniona ter dovolila, da v Union vstopi belgijski Interbrew, bi bila celotna dinamika razvoja gospodarstva povsem drugačna. "To je lekcija za celoten narod, žalostna lekcija, da smo verjeli tako populističnim mislim," je izjavil. Za Mercator vidi rešitev le tako, da Todorić v nekaj letih propade in slovenskega trgovca prevzame neka "resna zahodnoevropska družba".

Golob: Mercatorju dajmo priložnost
Ekonomist in nekdanji vodja AUKN-ja Marko Golob pa je Polancu odvrnil, da težava Mercatorja v bistvu ni njegova osnovna dejavnost, temveč drugi posli in nepremičnine. Medtem ko druge zahodnoevropske trgovske družbe nepremičnine predvsem najemajo, je Mercator nekoliko tvegal in nepremičnine kupoval, kar pa se je obrnilo proti njemu. Po Golobovem mnenju bi morali Mercatorju omogočiti, da se dezinvestira, da nepremičnine proda in se tudi tako vrne na zeleno vejo.

"Ena največjih korupcijskih afer"
Golob sicer meni, da je prodaja Mercatorja ena največjih korupcijskih afer zadnjih let in da je prodajo Mercatorja po tihem podpirala vsa politika. Pozval je, naj se naredi vse, da se prodaja prepreči in se s tem prepreči tudi velika škoda slovenskemu gospodarstvu. In kot je Todoriću uspelo zlesti "v vse pore" hrvaške družbe ter pridobiti velik vpliv nad mediji, Golob v njegovem prihodu v Slovenijo vidi veliko nevarnost tudi za slovensko demokracijo.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
Farmergirl
# 20.06.2013 ob 13:57
Dae se spet vsi ne boste napenjali tam v oddaji od pompostičnih odkritji. Briga me za merkator dokler je 60% cene izdelka sama marža trgovca, ostali v verigi dobijo pa minimalne drobtinice.
upss
# 20.06.2013 ob 13:58
Mercator, pas kašen nacionalni interes, prosim vas!
parabola
# 20.06.2013 ob 15:23
Današnje finance:
1- Prodaja Mercator - Janković - dolg KLM bomo verjetno plačali davkoplačevalci.
2- Lukšičeva žena dobi koncesijo za delo z avtističnimi otroci, kjub nasprotovanju
Komunisteki se gredo kapitalisteke. Sovražnika je potrebno spoznati od znotraj.
3- pod Janšo je SOD prodal delnice merkatorja Šrotu in Bavčarju po 168 eur/delnica. Pod AB
firme v državni lasti prodajajo Merkator po 110 eur/delnica
4- zaščitniki nacionalnega interesa oškodovali državo za skoraj 400 milijonov, ko je finančni minister preko SODA in KADA preprečil prodajo Merkatorja po 220 eur/delnico in je zaradi tega celo odstopil glavni direktor Banke.

Zelo čudno, upam, da Klemenčič bere Finance - kaj pa policija, tožilstvo???
parabola
# 20.06.2013 ob 14:37
@omnic preberi si članek v financah, pa boš videl, da je takrat SOD (ne Janša) , prodal 15 % Merkatorja in to za 168 EUR/delnica. Koliko je sedaj cena? Preberi si, kdo je preprečil prodajo, ko je bila ponudba 220 eur/delnica? kaj pa je najhuje od vsega, pa je to, da gre po tej ceni Jankovićeva firma v stečaj in davkoplačevalcem ostane dolg 4 milijone, kolikor je vrednost firme manjša od obveznosti firme. Toliko o naj managerju stoletja.
mirko_s
# 20.06.2013 ob 20:16
Traven je lažnivo plagiatorko sesul. Naj se valja v prahu in svojih lažeh.
zumba142
# 20.06.2013 ob 20:18
Tale Bratuškova laže kot pes teče. Sicer pa ima dobrega učitelja Zokija, tako da to ni presenetljivo.
madaja
# 20.06.2013 ob 20:22
še dobro da ima Janšo da ga krivi ker drugega opravičila ne bi imela
atal
# 20.06.2013 ob 14:24
OMNIC:

