Na mejnih prehodih s Hrvaško so bile gneče tudi pozno popoldne. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci
Na mejnih prehodih s Hrvaško so bile gneče tudi pozno popoldne. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci
Največja gneča je bila na podravski avtocesti
Povečan promet od Avstrije proti Hrvaški

Po podatkih Prometnoinformacijskega centra so zastoji še na cestah Šmarje-Dragonja in Seča-Sečovlje.

Na Gruškovju je treba za vstop čakati uro, čakalna doba za izstop pa je na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje po eno uro, na Gruškovju pa 30 min.

Gneča še večja zaradi obnovitvenih del
Gneči se bo nemogoče izogniti tudi na primorski avtocesti, saj obnavljajo viadukt Ravbarkomanda. Promet tam v dolžini enega kilometra poteka le po enem delu viadukta v dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, na preostalih približno šestih kilometrih odseka Unec–Postojna pa je promet sicer še urejen po obeh polovicah avtoceste, a enako le po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Selitev turistov s severa na jug
Na PIC-u ob tem ponavljajo, da je vsak poletni konec tedna, predvsem pa ob petkih in sobotah, pričakovati povečanje prometa od Avstrije proti Hrvaški oz. proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V obratni smeri je največ zgostitev ob sobotah in nedeljah popoldne. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri, opozarjajo in dodajajo, da je zastoje pričakovati tudi pred predorom Karavanke.

Ta konec tedna se sicer začenjajo počitnice v delih Nizozemske, Švice in Nemčije, zato bo na cestah še več vozil iz teh držav, še pravijo in svetujejo, naj se vozniki z izbiro alternativnih poti izognejo poletnim zastojem predvsem na najbolj obremenjenem Gruškovju.

Največja gneča je bila na podravski avtocesti
Povečan promet od Avstrije proti Hrvaški