G. Slak vedno operira z dokazi in dokumenti, pri njem ni zaslediti tistih besed:" naj bi, menda je, pravijo da, neznani kraj, od neznane osebe ..."
miroslavm1
# 20.06.2013 ob 20:20
a bomo ljudje to gledali... vlado je treba vreči bol... zahtevati odstop
malidelnicar
# 20.06.2013 ob 18:37
Bravo Slak in Traven!

Razgalita koruptiven Mercatorjevski poslovni model z napihnjenimi cenami v osnovni košarici in z oederuškimi pogoji za njegove dobavitelje!

Moje nakupovalne navade so čisto spremenjene. Koristim predvsem tri opcije:
1) Ljubljanska tržnica (zelenjava, siri, mleko, meso, ribe)
2) Hofer (odlična piva in radler, sladke zadeve, tudi nekatere delikatese)
3) Spar (ostale manjše zadeve)
4) underground scena (kmetije, manjše spec. prodajalne za pivo in vino)

Mercator? Uf zelo malo.
slovannn
# 20.06.2013 ob 16:11
Zanimive so izjave naše predsednice vlade. Pogosto daje popolnoma "neumne " izjave ali pa laže. In potem čez nekaj dni negira vehamentne izrečene "resnice". Nabral se je cev venček "butalskih" trditev.
Knight Kant
# 20.06.2013 ob 14:38
Slak: "Če sta se slovenska politika in družba odločili, da ne bosta imeli domačih tajkunov, in sta razlastili Bavčarja in Šrota, bo zdaj Mercator paradoksalno končal v rokah največjega hrvaškega tajkuna, Ivice Todorića.

Nekateri opozarjajo na zgrešenost politike tako imenovanega nacionalnega interesa, in da gre pri prodaji Mercatorja za največjo korupcijsko afero doslej."


---------------

Zdaj pa čisto nič več ne razumem. Verjetno je celten tale napovednik namenoma napisan tako, da se bralcu poraja več vprašanj kot pa je v napovedniku odgovorov. Seveda, saj gre za napovednik, ki naj bi nas zvabil pred zaslone, kjer nam bodo "postregli" s pravimi odgovori. Vendar kaj, ko je gledanje avtorjev te oddaje prava muka....

Do sedaj sem razumel, da je bistvo problema v tem, da se je slovenska politika odločila, da zaradi zagotavljanja tako imenovanega nacionalnega interesa z vrha Mercatorja odstrani (po njenem mnenju) srbskega tajkuna, in Mercator raje prepusti slovenskima tajkunoma Bavčarju in Šrotu, sedaj pa se premoženje slovenskih tajkunov prodaja v tujino hrvaškemu tajkunu Ivici Todoriću.

Če bo ta prodaja uspešna bo to torej pomenilo poraz politike nacionalnega interesa, ki zagovarja bogatenje domačih tajkunov (na primer Šrota in Bavčarja). Ali pa sem kaj narobe razumel? Zgornja iztočnica mi namreč vzbuja določene dvome, da bo ta moja teza v oddaji ravno obrnjena.

p.s.
Bo poleg podrobnosti "javnosti neznanega sestanka Alenke Bratušek" v oddaji razkrito tudi kaj novih podrobnosti javnosti znanega sestanka Janeza Janše z Bavčarjem in Šrotom?
Peroz
# 20.06.2013 ob 20:23
"g. Hija", ne vem, kdo je tu naiven, no... sicer ti pomoje ne rabim razlagat, ker si vsaj tako goreč vernik kvazi levice, kot so nekateri verniki Janše, tako da... mah brez veze...
Vaati
# 20.06.2013 ob 20:19
Hahaha, Traven jo je uničil. Banda hudičeva.
Knight Kant
# 20.06.2013 ob 16:30
MMC
Boško Šrot je v pogovoru za Delo med drugim dejal, da je bilo Delo vseskozi cilj predsednika vlade Janeza Janše, Mercator pa naj bi pri tem predstavljal sredstvo za izsiljevanje.


Skratka, tardeči so se dajali okoli rdečega trobila.
madaja
# 20.06.2013 ob 20:27
zdaj bi rada videla komentar Vonte
toni66
# 20.06.2013 ob 20:44
@Mindmaster
Fasada gor ali dol, Alenko so ujeli na laži.
the law1
# 20.06.2013 ob 20:15
Super uvod in BRAVO Traven.
bojanvasiljevic
# 20.06.2013 ob 20:35
Medetm ko so, so si in bodo meli roke levi in desni strankokrati, se vi kregajte o njih.
alcatraz
# 20.06.2013 ob 20:19
lenčica.... ups.
Wasabi
# 20.06.2013 ob 15:35
V oddaji bomo objavili dokaze, ki odkrivajo javnosti neznan sestanek, ki se je na pobudo predsednice vlade Alenke Bratušek zgodil v njenem kabinetu, in to v času intenzivne prodaje Agrokorju. Tema sestanka pa je bila prodaja Mercatorja.

Po moje je tema bila samo oddelek moška/ženska/otroška konfekcija.
zvonec5
# 20.06.2013 ob 15:30
Nacionalni interes,ali po domače,korupcija,kraja,ropanje vsega tega kar smo ljudje ustvaril,na račun vedno slabih plač,solidarnostnih delovnih dni nenazadne tudi s samoprispevki pa,da ne bo slučajno kdo izjavo,da to zahteva EU,ker ni res!!!!!
Kunguruj
# 20.06.2013 ob 21:19
Slovenski živilci in kmetijci naj sami naredijo nekaj trgovin in začnejo prodajati po normalnih maržah. njim bo več ostalo pa še za nas bo ceneje. Jaz bom prvi kupec, z veseljem bom kupil slovensko, samo da bodo z maržami tudi do mene pošteni. Mercator je že sedaj samo odiral slovensko kmetijsko živilsko industrijo.
Peroz
# 20.06.2013 ob 20:45
Mindmaster, mislim, da sama prodaja ni tak problem, kot pa prelomljena beseda o ne vtikanju v državne družbe in morebitni skriti agendi prodaje. Tipi so že tapravi zraven za kaj takega, skrivnosti imamo tudi... ne vem no. Na koncu sva nategnjena jaz in ti.
Knight Kant
# 20.06.2013 ob 16:19
Spomin na 12. avgust 2005

Danes minevajo točno štiri leta od ene najbolj razvpitih zgodb v slovenskem gospodarstvu, prodaje državnega deleža v Mercatorju. Na sestanku pri takratnem predsedniku vlade Janezu Janši so se sestali Boško Šrot, Igor Bavčar, Andrijana Starina Kosem in Matjaž Gantar. Že konec junija so se Šrot, Bavčar in Gantar dogovorili, da dobi KD Group Abanko, Istrabenz in Pivovarna Laško Mercator, država pa vpliv na Delu. 12. avgusta 2005 so si vpleteni še segli v roke. Takrat si gotovo ni nihče mislil, koliko prahu bo dvignila prodaja Mercatorja in kako bo recesija onemogočila Šrotove in Bavčarjeve načrte.

Točno štiri leta od znamenitega sestanka pri Janši - MMC RTV SLO, 12. avgust 2009
Si.g
# 20.06.2013 ob 21:28
Ce se Merkator proda temu kriminalcu, tja več nikoli ne grem nič kupit...
madaja
# 20.06.2013 ob 20:42
to je Jankovič naročil Bratuškovi in ona mora tako delati
Forex
# 20.06.2013 ob 16:17
Jehtros
Podatke o kreditih BREZ JAMSTEV, ki jih je dobil od g. Šušteršiča. O tem govorim in ne obračaj!
toni66
# 20.06.2013 ob 20:42
Anar Hija je pa vrhunec inteligence in gleda Mariota.
Peroz
# 20.06.2013 ob 20:16
Lenči, bejži pa-pa!!
Spet pike dobivam ko tole gledam.
Heroj
# 20.06.2013 ob 21:26
večina državljanov je mnenja, da je država slab lastnik
večina državljanov je mnenja, da je država tista, ki mora ustavit prodajo Mercatorja
večina državljanov je mnenja, da se NLB ne sme več dokapitalizirat
večina državljanov je mnenja, da mora NLB financirat Mercator
WTF
madaja
# 20.06.2013 ob 20:57
še hrvati nas opozarjajo ampak mi smo kot teleta
mobydik
# 20.06.2013 ob 20:48
padli smo na raven iz pred leta 2000. in pol bratuškova na oblast pride s takšnimi, ki jih je janša upravičeno očital že golobiču: kar očitate drugim, počnete sami.
oliva
# 20.06.2013 ob 20:38
*ne gledam Pogledov, ampak sem malo spremljala tole tematiko na netu...
V glavnem, če skoraj 3/4 državljanov nasprotuje, pa se vseeno zgodi mimo njihove volje, je to že opozorilec. Da se še laže oz. muti, pa je še bolj zaskrbljujoče in vprašljivo.
Sploh glede na prioritete vlade - ki se je na prvem mestu zavzemala za transparentnost, etiko itd. in je ne nazadnje Janša 'padel' zaradi tega.
Mindmaster
# 20.06.2013 ob 20:12
Kdor še vedno verjame, da je Plešasti zadnji branik pred komunisti, si zasluži dve krepki okoli ušes. Traven je lepo povedal, da je hotel isti nadzor nad vsem kot Kučan, pa je pri tem zavozil Istrabenz, Pivovarno Laško, Mercator, pa do neke mere tudi Delo, ki se je po njegovem neuspelem poskusu tajkunizacije še bolj nastrojilo zoper njega.
parabola
# 20.06.2013 ob 15:24
@Omnic, SOD ni nikoli bil lastnik večinskega deleža v Merkatorju. Preden nekaj pišeš preveri.
roxdegabba
# 20.06.2013 ob 22:31
Ja, tako je v normalnih državah. Politik, ki ga dobijo na laži, mora nemudoma odstopiti. A Slovenija žal ni normalna država, tukaj vsi politiki ves čas lažejo in potem se nič ne zgodi.

Osebno sem takoj za zvišanje politične kulture v Sloveniji, tudi jaz bi rad videl, da se uvedejo etični standardi v politiki, po katerih morajo politiki odstopiti, ko.so vpleteni v nečednosti. Ampak kaj, ko imamo v Sloveniji na izbiro tele levake, ki lažejo in kradejo, na drugi strani pa Janšo, ki prav tako laže in krade, samo da on zraven še podpihuje intranacionalno sovraštvo in pomaga cerkvi pri cerkvenih krajah.

Res imamo lepo izbiro, prav zadovoljen sem s to državo.

Alenka, dobili so te na laži, čas je za odstop.
malah
# 20.06.2013 ob 21:54
Slovenci smo imeli kar lepa izhodišča za lepo bodočnost, ampak v 20 tih letih smo jih uničili. Politiki vseh barv jebite se!
mostnica
# 20.06.2013 ob 21:44
Ali bo Jankovič preko Bratuškove zaradi svojih interesov uničil vso predelovalno industrijo in slovensko kmetijstvo?
Za Bratuškovo je s prodajo Mercatorja v politiki konec, če tega še ne ve.
Zabila pa bo še en žebelj v krsto Slovenije.
Njej osebno pa se bo življenje izboljšalo.
HiTech3
# 20.06.2013 ob 21:53
Niko Toš je 'izmeril', da podpora vladi raste. Ne vem kaj se torej gresta Slak in Traven. To zihr ni bla laž od Alenke, ki je vendar znana, da nikoli, ampak res nikoli ne spreminja stališč in je vedno načelna. Mogoče se z dokazi in dejstvi zdi, da je laž, ampak ker gre za paradno levo političarko, je treba predpostaviti, da mi nismo razumeli zadeve. Ja to bo nemara ;)
vihraviuporabnik
# 20.06.2013 ob 21:53
Jethros
Ti si pa res špica idijota.
Jankovič in botrčki vrh loposke ekonomije.
Žalili bi mafijo oni nimajo svoje države .
pikec72
# 20.06.2013 ob 21:51
zanimiv je bil tudi ta Židan ... nonstop govori, kak so oni proti prodaji Mercatorja ... pa, da je bla obljuba dana v EU ... pa, da so jih prelisičili ... pa, da je to zadnje, kar se je zgodilo ... pa, ... pa ... eh pa dajte politiki, samo leporečite, povsod pa ste poleg in pol druge namakate, ste pa na istem ototku ... fučka se vam za državo in zaposlene ...
toni66
# 20.06.2013 ob 21:04
Todorič financira politiko, PS je pač našla sponzorja.
madaja
# 20.06.2013 ob 20:50
no kje ste zdaj vsi tisti ki pravite da je Jankovič naredil veliko dobrega za merkator
kralj matjaž
# 20.06.2013 ob 20:14
E tu Lenčka.
matcc
# 20.06.2013 ob 23:13
edina razlika med PS IN SDS je partizani vs domobranci kar se pa tice denarja imajo pa isto geslo (sam da sem pri koritu pa naj vse vse proda)
Saturn
# 20.06.2013 ob 22:32
Samo nekaj dejstev:
-Ze v prejsnjem poizkusu prodaje Merkatorja je bil Jankovic za prodajo (ko je zacela padat vvodo je sicer plosco obrnil)
- Jankovic je v dolgovih
- Firme povezane z Jankovici so v dolgovih
-Jankovic ima veliko delnic Merkatorja
- Jankovic se je tri mesece nazaj sestal s Todoricem
- Bratuskova se je sestala z Medjo in sefom Merkatorja
- Stekla je prodaja Merkatorja
-Golob trdi da gre za najvecjo korupcijsko afero v zgodovini Slovenije
- Sd in kmetijski minister sta proti celo trdi da bo to velika skoda pa ne narefi nic. Sd bi lahko sla iz koalicije ali pa Zidan vsaj protestno odstopil. Nic od tega.

Dejstva povezujte sami
kolibri123
# 20.06.2013 ob 22:22
V Mercatorju zapraviš za polno vrečko 2x več kot v Hoferju, za proizvode, ki niso prav nič boljši oz. slabši. V Mercatorju je zato že zdaj videt večinoma le nakupovalce s košarami, ne pa z vozički, obsojen na potop.
tomtom
# 20.06.2013 ob 22:19
bravo Traven, da ste prikazali, koliko slovenskih trgovskih podjetij je Jankovič uničil, potem ko sta ga kučan in rop nastavila v mercator... Jankovič je pri nas še več škode naredil kot Todorič na Hrvaškem.... Loka, Emona, Era, Goriška, Grosist, Živila, Vele, Klas, Potrošnik, Soča Koper, Preskrba, Alpkomerc... vse to je Jankovič uničil, na koncu pa je hotem mercator prodati najprej Miškoviću, sedaj ga je pa preko šivilje prodal Todoriću.
tomtom
# 20.06.2013 ob 22:08
a ste videli, kako je šivilja pobegnila s tiskovne konference?
blamaža totalna od šivilje
Kazalo